После 1 дена ми помина нервозата колку толку па да пишам нешто. Пеп ја посра на големо тоа се виде. Не ги обвинувајте претерано играчите не дека немааат голема вина ама не до толку, Басти го направивте од ранг на Отл. Неаме ние Роналдо или Меси у екипата па кога на никој не иде да не носи на грб.
Едноставно во оваа игра последните везни ни се бетер од просек , а одбраната што да се рече. Минатата година Ван Бајтен личеше на играчиште , а сите знаеме колку е само тапа . Бековите немаме , во напад играат крила , додека крилата ни играат плејмејкери/средина !? Никој не знае која позиција игра. 2 месеци сме убер срање и ништо нема промени, "визионерот" се нешто изјавува не чини ама не прави промени. Знае една тактика и таа ја фура. Прекини незнам дали и вежбаат, зашто да вежбаат кога тоа најчесто е додавање до најблискиот играч, па тој ако може да нафрли или да си подава.
Сликите со зафрканции со Ноер како излетува на средина и избива се за плачање. Самото тоа открива колку одбраната ни е високо и голманот е оставен сам на себе. Рафиња е добар за замена и онака да го викнеш кога седиш дома и ти е досадно и да те забавува. Сигрно сите го викаат кога прават скара. Летото визионерот ќе сака доста промени. Догодина ќе го кркаат многу играчи , повеќето непотребно. Мартинез мислам дек е прв, Басти е втор. Да Басти е фузбалгот и има уште добри 2 сезони во него тоа што сите се губат во оваа формација не е тој крив, не е тој ДМ, тоа е задача за Хави. Контенто, В.Бајтен, Шакири и Пиза ќе летаат. Пиза би го оставил како трет напаѓач. Шакири на позајмица е најдобро, има потенцијал.
Со Ули во затвор страв ме фаќа. Немој Пеп да се опушти ептен и да си прави некој фифа менаџер желби и Кале да му дозволува. Ма да тешко такво нешто да се случи. Заслужува уште една сезона Пеп, колку и да го мразам лудост и глупост е некој да помисли тој да си замине. Само ме плаши дека ништо не учи од грешките, туку гледа 20 играчи да приспособи на еден досаден и прочитан начин на игра. Како и да е барем знам дека ако ептен почне да ја тупи ќе ја добие шут картата .
Сезоната не е пропаднета, според трофеи освоивме три и во борба за уште еден. За мене е успешна сезона на тој план, на начинот на игра што ја посравме ја посравме ама има цело лето Пеп да се подобри.
Јуп после 2012 знаеше шо треба напорна работа, Ули изјауваше дека многу му се лутел на Јуп зашто немал време да му отиде на вечера туку цело време се подготвувал за наредниот натпревар. Кај и да е наредна сезона ако му се тргне инатот на Пеп верувам дека трипле не ни бега. Како и да е клубот се сака, играчите и менаџерите се пролазна работа. Имаме играчи за наредните 2-3 години да сме во самиот врв така да ЛШ кај и да мислам ќе освојме наредните 2-3 години, нема да чекаме пак 12 години.