Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Реално добро помина Хенес, таа сума можеше и многу повеќе да добие ама соработувал добро, откри све, досега немал направено криминал, се ангажирал социално, сето тоа му ја намали казната но мораше да добие 2 години безусловно најмалку оти така одлучил порано главниот суд во Германија. Ули ќе се жали сега па ќе има ревизија ама мислам нема ништо да се смени.

3.5 години е одлично со оглед на бројките, ете како шо кажа Игорче до сега не бил осудувам, и работел за општеството. Ќе излезе за две години но жално пошто завршува една епоха на клубот. Хенес цел живот е тука и он не издигна.

The case also taints the club’s main sponsors Adidas AG, Deutsche Telekom AG, Allianz SE and Audi AG, a unit of Volkswagen AG. The chief executive officers of all five companies sit on Bayern Munich’s supervisory board.

Although the companies aren’t likely to be harmed financially, “the loss of image is considerable,” said Klaus Fleischer, a professor of finance at the University of Applied Sciences in Munich.

Allianz, Europe’s biggest insurer, on Feb. 12 said it would purchase an 8.33 percent stake in the soccer club for 110 million euros to equal holdings by Adidas and Audi, which are all based in the club’s home state of Bavaria.

Голем удар за имиџот на клубот и за спонзорите и акционерите иако нема никаква поврзаност со нив.[DOUBLEPOST=1394718785][/DOUBLEPOST]
1f267a8de3648db58c7a4bacdb7271455f593a35.jpg

:place::place::place::place::place::place::place:

Последно уредено од модератор:
:place::place::place::place::place::place:

Mia San Uli.:(

Sponzorite ke si nemaat gajle.Na primer ako jas sakam da kupam nekoj adidas proizvod,sigurno nema da mislam deka ne treba da se kupuvat bidejki Drejfus mu pozajmil 2 i nesto milioni na Uli za da igra na berza.Za da im se narusi ugledot,trebaa nekoe sranje da napravat,a niv muva ne gi lazi.
Od ova gubi samo Baern,nikoj drug.

Pred nekoj mesec mu izglasaa 100% doverba,a Alianz pred necel mesec kupi 8.33% za rekordni 100 milioni.

Kaiser si zamina dobrovolno,sega Uli vo zatvor.Ke treba nekoe novo ime da dojde ili pak Kaiser da se vrati.
Ako toa se sluci.:cuc:

Najocigledno e deka Hopfner ke ja prevzeme funkcijata ,sto e normalno koga izvrsuva funkcija zamenik-pretsedatel.

MiaSanMia од кај ги наоѓаш опцииве жити се, Самер и Бекембауер. Кајзер веќе незнае што збори само глупости треси, пред некој ден го критикуваше Пеп, рече ќе сме почнеле и на гол линија да се додаваме со Ноер. У право е Стелт некогаш коа те критикува. :D Него стилот на комуникација му е груб ама у право е . :D

Последно уредено од модератор:
Beckenbauer e honorary president,a zasto da ne moze i povtorno da se vrati nakl kormiloto?

Go kritikuvase na Pep zatoa sto mu bila dodelena zabrana na Basti da sutira od daleku.E sega dali e tocno ili ne ,ne znam ama sigurno toj poveke znae od nas.

Kaiser si zamina dobrovolno,sega Uli vo zatvor.Ke treba nekoe novo ime da dojde ili pak Kaiser da se vrati.
Ako toa se sluci.:cuc:

Najocigledno e deka Hopfner ke ja prevzeme funkcijata ,sto e normalno koga izvrsuva funkcija zamenik-pretsedatel.

О Боже, под кај камен живееш последниве години? Бекенбауер за претседател? Читаш ли ти што он вика за клубот последниве години?

О Боже, под кај камен живееш последниве години? Бекенбауер за претседател? Читаш ли ти што он вика за клубот последниве години?
Citam.Cesto kritikuva,cesto gi fali.

Pa i ja samiot imam napisano ovde nekolku pati deka zbori kontra klubot ponekogas,no sepak toj e za sega najuspesniot covek vo istorijata na Baern.

Mene mi izgleda deka covekot e senilen,i mu e krivo sto ovaa generacija e podobra od negovata,iako taa generacija bila pouspesna.

Sammer neiskusen,ok se slozuvam.

Kaiser go kritikuva Pep,taka da toa moze da bide dopolnitelen problem.Iako Uli gi kritikuvase Magath i Van Gaal non stop,taka da toa ne bi bilo prvpat.

Hopfner e super,a i toj go ima stilot na Uli,so shalovi i takvi raboti.

Hint : Dieter Hoeness,brat mu i poranesen pretsedatel na Hertha.:свиркам:

Последно уредено:
Голем човек... Како и да е, свесен сум дека при здрав разум никој од нас не го оправдува тоа што го направил. Се надевам ова нема да влијае врз играта, а постои можност и позитивно да влијае.
0,,15642156_401,00.jpg

Колку поголема е личноста,толку потежок е падот....Но во овој случај Ули за Баерн секогаш ќе биде УЛИ....

На собранието кажа дека додека дише ќе работи за Баерн! И сигурен сум дека тоа ќе го исполни.

Баерн ќе продужи и без него зашто он го изгради така,да функционира независно од индивидуалци.

Затворот во Минхен во Мај вероватно за прв пат во историјата ќе има можност во живо да го види трофејот од ЛШ!!!!!

Колку поголема е личноста,толку потежок е падот....Но во овој случај Ули за Баерн секогаш ќе биде УЛИ....

На собранието кажа дека додека дише ќе работи за Баерн! И сигурен сум дека тоа ќе го исполни.

Баерн ќе продужи и без него зашто он го изгради така,да функционира независно од индивидуалци.

Затворот во Минхен во Мај вероватно за прв пат во историјата ќе има можност во живо да го види трофејот од ЛШ!!!!!
Инаку Ули најверојатно ќе ја одслужи казната у затворот у градот Ландсберг у Баварија, 60тина километри западно во Минхен, затвор познат по Хитлер, кој таму ја служел затворската казна и ја напишал Мајн Кампф.

Инаку Ули најверојатно ќе ја одслужи казната у затворот у градот Ладсберг у Баварија, 60тина километри западно у Минхен, затвор познат по Хитлер, кој таму ја служел затворската казна и ја напишал Мајн Кампф.

Јас само се надевам дека Румениге и Хопфнер ќе ја задржат структурата во водството,поготово во односот со спонзорите и дека нема озбилно да влијае ова на Баерн...

А по ова што читам Хенес за максимум 2 години ќе излезе...Мада нема да е едноставно тоа,тешко дека ќе може после нормално да се врати како до сега што беше.

Јас само се надевам дека Румениге и Хопфнер ќе ја задржат структурата во водството,поготово во односот со спонзорите и дека нема озбилно да влијае ова на Баерн...

А по ова што читам Хенес за максимум 2 години ќе излезе...Мада нема да е едноставно тоа,тешко дека ќе може после нормално да се врати како до сега што беше.
Он нема да се врати на позиција, ама битно е да му пружат поддршка како он им помагаше на сите досега, Брено, татко му на Хојберг, Герд Милер со пијанството, на другите клубови како и со другата пошироко општествена активност. И изјавите шо ги читав од ДФБ се дека и покрај "лошото однесување" на Хенес, неговиот придонес за германскиот фудбал нема да се заборави и уништи.

Он нема да се врати на позиција, ама битно е да му пружат поддршка како он им помагаше на сите досега, Брено, татко му на Хојберг, Герд Милер со пијанството, на другите клубови како и со другата пошироко општествена активност. И изјавите шо ги читав од ДФБ се дека и покрај "лошото однесување" на Хенес, неговиот придонес за германскиот фудбал нема да се заборави и уништи.

Искрено се надевам дека Швајни веќе нема да се повредува до крај на сезона,затоа што ќе биде најпотребен до крајот на сезонатата поготово за ЛШ...

На него е да ја поведе оваа екипа поготова како лидер на средината заедно со Лам(ко десен бек) Ноер и Милер...

Од четврт-финале па натака дефинитивно ќе ни треба јако јадро во екипата коа ќе биде стално!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom