Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Луиз за Барселона нели ќе потпишеше.....

Очигледно е дека се заангажирани да договорат трансфери што е можно побргу пред светското...

Иако не го мирисав многу Манџукиќ минатата сезона за оваа сезона немам ама баш никакви замерки за човеков и сепак мислам дека треба да се почека и да се види дали ќе има некаква размена.Зошто од една страна Румениге (или Замер беше, сега поточно не се сеќавам кој) изјави дека не го даваат на никого Манџукиќ.А ако планираат ваква работа тогаш ова ќе значи и официјално и дека на Румениге не може да му се верува и исто така ќе значи дека и Румениге ќе му стане лична амеба на Гвардиола.
Зошто не знам дали гледавте, ама на прославата додека говореше Гвардиола, Манџукиќ воопшто не му обрна внимание на говорот на Гвардиола, не упати ама баш ниту еден поглед кон Гвардиола, не му ни аплаудираше а изгледаше и доста вознемирено, што се вика дури и со омраза го слушаше говорот.Без разлика, кој и да е, вакви лешперски работи воопшто не сакам.А сметам дека Румениге ќе си остане достоен на зборот зошто сепак овој клуб не е само Румениге и компанија.

И сега што, и Манџукиќ не се вклопува нели во новиов систем? Гомез не му чинеше, си отиде, сега се шпекулира дека Манџукиќ ќе си оди, и?
Ако не, дај да го земеме Меси или пак да ја преселиме Барселона во Минхен.

П.С.

Прва директна критика од страна на Рибери упатена кон Гвардиола:

"Manchmal spielst du, manchmal sitzt du auf der Bank, manchmal bleibst du ganz zu Hause. Das war für alle eine neue Situation", beklagt sich der Dribbelkünstler. Er habe sich zwar mit dem Trainer ausgesprochen, zitiert ihn der "Kicker", an seiner Meinung hat sich aber offensichtlich nichts geändert. "Ich persönlich brauche Spiele. Ich brauche nach fünf, sechs Spielen vielleicht eine Pause, aber nicht nach einem", macht der 31-Jährige klar.
Понекогаш играш, понекогаш седиш на клупа, понекогаш остануваш па и дома.Тоа беше за сите една нова ситуација, се жали дриблерот.Тој навистина говорел со тренерот во врска со ова, но ништо не се променило во неговото мислење.На мене лично потребни ми се игрите, потребна ми е пауза најверојатно после пет или пак шест игри но не и после една ,става триесет и едногодишниот Французин до знаење.

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/fc-bayern-franck-ribery-kritisiert-guardiola-rotation-3557545.html

Последно уредено од модератор:
Информацијата за трампата-замента , Марио Манџукич - Давид Луиз мене лично најмногу ми се допаѓа и мислам дека ке вроди со плод, еве зошто го мислам тоа, - Јавна тајна е дека Пеп Гвардиола за следната сезона во преден план ке го става Роберт Левандовски , и повеќе од јасно е дека Манџукич е свесен за тоа , но како и сите други тој сака да игра прва постава што е сосема нормално, во системот на ротација што го применува Гвардиола, Манџукиќ никогаш нема да е прва виолина па од таму сосема јасно и логично е , Гвардиола да се реши да го продаде или трампа Манџукич со Давид Луиз кој ке би бил најголемо засилување за Баерн за следната сезона, како што сега стојат работите Пизаро останува уште една сезона, така да едната резерва за Левандовски е обезбедена , е сега доколку биде продаден или трампан сеедно - Манџукич, тогаш се отвара простор за доведување на уште еден напаѓач кој не би бил екстра- светска класа туку напаѓач кој во дадени моменти од улога на Џокер редовно ке ги тресе мрежите во бундеслигата а нема да прави проблеми што тој не е во прв план туку Левандовски, е сега се поставува прашањето кој е тој и дали воопшто постои , јас на пример знам тројца такви тип на играчи кој би дошле во Баерн да ја одработат или одиграат таа улога се разбира доколку би добиле понуда од Баерн, број.1 Кевин Гамеиро од Севиља, број.2 Нелсон Валдез од Олимпиакос, и број.3 Кевин Миралас од Евертон, тоа се мој предлози но каква визија и стратегија точно има во главата Пеп Гвардиола ке видиме , поздрав БАВАРЦИ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ !

Манџукич + пари за лиглето. :facepalm:

Бенатиа е човекот.

Информацијата е Баерн понудиле 30 милиони и дека преговорите се во напредна фаза...Тоа пренесува Билд.

Е сеа они шпекулираат дека ќе се оди на размена а не на трансфер,пошто Челзи наводно го сака Манџуќич...

Али од страна на Баерн е само понуда за да се купи Луиз а не за размена.

Што е вистина од ова....

Чим е од Билд има нешто...

Давид Луиз ич не ми е симпатичен играч, неутрален став имам кон него и ми изгледа дека овој другиов Бенатиа би бил подобра опција. Тоа е мое мислење, но управата разбираат далеку повеќе од мене така да ако тие викаат Луиз, нека биде Луиз. Манџо не ми се верува да го дадат, мислам дека и Пеп рече дека Манџо останува.

Edit: За тоа што не ми е симпатичен играч, не ми е, али мора да признам дека пред некоја година на FM го купив и играше за тимот кој јас го водев. :D

Последно уредено:
Нека не се глупираат многу само со еден напаѓач цела наредна сезона, тоа лажни 9ки нека пише Пеп пропало.
Ако запнал Манџо да си оди - со среќа му е, ама ако овие од управа запнуваат зорле за да се земе друг играч што НЕ е напаѓач, а да се даде Манџо... ќе се сликаме догодина. И ако испадне овој да си отиде, а да се купи друг :facepalm:

Лично мислам дека напаѓачки дует од Манџо и Лева звучи СТРАШНО за било која противничка одбрана (во зависност против екипата која се игра). Друга песна ќе се пееше да ги имавме овие двајца против Среал.

Ко че не грабна Дормунд утре по гла по уши. :D
(немав пишано досега пост на прилепски) :)

Еве јас ви тврдам дека утре вечер сигурно ке славиме во ДФБ Купот ке го освоиме, а за оној скептик Кинг Каи можам само да му порачам дека такви скептици и песимисти како него, за навивачи на Баерн не ги сметам и не се добредојдени !

Манџо нема да патува во Берлин втф!:facepalm:Идиоти.:mad:

Манџукиќ ќе учествува во финалето, ама само со гледање преку телевизор.Така гласи на Пепито одлуката.

Еве јас ви тврдам дека утре вечер сигурно ке славиме во ДФБ Купот ке го освоиме, а за оној скептик Кинг Каи можам само да му порачам дека такви скептици и песимисти како него, за навивачи на Баерн не ги сметам и не се добредојдени !
Дени пријателе, многу сериозно си го сфатил форумов, и општо имам заприметено многу напнати постови кружат во фудбал подфорумов. Де малку опуштете се, и не земајте здраво за готово. :)
За утакмицата мое мислење е ако играме без конкретна идеја во нападот, нема да чекаат Дортмунд да влеземе со топката во голот, многу поконкретни се. Али ако Пеп ја научил лекцијата, тогаш ќе му симнам капа.

1017345_631910053563279_6406775144400975756_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom