Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И сега од нигде никаде утре : OFFICIAL: Chelsea FC signs Thiago Alcantara![]()
![]()
![]()
vidooq
Јас никаде не реков дека е срамота да изгубиш од тим како Реал Мадрид,туку прашав дали е срамота да се отпадне 1/8 без разлика кој тим е противник кога во прашање е гигант како Манчестер? Манчестер дефинитивно е гигант,не знам зашто ја спушташ топката кога е во прашање Реал,што беа подобри минатата година пак тие ?
Игравте подобро но пред се играчите се криви што не знаеа да искористат зицери и во првиот и во вториот натпревар.
Нани направи голема глупост а почна и да се преправа + на средина од теренот.Овој "инцидент" би го споредил со ептен глупавиот фаул на Боатенг против Бате Борисов и тоа на средина од теренот по кој заработи црвен картон.Речи су сувишне. Црвениот картон им наштети на Манчестер многу реално,но Модрич даде гол од 35 метри,тука не гледам кај помогна црвениот картон.Потоа ги фати трема и се затворија но недоволно добро.Не функционираат во тој сегмент добро како минатите години.Одлуката на Чакир ви доаѓа повеќе како оправдување,ништо повеќе.(Баш ме интесерира за ситуацијата со Рибери и Рафаел,и тука да не наоѓате замерка кај судијата ? )Се случи тоа што се случи.Јас за крај пак ќе речам дека Манчестер е просечен тим со звучни имиња.Можеш да ме демантираш не викам не,но јас не можам да видам ништо од повеќе од тоа.Индивидуално ако ги споредуваме се многу јаки,но финтата е што тимски не се "подмачкани" толку добро.
Јас мислам дека после болеста на Флечер Манчестер ја губи битката на средината буквално речено.Флечер беше голем работник,и копач и плејмејкер а при тоа ретко се забележуваше.Доколку се најде сличен играч на него и да се појача одбраната може да гледаме друг Манчестер,до тогаш ништо.
Кај сака нека оди само да не дојде во Баерн.
Значи, срамота е ако испаднеш во осминафинале, ама не е срамота ако испаднеш од екипа како Реал Мадрид?
Еpic Fail муабетов...
Не, за мене не е срамота да испаднеш од екипа како Реал Мадрид што е минатава година, тоа им беше све што можеа да освојат...
Meне лично ми стануваш симпатичен со прикриениов хејт што го имаш за Јунајтед... Искрено...
Зошто, да тропнеш нешто во стилот на црвениот на Нани немаше никаков удел врз голот на Модриќ зашто беше од 35 метри, треба елементарно да не ја знаеш фудбалската игра или да не си го гледал натпреварот...
Минута откако Нани доби црвен, Арбелоа излезе од игра, а влезе Модриќ ...
Значи, се извадил одбранбен играч по страната каде што делувал исклучениот играч ...
На обичниот фудбалски фан тоа ке му сугерира дека се зајакнала средината со оглед на играч повеќе на теренот, со цел да се креираат повеќе шанси за гол...
Смешни ми стануваат овие изјави, Манчестер не бил тимски подмачкан, и Чакир не бил оправдување...
Оправдување за што, слабата игра на тимот против Реал?
Тимот играше тимски, и сите задачи се извршуваа коректно, бевме во најмала рака рамноправни противници благодарејки на тимската игра ...
Друг пат кога ке сакаш да потпалиш фанови на Манчестер, барем потруди се ТИ да не изгледаш смешен со некои од работиве што ги тропаш...
![]()
vidooq
Izlegol Arbeloa ,vlegol Modric i so toa se zajaknala sredinata.Dobro,drzi muabetov.Ama cisto me interesira koga ke ja pojacas sredinata se davaat golovi od 35 metri?
Zatoa Pep ke igra 4-1-4-1.Jasno mi e sega.
'Teorijava' ili pak 'zaverava' izgleda premnogu smesno,kako nekoja kromid vest.Vo toj moment Utd igraa so 9-10 igraci vo odbrana i poveke od nemok ja raspali i mu se potfati tolku jako sto ne mi se veruva uste ednas so takvo efe da pogodi.
Kako kapak na se,duri i hejter me napravi a jas sum navival kako Baern da igra.
Kako sto vika onoj dijasporecon,lets agree to disagree i toa obostrano.![]()
Стварно бе ептен беа оштетени Јунајтед со тој црвен, ептен ги заеба судијата.Да не беше црвениот они ќе идеа понатаму и на што ќе освоевте ЛШ. Ама тоа е. Судијата....Епа добро, уште овде се немаше пишано за црвениот на Нани.![]()
Потпретседателот на Баерн Минхен, Карл-Хајнц Румениге, објави дека клубот ја платил откупната клаузула за 22-годишниот играч на Барселона, Тијаго Алкантара, пренесе катлонскиот весник Спорт.
![]()
Според истиот извор, Румениге во телефонски разговор со претседателот на Барселона, Сандро Росел, ги договорил условите за трансферот на Алкантара.
Баерн на Барселона ќе и плати 21,7 милиони евра, а потоа играчот ќе ги договори условите со актуелниот европски првак.
Тијаго Алкантара е продукт на фудбалската школа на Барселона, раскошниот талент го покажа на неодамнешното Европско првенство за играчи до 21 година постигна три гола во финалето, во кое Шпанија со 4-2 ја совлада Италија.
На трансферот на Алкантара инсистираше новиот тренер на Баерн, Пеп Гвардиола, кој се смета за негов „фудбалски татко“.