Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.sport1.de/de/basketball/basketball_bundesliga/newspage_840895.html

Тоа што го прави Баерн во фудбалот го прави и во кошарката но на многу погруп начин, нормално и полесно е.
На играчи од други клубови им нудат екстремно високи плати за идејне во Баерн. Од Алба Берлин им зедоа четири играчи од кој тројца играат прва постава во Баерн. Вкупно 13 играчи и функционери од Алба Берлин заминаа во Баерн. Најжалосно е што тие пари тимот не ги заработи сами туку клубот Баерн со огромна пара го форсира кошаркарскиот тим.

Па целта е и во кошарката да бидат најдобри во Германија. Што има лошо во тоа да сакаш да бидеш најдобар кога имаш можности и услови. И стварно напорен стануваш со тие муабети. На место да се замараш со вашите, еве Хумелс пак две недели аут. И Вацке наместо да купеше играч тој со нас се замара. Еве и спортскиот директор на Леверк. Руди Велер не мисли како вас иако ги сакавме Видал и после и Бендер. Кај вас си имаше клаузула на едниот и другиот му истекува договорот. Не знам зошто уште толку плачење. Толку од мене, нема потреба да ме цитираш со истите муабети кои сме ги правеле милион пати.

Игорче дај бе напраи партија таму у Германија, и бори се против империјализмот на Баерн....

Е ако си прајме муабет, не ми пречи како работи Баерн ама нека не викаат не. Иначе ја не хејтам, уба работа. Не сум од вчера фан на Дортмунд за да чувствувам некоја омраза за Баерн или да не сум задоволен како фан на Дортмунд, напротив :) Иначе и од кај вас има хејтери што чекаат на кикс на Дортмунд, иако не се ни конкуренција некоје време, така да све е во ред (y)

Кошаркарскиот клуб самиот си се финансира и Хенес си кажа, сите пари што ги имаат се заработени од спонзори. Е сеа нарамно име е Баерн па одма влече спонзори истите што се на фудбалскиот клуб спонзорираат и во кошаркарскиот клуб Ауди,Адидас....

Хенес

Kein einziger Euro fließt aus der Profifußball-AG in den Basketball

http://www.t-online.de/sport/basket...asketball-nicht-mit-fussball-finanzieren.html
http://www.bild.de/sport/mehr-sport/fc-bayern-baskets/finanzierung-stabil-21923228.bild.html

Појма немате, Вацке грдиот најубаво знае

Е ако си прајме муабет, не ми пречи како работи Баерн ама нека не викаат не. Иначе ја не хејтам, уба работа. Не сум од вчера фан на Дортмунд за да чувствувам некоја омраза за Баерн или да не сум задоволен како фан на Дортмунд, напротив :) Иначе и од кај вас има хејтери што чекаат на кикс на Дортмунд, иако не се ни конкуренција некоје време, така да све е во ред (y)

Абе не хејташ,али у фан-клуб за фудбалски клуб ти пишуваш како правел кошаркарскиот клуб што искрено мене ич не ме интересира,ја овде сум за фудбал...

Баерн не е Мајка Тереза па да се сожалува со другите тимови и да не им купува играчи. Ако тие играчи не ги купи Баерн, тука се Реал, Сити, Челзи, ПСЖ.... Реално, Борусија и другите тимови од Германија немаат сила да задржат играч ако го побара некој од поголемите клубови од Европа.

Баерн е најмоќен фудбалски клуб во Германија и еден од најмоќните во Европа и светот, како на фудбалски, така и на организациски и финанскиски план. Како таков секогаш се труди да ги има најдобрите играчи што е нормална работа, а може и да си го дозволи тоа.

Нема ништо некоректно и неспортски во тоа што го прави Баерн. Ја плаќа цената што е одредена за фудбалерот, фудбалерот со душа чека да потпише за Баерн и тоа е тоа. Игорче и самиот знаеш дека нема фудбалер од Були што не сака да игра за Баерн. Верувам дека сите од Борусија сонуваат да играат за Баерн, а и на Клоп да му понудат договор уште утре ќе го прифати.

http://www.sport1.de/de/basketball/basketball_bundesliga/newspage_840895.html

Тоа што го прави Баерн во фудбалот го прави и во кошарката но на многу погруп начин, нормално и полесно е.
На играчи од други клубови им нудат екстремно високи плати за идејне во Баерн. Од Алба Берлин им зедоа четири играчи од кој тројца играат прва постава во Баерн. Вкупно 13 играчи и функционери од Алба Берлин заминаа во Баерн. Најжалосно е што тие пари тимот не ги заработи сами туку клубот Баерн со огромна пара го форсира кошаркарскиот тим.

Игорче ми изгледаш како припадник на вмровската дијаспора.:icon_mrgr:

Фудбал и кошарка не се споредуваат.Во кошарката трансферите се прават многу многу полесно.Па што се буни Алба Берлин јас немам поима,со 2-3 милиони да не сакаат да се борат со 10-те милиони на Баерн ?
Ти не знаеш,ама Алба ја изгуби лиценцата за Евролига со која константно играа Евролига без разлика на кое место завршуваа во домашната лига.
Баерн им ја превзеде,значи и челниците на Евролига имаат примено мито за тоа да се случи а ? :D

Најжалосно е што ти немаш поима од кошарка,и викаш дека фудбалскиот клуб Баерн ја финансира кошаркарската екипа на Баерн.
Името Баерн е магнет за спонзори,барем тоа го знаеш.Истите спонзори од фудбалскиот клуб ја спонзорираат кошаркарската екипа.

Џедовиќ,Шафарцик,Томпсон и Идбихи(и еден младинец) дојдоа од Алба.

Џедовиќ после Дилејни е најдобар играч,Томпсон растура последно време а Шафарцик и Идбихи се искусни играчи кои помагаат од време на време.

Е сега ти исто не знаеш дека Бамберг е најголемиот ривал на Баерн,а Баерн не зеде ниеден играч од таму..Па и Олденбург се појаки,иако на табела се позади Алба.Ги упропастивме и Улм,го купија Џон Брајант од таму ццц.

Баерн се грижи за германците,треба да те радува тоа.:love:

За наредна сезона е пикиран Војдан Стојановски.Да се продолжи традицијата од Алба.:свиркам:

Во модерен спорт нема простор за трте мрте.100.000Е од Баерн или 50.000Е од Алба,што ќе бираш ?
А притоа играш и во Евролига..

Еее Игорче Игорче,гледај таму Клоп безпотреба го игра Хумелс во пријателски натпревар и повторно се повреди.Директна кривица на Клопо.
А ти се замараш со кошарката без проверени факти.:LOL:

Шефот,рже не се држе!!!:vozbud:

Ако не у сабота,наредна утакмица сигурно ќе заигра...

Pep vika izgleda "Bravo Basti,bravo"! :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Da gi pustat lavovite Basti i Javi so Nirnberg... :vozbud:

којзнае што си мисли пеп тој е главен и само од него зависи дали ќе ги игра со арсенал можеби од клупа ќе добијат некоја минута

Нема време за со Арсенал да играат. Треба уигран тим, тој стартен состав ќе си биде од изминатите три натпревара. Нејасно само ќе биде дали со Манџукич напред или Гетце.
Најверојатно ќе биде вака:
Ноер - Рафиња, Боа, Данте, Алаба - Лам - Робен, Тиаго, Гетце, Рибери - Манџукич.

Е за реваншот веќе Швајнштајгер ќе се врати на 6-ка позицијата и Лам повторно десен бек.

Нема време за со Арсенал да играат. Треба уигран тим, тој стартен состав ќе си биде од изминатите три натпревара. Нејасно само ќе биде дали со Манџукич напред или Гетце.
Најверојатно ќе биде вака:
Ноер - Рафиња, Боа, Данте, Алаба - Лам - Робен, Тиаго, Гетце, Рибери - Манџукич.

Е за реваншот веќе Швајнштајгер ќе се врати на 6-ка позицијата и Лам повторно десен бек.

Неколку минути со Нирнберг и на 15-ти на домашен терен со Фрајбург.
Искрено не можам да поверувам Басти да седи на клупа на најважниот натпревар сезонава,нормално до сега.Лавот во него е гладен!:cool:

Крос искина лани против Арсенал,ама конкуренција доста има сега па не се знае.Најконстантен и најстандарден играч сезонава е.Тиаго му ги помрси сметките.

Марио Гомез ситуација all over it.Ако не стартира со Нирнберг,може да значи дека историјата се повторува и шпекулациите може да започнат.

Нешто за со Арсенал :

Јас никако не би прифатил Рафиња да игра на гостински терен против Арсенал.Без разлика што игра во животна форма,не ми е сигурен ич.Басти ин да хаус и Лам на природна позиција.

Играме со истата екипа од лани,кои се очигледно ослабени без Волкот и Ремзи.Ништо посебно не направија лани,ама баш овие двајца беа најопасните.
Волкот аут,тоа значи дека ќе немаме голема опасност од брзи контри напади.Подолски лево крило знаеме колку е "опасен".
Дали има нешто подобро од Лам на десен бек против репрезентативен колега што го знае како дише ? :свиркам:

Басти против Озил ?:свиркам:
Алаба против Казорла..Мада и Казорла не е крило,повеќе ќе биде во средината.Ако прават свап Озил нема никаква шанса против Алаба.Нема toughness,а очигледно и брзина.Мада Алаба многу напаѓачки игра,да се редуцира тоа не би било лошо.

Подоле ќе играат Артета и еден од Окс(принудно) или Росицки како поискусен.Додуша го заборавив и Фламини.Ѕверот:icon_mrgr:
За трчање,трчаат сите ама не знам колку би помогнале во одбрана.Лани врска си немаа тие што играа.

Жиру може да биде опасен,ама ако се пресече плејмејкерот Озил,90% ништо не прави.

Знаеме како ги надигра Баерн посебно Јуве и Барселона ,кога им го отсече протокот на топката од главниот разигрувач(Пирло и Чави).Како кокошки без глави беа.За тоа и таква доминација имаше.И на Арсенал им ја скрија одредено време ама резултатот не беше убав,а возвратот тежок за гледање.Се надевам сите фит ќе бидат за овој натпревар!!!!!:noze:

Озил е малце погоре а и тој не е играч како Крос и Басти па да се врати поназад за да ја земе топката.Константно тоа никогаш не го правел,од време на време можда ама не е тоа поентата.Друг ја завршува таа работа,па значи дека Артета или Росицки ќе треба да се отсечат.

Најслаби се кај бековите,посебно на лев бек.Робен треба партал да ги направи.Ако играат Монреал или Џенкинсон случајно,радостии.А и Сања паднал во брзина,не е тоа што беше.Робери мора да имаат симултанка.Гетце обавезно да игра како полушпиц за да дуплира страна,без разлика дали лево и десно.

Триаголник Лам-Гетце-Робен или Алаба-Гетце-Рибери.:drk:
Манџо обавезно да игра за да прави раздор во одбраната.
Само да не спие и да се пушта клизач кога ќе пуштаат deadly balls Робери,а тоа го прават и бековите доста често.

Нојер сезонава машина е,Данте и Боа малце проблем ама да се надеваме на најдобро.

Според мене :
Нојер​
Лам Боа Данте Алаба​
Басти​
Тиаго​
Робен Гетце Рибери​
Манџо​
Искрено се двоумам помеѓу посигурен проток на топката со Крос,или поопасен и поризичен проток со Тиаго.

Милер хммм..Реално може да се најде и тоа како,ама штознам..За полушпиц не го бива многу многу,на десно крило Робен е подобар.
Можда за повлечен напаѓач,ама мислам дека ни треба класичен и верувам дека Пеп нема да експериментира,и знае кои се очекувањата.
Дури и со нерешено не би бил задоволен,со овој тим се освен победа би било неуспех.

Убава прилика да се ухода,1/4 ќе има јаки екипи,мора да биде спремен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom