Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Перфектна утакмица одигра Реал,првите два шута на наш гол беа голови,такада неможеш против тоа...Плус и ние со нашата мизерна игра уште толку им олеснавме...Такада ништо не ни помагаше вчера...

Ај барем ќе имаме интересно лето,ќе се чекаат трансфери,и догодина уште појаки!
Тоа и јас сакам да го кажам. Али до тие први два шута се издржуваше некако, макар и после првиот гол колку-толку личеше на нешто. После вториот гол имаше игра и пак се трудеа, ама џабе, тотално ги уби психички вториот гол. Кога не оди, не оди. Први 2 прекини, 2 гола. Е нек си ебе матер.

Од пораз можеш само да научиш и тоа ме теши, а видовме што се случи после Челси. А да бидам искрен јас немам толку сомнежи во Пеп, со оглед на неговиот перфекционизам верувам дека ќе успее да создаде нешто. Па и не е толку лоша сезонава, напротив, но да, заради тоа лани се очекуваше многу.

Нема врска очекувањата од лани, 6 утакмици у ЛШ не играме како што треба, не е од вчера или пред 1 недела

Dali go gledate Sultan Velicenstveniot aka Arda Turan?

Lele kolku ni e potreben vakov igrac ala Van Bommel-Effenberg!:drk:

Kakva sezona ima,uf uf.Vo strasna forma e.

Изгледа за Мартинез ова ќе стане реалност.Ништо чудно да си оди од наредната сезона.Не му го правел ќејфот на Пеп иако со него како DM освоивме сè што можеше да се освои минатата година.Каков кретен еј, чудо невидено.Ако си оди, би сакал тогаш да си оди во Дортмунд.Па кога ќе се сретнеме со нив во Бундеслигата да му покаже после тоа каква грешка направил.Ебате копитото каталонско.

Toj mi lici kako mesavina na Basti-Kroos.So pasovi se zanimava ama i defanzivno e jak.

Добар опис...

Коке од една страна е гнаса играч,гнаса мислам позитивно,трча ко коњ,атлета,борбен може и ко ДМ да игра...

Од друга страна па има така добра техника,прецизни пасови и разорен шут има...

Он или Пјанич за наредна сезона ептен ми се намерачени..

Мора да признаам и од Роде очекувам како ДМ или бек да заврши добра работа ко за без пари играч.[DOUBLEPOST=1398892817][/DOUBLEPOST]
Изгледа за Мартинез ова ќе стане реалност.Ништо чудно да си оди од наредната сезона.Не му го правел ќејфот на Пеп иако со него како DM освоивме сè што можеше да се освои минатата година.Каков кретен еј, чудо невидено.Ако си оди, би сакал тогаш да си оди во Дортмунд.Па кога ќе се сретнеме со нив во Бундеслигата да му покаже после тоа каква грешка направил.Ебате копитото каталонско.

Немора да значи,ја баш мислам дека ќе остане...

Ебате алчните. Ги имаме Швајни, Мартинез, Крос, Тиаго и уште везњаци барате. Шо да кажат овие од manure. :D

Ебате алчните. Ги имаме Швајни, Мартинез, Крос, Тиаго и уште везњаци барате. Шо да кажат овие од manure. :D

Па што да праиме коа донесовме тренер што теренот ко триаголник го гледа....:D

Немора да значи,ја баш мислам дека ќе остане...

Се надевам, и се надевам дека ќе го врати на таа позиција зошто и самиот си кажа дека таа позиција најмногу му лежи.А и се покажа на таа позиција, дечкото вреди и тоа многу вреди и срамота е мислам вака да го пушта на други позиции, да фаќа р'ѓа други веќе напишаа.Ама еве многу знаци стојат за тоа дека е вистина.Уште сум нервозен од вчера, капак на сè на работа ми ги направија балони и тоа навивачи на Манчестер :mad:, на кои им реков нека им е со среќа пласманот во Куп на УЕФА (иако го немаат :icon_mrgr:).Сега џабе шпекулираме само, ќе се види тек наредната сезона што ќе биде, иако ќе биде како што напишав и претходно, ќе се тера истава филозофија и нема да има некои позначителни промени, барем јас така мислам.Ќе се потрошат уште повеќе пари на играчи за филозофија за која веќе одамна е измислена вакцина.Мора нова стратегија.

Се надевам, и се надевам дека ќе го врати на таа позиција зошто и самиот си кажа дека таа позиција најмногу му лежи.А и се покажа на таа позиција, дечкото вреди и тоа многу вреди и срамота е мислам вака да го пушта на други позиции, да фаќа р'ѓа други веќе напишаа другите.Ама еве многу знаци стојат за тоа дека е вистина.Уште сум нервозен од вчера, капак на сè на работа ми ги направија балони и тоа навивачи на Манчестер :mad:, на кои им реков нека им е со среќа пласманот во Куп на УЕФА (иако го немаат :icon_mrgr:).Сега џабе шпекулираме само, ќе се види тек наредната сезона што ќе биде, иако ќе биде како што напишав и претходно, ќе се тера истава филозофија и нема да има некои позначителни промени, барем јас така мислам.Ќе се потрошат уште повеќе пари на играчи за филозофија за која веќе одамна е измислена вакцина.Мора нова стратегија.

Сезонава највише утна Пеп можда што одма не донесе штопер асален,и мораше после принудно Мартинез тука да игра...

Мартинез е измислен за на средина,он е ала Бускец играч и мислам дека ќе остане...Пеп дефинитивно му ги знае квалитетите,и на средина ќе имаме многу поголема корист од него али затоа мора да се појача одбраната претходно за да нема потреба да игра назад Хави...

Убаво покажа А. Мадрид како се игра против бункерици како Челзи. Ние да игравме до утре немаше да дадеме гол

После 1 дена ми помина нервозата колку толку па да пишам нешто. Пеп ја посра на големо тоа се виде. Не ги обвинувајте претерано играчите не дека немааат голема вина ама не до толку, Басти го направивте од ранг на Отл. Неаме ние Роналдо или Меси у екипата па кога на никој не иде да не носи на грб.

Едноставно во оваа игра последните везни ни се бетер од просек , а одбраната што да се рече. Минатата година Ван Бајтен личеше на играчиште , а сите знаеме колку е само тапа . Бековите немаме , во напад играат крила , додека крилата ни играат плејмејкери/средина !? Никој не знае која позиција игра. 2 месеци сме убер срање и ништо нема промени, "визионерот" се нешто изјавува не чини ама не прави промени. Знае една тактика и таа ја фура. Прекини незнам дали и вежбаат, зашто да вежбаат кога тоа најчесто е додавање до најблискиот играч, па тој ако може да нафрли или да си подава.

Сликите со зафрканции со Ноер како излетува на средина и избива се за плачање. Самото тоа открива колку одбраната ни е високо и голманот е оставен сам на себе. Рафиња е добар за замена и онака да го викнеш кога седиш дома и ти е досадно и да те забавува. Сигрно сите го викаат кога прават скара. Летото визионерот ќе сака доста промени. Догодина ќе го кркаат многу играчи , повеќето непотребно. Мартинез мислам дек е прв, Басти е втор. Да Басти е фузбалгот и има уште добри 2 сезони во него тоа што сите се губат во оваа формација не е тој крив, не е тој ДМ, тоа е задача за Хави. Контенто, В.Бајтен, Шакири и Пиза ќе летаат. Пиза би го оставил како трет напаѓач. Шакири на позајмица е најдобро, има потенцијал.

Со Ули во затвор страв ме фаќа. Немој Пеп да се опушти ептен и да си прави некој фифа менаџер желби и Кале да му дозволува. Ма да тешко такво нешто да се случи. Заслужува уште една сезона Пеп, колку и да го мразам лудост и глупост е некој да помисли тој да си замине. Само ме плаши дека ништо не учи од грешките, туку гледа 20 играчи да приспособи на еден досаден и прочитан начин на игра. Како и да е барем знам дека ако ептен почне да ја тупи ќе ја добие шут картата .

Сезоната не е пропаднета, според трофеи освоивме три и во борба за уште еден. За мене е успешна сезона на тој план, на начинот на игра што ја посравме ја посравме ама има цело лето Пеп да се подобри.
Јуп после 2012 знаеше шо треба напорна работа, Ули изјауваше дека многу му се лутел на Јуп зашто немал време да му отиде на вечера туку цело време се подготвувал за наредниот натпревар. Кај и да е наредна сезона ако му се тргне инатот на Пеп верувам дека трипле не ни бега. Како и да е клубот се сака, играчите и менаџерите се пролазна работа. Имаме играчи за наредните 2-3 години да сме во самиот врв така да ЛШ кај и да мислам ќе освојме наредните 2-3 години, нема да чекаме пак 12 години. :icon_lol:

Здраво Баварци , многу ретко пишам на форумов но пишам само кога условно речено сум " Испровоциран" , мојата теза е следната -
Резултатот од двомечот од полуфиналето со Реал Мадрид не е ништо ново , еве на што алудирам- се мачевме доста и со Арсенал во осминафиналето, се изнамачивме и со Манчестер Jунајтед во четвртфиналето и на крајот дојде полуфиналето со Реал Мадрид и се тотално избламиравме, се прашуваме сите зошто, еве зошто, Прво- играта на кратки пасови или посед играта е веке одамна прочитана , не знам какви триаголници , дали рамностарни или под прав агол, веќе во светот на фудбалот се демоде, бидејќи се има свој почеток и крај. Второ ако ги прочитавте пред недела дена изјавите односно критиките на Франц Бекенбауер кој вели дека ако во скоро време не се внесе одредена агресивност во играта на Баерн , тогаш Баерн ќе заврши како Барселона , повеќе од јасно е дека моделот односно начинот и пристапот на играта и системот кој го форсираше Јуп Хејнкес е оној вистинскиот, иако лани во Бундеслига не бевме толку "убедливи" односно не ја освоивме титулата толку рано , па затоа и Оли Кан изјави дека секогаш кога толку рано ја освојувале Бундеслигата после тоа имало одреден пад во играта , се губи ритамот и волјата се губи и рутината.
Според мене ова не е пропадната сезона имајки во предвид дека јас освоивме титулата во Бундеслигата , и не очекува финалето во купот на Германија со Борусија Дортмунд , кој верувам дека ке го совоиме и него. Вината за бламажата со Реал Мадрид треба да ја преземе само Пеп Гвардиола , зошто ? затоа што тој е диригентот на екипата тој е умот и креаторот на играта која фудбалерите ја пренесуваат на терен , затоа од неодамна Пол Брајтнер изјави : Имајки во предвиде каков невиден перфекциониста е Пеп Гвардиола ми се чини дека ке дојде време кога фудбалерите на Баерн ке стигнат до гол-линијата на противникот и наместо да ја внесат топката во гол тие ке ја вратат назад на својта половина , бидејки вели фудбалот "не се игра за голови" туку за посед на топка , беше доста ироничен но во исто време и доста реален Пол Брајтнер во изјавата во која на вистинки начин ја отсликува веќе досадната игра на Баерн со кратки и безборј пасови со која само произведуваат посед на топка и ништо друго, Поздрав Баврци да сте живи и здрави .

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom