Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Fußballgott najverojatno si zaminuva,i toa vo Man.Utd. Se spekulira za 18-20milioni,a toa e odlicna cena za momentalniot Schweinsteiger.

Spored mene toj bese nr.1 od aspekt na favoriziranost na navivacite i fanovite.:smirce:Gubime golema legenda,iako ova e odlicen poteg od strana na upravata bidejki zemase golema plata,a veke ne bese ni priblizno dobar.
Go macat povredi,sega go maci Ivanovic,a isto taka osvoi se so Baern,taka da toj od motivacionen aspekt bese bukvalno "mrtov".

Mislam deka Manchester go dobivaat noviot Hargreawes.

Vo momentov Hojbjerg e daleku podobar,pospremen i ima mnogu pogolema zelba za dokazuvanje,taka da ova e odlicna sansa za nego.Se nadevam deka nema da donesat nov igrac.Pogolema sansa za Hojbjerg i mozebi i za Gaudino,ako ne go vratat vo vtoriot tim.Da ne go zaboravime i Javi.Toj ni e kako zasiluvanje,a od nego site ocekuvaat mnogu.

Inace,Hoeneß i Sammer planiraat stariot sjaj na mladinskite ekipi da go vratat t.e ke se investira i ke se nosat talentirani igraci.Posledno vreme gi imaa bataleno malce,bea fokusirani na seniorite.Odlicna odluka.

Golem respekt za Basti-Fußballgott,strasen borec a voedno i golem lider.:zver::oleee::kruna::bravobe:

Fußballgott со среќа!!!!

Добар дил мора да признаам,управава стварно топ работи од тој аспект...Факт е дека и Манчестер сите како стигнат ги цицаат со трансфериве али сумава од околу 20 милиони за една година до крај на договор на 31 годишен играч е топ за нас...

Башка што ослободува огромна плата.

За мене е и ќе остане цар најголем и легенда вечна и драго ми е за него ако така решил.Нека види нека се проба,и така еден ден ќе ни биде во управа.

Огромна шанса за новите топ младинци како Хојбјерг Гаудино и Кимих на таа позиција.

Го очекувам и Ди Марија да биде договорен после овој трансфер.[DOUBLEPOST=1436574125][/DOUBLEPOST]31 година со огромни проблеми со повреди и две прилично лоши сезони последниве две години....можда и вака е најдобро и за него и за клубот.

Последно уредено:
Mi otide omileniot igrac :place:
So Srekja neka mu e, sto da recam drugo, se nadevav deka vo Bayern kje ja zavrsi karierata...:(

Во живо презентација на тимот за 2 мин. и тренинг од 16ч.[DOUBLEPOST=1436619778][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Сега е време да се донесат соодветни замени и да се пукнат парите...

Прошлиот трансфер период скоро да не потрошија ништо! Левандовски без пари,Крос си отиде за 30 милиони,дојдоа Бенатиа и Чаби Алонсо за тие пари.

Сега слична ситуација..Даглас Коста за 30 милиони,Швајни си иде за 20..

Нека иде цела управа у курац ако не донесат топ играчи

Продаваат еден од легендите на клубот и неверојатен играч и вие тука викате добра работа на управата, па на тоа демек имал 31 година нека ви текне на случајот Лампард со Челси во Сити одигра одлична сезона на 36/7 години, така да ова според мене е голема грешка на управата на Баерн Минхен, сега кеиф ке ми е во ЛШ да им даде 2-3 гола на Баерн затоа што бил склон на повреди и стар...

Ули да беше уште на чело во Баерн немаше шанси ваков трансфер да се деси. Јако ќе биде Пеп да си оди другата година и да остави шпански тим o_O

Продаваат еден од легендите на клубот и неверојатен играч и вие тука викате добра работа на управата, па на тоа демек имал 31 година нека ви текне на случајот Лампард со Челси во Сити одигра одлична сезона на 36/7 години, така да ова според мене е голема грешка на управата на Баерн Минхен, сега кеиф ке ми е во ЛШ да им даде 2-3 гола на Баерн затоа што бил склон на повреди и стар...

ОК

Ај не стегај сега, мудреци шо го гледаат Баерн само во полуфинале ЛШ не ни требаат

Ули да беше уште на чело во Баерн немаше шанси ваков трансфер да се деси. Јако ќе биде Пеп да си оди другата година и да остави шпански тим o_O

Кој сака нека е на чело на Баерн,смената на генерација која ни доаѓа е неизбежна и мора да се направи порано или покасно....Болен процес е,но ако се прави постепено нема толку да се почуствува...

Дали Швајни ќе си одеше сеа или подоцна е сеедно...факт е дека слабо му одеше и дека имаше желба да си оди додека уште има добри понуди за него.

Не сакам и јас легенда како него да си оди ама кога едноставно тоа му е желбата поштено е да го пуштиш,барем ќе игра место него некој кој ќе има мотивација каква што се бара.

И да се повикуваш на Ули а да го критикуваш Пеп е смешно.....Ули е главниот човек позади носењето на Пеп во Баерн.

Последно уредено:
Да не беа Рибери, Робен, Лам, Швајни 30+ години можда и ќе останеше последниов, ама вака кога мора да се почне смена на генерација а Швајни не е у форма веќе 2 години така да 20 милиони за година дена пред истек на договор за Баерн е премија.
Следната сезона и Рибери и Робен ќе си идат, тоа е, мора постепено да се мења екипата, среќа што Лам е атлета како Занети па нема гајле што има 31-2 години, уште 5 ќе игра како ништо.

Да не беа Рибери, Робен, Лам, Швајни 30+ години можда и ќе останеше последниов, ама вака кога мора да се почне смена на генерација а Швајни не е у форма веќе 2 години така да 20 милиони за година дена пред истек на договор за Баерн е премија.
Следната сезона и Рибери и Робен ќе си идат, тоа е, мора постепено да се мења екипата, среќа што Лам е атлета како Занети па нема гајле што има 31-2 години, уште 5 ќе игра како ништо.

Увек сум за тоа тешките и болни одлуки да се носат со време отколку да се залажуваме дека све е ок и после све тоа наеднаш да се стрпа...

Смената на генерација е неминовна и подобро е да се почне со време и да се направи без големи потреси отколку да ни се деси ситуација ко Милан пред неколку години.

Точно. Али тоа ти е кајгана синдром. А дојде време да се продава играч од клубот, сите плукаат по него, стар, хроничар, инвалид, ќељаф, штрб... итн. Фала за играчиштето во секој случај. И да, ДиМарија знаете кога? Можеби до година. Можеби.

Другар,главните креатори и мотори во играта на Баерн Рибери,Робен,Швајни,Лам веќе пополека стареат и сите се над 30-ката... веќе мора од некаде да се почни со ремонт и замени додека тимот сеуште е во здрава и цврста подлога од квалитетни поединци,а не да чекаат да прават целосен ремонт како Интер или Милан...на сите му е јасно дека Швајни е легенда на Баерн и дека уште можи да понуди,но реално телото и физичката кондиција не му се на исто ниво како порано и нормално дека ќе биди заменет со помлад и недокажан играч каде ќе гризи по теренот ...плус Швајни можи да се замени,исто така и Рибери...проблем ќе испадни кога треба да се заменат Лам и Робен бидејќи се уникатни играчи ама раководството на Баерн Минхен знае да одбери играч и скоро никогаш не грешат во изборот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom