Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Тиаго е добар но не е за во првите 11 , барем не против екипи како реал , псж , челзи , барса , сити.Ке го изедат жив.Против такви екипи ни требаат играчи како швајни хави и крос во средина.Тие тројца да се уиграат , НЕКА ДОЈДЕ КОЈ САКА.

Хави и Швајни ќе се многу битни од 2 причини....

Швајни за да може Лам да се врати на десната бековска позиција,а Хави ќе има многу битна улога како ЦДМ за екипи како Дортмунд,каде играше негде точно на средината,доста напред беше им го рушеше ритамот на Дортмунд.

Хави и Швајни ќе се многу битни од 2 причини....

Швајни за да може Лам да се врати на десната бековска позиција,а Хави ќе има многу битна улога како ЦДМ за екипи како Дортмунд,каде играше негде точно на средината,доста напред беше им го рушеше ритамот на Дортмунд.
Многу јасно.Играчите се познаваат мегу себе и сами знаат кога се најсигурни.Со лам како бек и хави и швајни во средина не гледам слаба точка.Робен ке има голема подршка и така ке бидеме еднакво опасни по двете страни + сигурни сме у одбрана кога Лам игра.Хави ке гризе у средина , контра да ни вадат ШАНСИ НЕМА , Швајни ке влече топка , а напред нека ораат кроос/геце рибс чело и манџата/милер.

Ке речат многу Тиаго заслужува да игра , ама има многу да учи за да стекне сигурност.

Е сега , има еден мал проблем.Пеп не размислува вака и теорија нема хави да биде пред тиаго во први 11.

Многу јасно.Играчите се познаваат мегу себе и сами знаат кога се најсигурни.Со лам како бек и хави и швајни во средина не гледам слаба точка.Робен ке има голема подршка и така ке бидеме еднакво опасни по двете страни + сигурни сме у одбрана кога Лам игра.Хави ке гризе у средина , контра да ни вадат ШАНСИ НЕМА , Швајни ке влече топка , а напред нека ораат кроос/геце рибс чело и манџата/милер.

Ке речат многу Тиаго заслужува да игра , ама има многу да учи за да стекне сигурност.

Е сега , има еден мал проблем.Пеп не размислува вака и теорија нема хави да биде пред тиаго во први 11.

Не,проблемот у ова е само колку Швајни ќе биде спремен.....

Од Швајни све зависи,пошто он ќе го замени Лам како ДМ,и никој друг.....Ако Швајни е спремен 100% ондак Лам ќе се врати десно,али ако не, ондак Пеп ќе иде со Лам пошто премногу му е битен за таа позиција.Само они двајца го имаат искуството и прецизноста да ја играат таа позиција...

Такада ако успее да се врати Швајни у топ-форма,тогаш ќе може Гвардиола со другите позиции у средината да си ротира во зависност од тоа со која екипа играме.

Али основата е таа позиција која ја игра сеа Лам,таа му е клучна позиција,и ко што гледаме тука Пеп не сака да експериментира никако.

Не,проблемот у ова е само колку Швајни ќе биде спремен.....

Од Швајни све зависи,пошто он ќе го замени Лам како ДМ,и никој друг.....Ако Швајни е спремен 100% ондак Лам ќе се врати десно,али ако не, ондак Пеп ќе иде со Лам пошто премногу му е битен за таа позиција.Само они двајца го имаат искуството и прецизноста да ја играат таа позиција...

Такада ако успее да се врати Швајни у топ-форма,тогаш ќе може Гвардиола со другите позиции у средината да си ротира во зависност од тоа со која екипа играме.

Али основата е таа позиција која ја игра сеа Лам,таа му е клучна позиција,и ко што гледаме тука Пеп не сака да експериментира никако.

Моментално ДА , бидејки не го играл Мартинез на таа позиција до сега.Многу повреди го следеа , можеа да го продадат , но не го направија тоа, така да сигурно му треба на Пеп.А напред е премногу голема конкуренцијата за Хави.Све зависи Швајни каков ке биде.Ако има проблеми ко првиов дел(кондиција, некреативност , дефанзивни задачи) , мислам дека во клучните утакмици хави ке иде дм , швајни пред него...

Мартинез никогаш повеќе нема да го видиме како ДМ.Бидејќи ДМ кај Пеп значи октоаголници да знаеш да правиш.Тука Басти ќе влета.
Замисли Рафиња игра и Басти седи на клупа поради него.:свиркам:

Нејасна ми е иднината на Хави.Да игра централен во средина исто нема да може,пуленот Тиаго е тука.Дечкото е незаменлив кај Пеп.

Хави сега за сега според мене е како некој кога влага в друштво неповикан.

Се гледа дека Пеп сака да го игра како централен во одбраната,бидејќи не може да му најде место во средината.

Хави во одбрана е промаја.

Скратени му се маките на Пеп со моменталните повреди,но кај и да е ќе бидат фит.Е тогаш ќе му падне и таа коса што ја има.На големи маки е,а Хави беше mister X минатата сезона и најзаслужен бидејќи го спои тимот.

Проблемите што ги наговестувавме можно е да се случат во вторава полусезона,првата пројде лесно кога не се сите фит.
Со ротација не се задоволуваат вакви ѕверови.

Според мене прв играч што ќе си бара нова дестинација е Shaq-attack.Има талент a некако сезонава е стагниран,за разлика од лани кога играше 100 пати подобро.Позајмица не ми е верно,квалитетен играч е и не е дете више.

Ќе има некои рокади обавезно.Но,најважно е да ја покажеме на 19-ти силата.:love:

И имам некој филинг , Дрекслер доага на лето.Здравје ако биде ке ве потсетам на постов.

И имам некој филинг , Дрекслер доага на лето.Здравје ако биде ке ве потсетам на постов.

Доколку замине Крос-уметникот,тогаш нека дојде.

Иначе ќе се пренатрупаат како никогаш до сега.:)

Море да не се повредеше Крос лани и Робен да не играше у тимот... којзнае што ќе беше во ЛШ

DefensiveLiquidDragonfly.gif

LinearResponsibleBear.gif

ChillyUnluckyCopperbutterfly.gif

Claudio Pizarro@pizarrinha
I think my future neighbor is a big Bayern fan haha.

BfaE9b4IUAAowt5.jpg

Гетце колку појше се уклапа кај Пеп отколку на hit and run техниката на Клоп, растура дечкото, Игорче се нервира многу сигурно, посебно шо збореше за некоја долга рака на Дортмунд која има фрла клетви на играчите, епа братче Гетце не е Сахин и Кагава мизериите.

Манџо ѕвер, сите топки ги спушти како шо треба и имаше еден одличен волеј шо одбрани Трап, требаше 4:0 да водиме досега.

Daleku sum od nervirajne, uba rabota. A izgleda ne si go gledal Götze vo Dortmund kako igrase inace ne bi pisal takvo nesto. Isto taka normalno e mlad igrac da napreduva so sekoja izigrana utakmica, senki Pep nekoja magija mu frli pa stanal preku nok podobar.

Море да не се повредеше Крос лани и Робен да не играше у тимот... којзнае што ќе беше во ЛШ

Епа тоа е фората за ЛШ....затоа е толку тешко да се освои...

Треба идеален баланс у екипата,треба да знаеш да ги погодиш играчите за утакмиците....

Ја верувам и да не се повредеше Крос,Робен секако ќе играше,а Крос ќе се мењаше со Милер во зависно од потребата.
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 17:00 ---
Bfe7u-iIQAExrUb.jpg

За ова ли платија 30 милиони евра бе???!!!! :pos:

И со кое лице Ноер ќе бара покачување на плата кога ќе дојде време за тоа :)

Sent from my Galaxy S4 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom