Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Dosaden so platite vekje kjuti, da se rasfrlavme so pari nie nemashe da bideme tuka kaj shto sme. Ama razbiram oti e butthurt oti Xabi na pola igraci od Dortmund ke im gi dade nozete u race i nema zolt da dobie. [emoji2] [emoji2] [emoji2]

Ama coveche kako pametno igravme ovoj transfer period demek ne ni trebaat igraci. Pep zadovolen nikoi nejke, Kale izleguva vika za nas periodot e zavrsen i na kraj bum. Nikoj ne ne nasamari. Lewandowski i Rode gaga, Benatia 26m, Bernat 10m i Alonso 7-10m. Sfaka cast upravo! :cuc:

И јас се слагам дека овој трансфер период е најдобар откако сум фан на Баерн. Се купија играчи на сите позиции, дури и Бернат може крило да игра. Е сега како кој ќе се покаже е друг муабет, битно мислам дека се направи одличен, предобар трансфер период

Cestito i od mene :D i dosta veke cojk nemoze mislejne da kaze odma skokate :D

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Ama coveche kako pametno igravme ovoj transfer period demek ne ni trebaat igraci. Pep zadovolen nikoi nejke, Kale izleguva vika za nas periodot e zavrsen

Пеп беше задоволен се додека не се повреди Мартинез, отпосле се купија Бенатиа и Алонсо, што покажува колку е битен самиот Мартинез за Пеп, а и за Баерн. Се купија два играча да ја заменат неговата версатилност.

b93b2e8c0bd818101f1135d824050185.jpg

Пеп е Пеп, кај оди ршум праи. Каков само потег со Чаби Алонсо. Браво. Не дека му требаше туку има друга замисла, да ги ослабне Реал у трката за титула со Барселона. :D
Како прво, Лам нема да игра средина, второ, Чаби има искуство повеќе од било кој у тимот (мислам дека има повеќе титули од Лам, Швајни...) трето, шпанец и добро ќе се разбира со Тиаго и Мартинез, четврто, краток договор на 2 години додека вашите таленти да се уиграат и да пораснат во големи играчи и петто за ич пари.
Страшен состав имате, мене пак сте ми фаворити за у ЛШ.

Ноер
Лам - Боатенг - Бенатија - Алаба
Тиаго - Алонсо
Робен - Милер - Рибери
Левандовски​

Мартинез, Данте, Швајни, Гетце..... :cuc:

Пеп е Пеп, кај оди ршум праи. Каков само потег со Чаби Алонсо. Браво. Не дека му требаше туку има друга замисла, да ги ослабне Реал у трката за титула со Барселона. :D
Како прво, Лам нема да игра средина, второ, Чаби има искуство повеќе од било кој у тимот (мислам дека има повеќе титули од Лам, Швајни...) трето, шпанец и добро ќе се разбира со Тиаго и Мартинез, четврто, краток договор на 2 години додека вашите таленти да се уиграат и да пораснат во големи играчи и петто за ич пари.
Страшен состав имате, мене пак сте ми фаворити за у ЛШ.

Ноер
Лам - Боатенг - Бенатија - Алаба
Тиаго - Алонсо
Робен - Милер - Рибери
Левандовски​

Мартинез, Данте, Швајни, Гетце..... :cuc:

Дали ти тоа го изостави швајни и го стави ТИАГО пред него ?

Не сте свесни каков WIN е трансферов за Баерн,после ќе елаборирам...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дали ти тоа го изостави швајни и го стави ТИАГО пред него ?
Ако игра Алонсо, сигурно нема да игра Швајни. Во тоа сум сигурен. Пеп никад нема да игра со двајца класични деструктивци. Швајни може да игра пред Алонсо али никако пред Тиаго. Тиаго е иднината, каков само преглед на игра, тоа ни Чави у најдобри денови го немаше. Биди сигурен дека кога ќе се врати Тиаго и се врати у форма не му бега стартна 11ка. Живи и здрави, нека биде се како што треба ќе праиме па муабет таму у фебруари - март у најбитниот дел од сезоната.

tufekciev, грешка си.

Ќе играат Алонсо, Швајни и Тиаго средина. Под Пеп и здрав Швајни СЕКОГАШ има предност Швајни.

Ако игра Алонсо, сигурно нема да игра Швајни. Во тоа сум сигурен. Пеп никад нема да игра со двајца класични деструктивци. Швајни може да игра пред Алонсо али никако пред Тиаго. Тиаго е иднината, каков само преглед на игра, тоа ни Чави у најдобри денови го немаше. Биди сигурен дека кога ќе се врати Тиаго и се врати у форма не му бега стартна 11ка. Живи и здрави, нека биде се како што треба ќе праиме па муабет таму у фебруари - март у најбитниот дел од сезоната.
Alonso e zeden kako destruktivec, momentalno zamena na povredeniot Svajni i tie dvajcata ke rotiraat kako edinstvena 6ka. Fala bogu nemozat da igraat zaedno dvajcata osven nekogas ako mora na rezultat da igrame. Za Thiago se slagam, zasega nema srekja so povredite i toj ni e zamenata za Kros. Mene mi e omilen igrac i od daleku najdobar tehnicar u timot. Transferot na Alonso e win, so dolgi topki na Robben, Muller i Lewy napred ke ima ebenje. Mislam konecno Pep i napraj flush down the toilet na tika-taka. Interesna sezona coming.

tufekciev, грешка си.

Ќе играат Алонсо, Швајни и Тиаго средина. Под Пеп и здрав Швајни СЕКОГАШ има предност Швајни.
Брат, неможат да играат тројцата, тогаш еден од Милер и Лева нема да игра, а тоа мислам дека нема шанси. Алонсо е свесен дека само сезонава ќе игра и свесен е дека е земен како замена за повредените. Сака да освои и Германско и да пробаат ЛШ и ќе биде единствен играч што освоил и Лига и ЛШ со три тима од различни земји. (Незнам Сидорф како стоеше со ова :D) После ќе си се врати он у Сосиедат. Али дека може да изигра уште една сезона на топ ниво - може. Мое мислење е дека сезонава на битните утакмици ќе игра со Алонсо ради искуство и Тиаго кој е најголем техничар у тимот. Швајни исто е многу добар, трча како луд, ама исто и он е во години, така да ваљда Пеп си планира дуо Тиаго - Мартинез од наредната сезона, а Швајни како искусна замена за нив двајца, со моја претпоставка дека Алонсо е земен само за оваа сезона. Плус, да имаат простор Роде и компанија да напредуваат. Мое видување е дека ако не играат Милер и Левандовски у прв тим е грешка, СТРАШНИ играчи се. Така да ќе видиме долга е сезоната, па ќе кажам, живи и здрави се да биде како што треба мислам дека ќе освоите ЛШ, т.е со нас ќе играте у финале па кој е подобар нека освои :D

Швајни е многу повеќе од деструктивец...неможеш да очекуваш човекот кој е алфа и омега со години во средината на баерн да седи на клупа....швајни е едноставно преквалитетен за да седи на клупа...

Швајни не е класичен деструктивец. Класичен деструктивец ти е Хави Мартинез.

Ако се сеќаваш Хејнкес го донесе Мартинез + го бараше Иско + го бараше и Видал. Така да трендот за шпански (латински) играчи не е само од Пеп. Плус факт е дека во последниве години шпанците доминираат, така да хејтот кон шпанците не го сфаќам. Подобро да се купуваат квалитетни шпанци, отколку талентирани Јужно американци (Брено, Соса), а и подобро отколку ботови-други нации (Прањич, Брафхајд). Видовме што носи еден шпанец (Мартинез), дај Боже и овие да се покажат како него. Ама уопште не ти го сфаќам хејтот.
Порано не идеа ради тоа што не ја сметаа атрактивна Бундес, сега идат заради Пеп, а и заради репутацијата на Баерн на европско ниво последниве години.

Тој Чави Алонсо е светски, европски, како и 2 пати има освоено ЛШ. Има уште добри 2 години фудбал во него и е сигурно 5 нивоа над еден Роде, а и плус има да учат од него. Не ти го сфаќам хејтот уопште и ти е неоснован.[DOUBLEPOST=1409219553][/DOUBLEPOST]

Кажи му на Jaqen H'ghar дали вреди или не...
Не ме нервира трансферот толку колку што келавиот мислител на клупа ќе ги увек игра Тиаго и Чаби без разлика дали Швајни е у топ форма и здрав. Сме играле нонстоп со странци ама досега не сме никогаш форсирале купување на играчи од една земја. Пошто и јас се слагам со white power spaso за форсирање на Германци. Не ми делува логично, што ќе се случи кога келавиот 2016та година си отиде како што му истекува договорот. Ќе отиде во друг тим и пак ќе си изјави
И не ме цитирајте како Чаби е јак играч, тоа само морон може да негира. Сега што е циган, циган е. :D
По кеф ми прави Чаби него Тијаго, барем малку цврстина ќе имаме, а не пердуви како Тиаго, Гаудино и Лам да ни држат средина.

И сега ако го игра Лам средина нека се утепа.
И има некаде објавено колку плативме за Чаби Алонзо ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom