Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
1.Петерсен беше заслужен за пласманот.Па и Гомез дал гол и се направил над него пенал.Тоа не е никаква заслуга.Голема работа за еден гол и пенал направен по негова заслуга.И даде гол од пенал без ич да му чуе.
Една прилика ја заеба,таа кај пеналот кога изигра со пета но му ја пресекоа тука во петерецот.Јака шанса имаше кога сам си направи супер позиција но му ја фати Касиљас,не ја промаши.
2.....сите....
3.Како си го кажа ова,како од топ.Не направил ништо,не реализирал основни шанси.Видовме како Робен "реализира" основна шанса.
4.:facepalm:

....
Еве Гомез не играл добро лани,а Олиќ подобро да не играше или пак сакаше него да го пуштат од почеток да игра против робусна екипа како Челзи.Еве годинава имаме замена за Гомез,ќе видиме тој како ќе игра во евентуални јаки натпревари во ЛШ.
Знам дека одите контра Гомез нонстоп но малце сабур бе.Да го немавме Гомез лани ќе пропадневме.Знаеш и самиот како играше Олиќ и како Петерсен промашуваше лесни шанси во неколкуте настапи,не само што шанси промашуваше туку и цела топка ја промашуваше.Да игра Баерн со два напаѓачи ќе видиш што ќе прави Гомез со Манџукич или некој друг напаѓач.Друго е да си сам против два стопери а друго кога имаш помошник кој ти олеснува многу и отвара простор.Ти си мислиш топла вода е тоа па лесно е да се даваат голови.

Никој не вика дека немал никаков придонес....Далеку од тоа....Но немаше придонес за да го вбројам во легенди....И уопште нема да се бунам ако дојде Левандовски....

Викаш не е едноставно сам напаѓач....Еве се слагам тешко е....Ондак е утка што е земен ако знаеме дека не е доволно квалитетен за сам да искочи на крај со дефанзифците...Нема техника,нема стабилност......Затоа Левандовски е сам на пример,Фалкао па искачаат на крај...

И не ми одговори зашто Хејнкес не го игра во вториот дел од сезонава,а бевте убедени дека ќе игра,Манџо само за лесните утакмици ќе бил....???

250430_1985333745529_3671811_n.jpg

Генерална проба за утре, се гледаме на Das Erste, чаоооооо :icon_lol:

Никој не вика дека немал никаков придонес....Далеку од тоа....Но немаше придонес за да го вбројам во легенди....И уопште нема да се бунам ако дојде Левандовски....

Викаш не е едноставно сам напаѓач....Еве се слагам тешко е....Ондак е утка што е земен ако знаеме дека не е доволно квалитетен за сам да искочи на крај со дефанзифците...Нема техника,нема стабилност......Затоа Левандовски е сам на пример,Фалкао па искачаат на крај...

И не ми одговори зашто Хејнкес не го игра во вториот дел од сезонава,а бевте убедени дека ќе игра,Манџо само за лесните утакмици ќе бил....???
1.(y)
2.Кој друг квалитетен напаѓач беше слободен тогаш(2009) или можеше да се купи и да дојде да игра во Бундеслига,поточно во Баерн Минхен кој беше ништо повеќе од солиден тим во Европа а и за Бундес не беше страшна екипа.
Со тој Левандовски на кур ми се качивте.Играта на Дортмунд е по средина да се разбие противникот,а Баерн многу ретко игра по средина.Баерн игра странично и самиот го знаеш тоа.Значи Гомез може да чека само во петерецот и со неговата антиципација да даде како што викате вие лесен гол.Во играта на Дортмунд Левандовски се враќа и многу поназад и тој сам добива шанса да ги издрибла противниците и да си направи шанса за гол.Гомез тоа го може но не може како Левандовски и Фалкао кои се многу пониски и полесни, а и поголеми техничари итн.
Гомез е deep lying напаѓач,класичен шпиц што би се рекло.Такви во моментов не знам дали постојат.На времето беа многу барани но сега со тактикиве ги испостраа и ги снема.
Јас тврдам дека не може да се споредат Левандовски и Фалкао со Гомез,ти како мислиш твоја работа е но не се слагам со тоа зашто за мене е нереално тоа.Поради ова не можеш ни на некој напаѓач да го прецениш или во случајов на Гомез да го потцениш и направиш гомно играч а дал многу за оваа екипа.
Јас според некое мое мислење мислам дека Левандовски ако дојде има многу да покаже,доста помлад е а и знае како е да се игра во Бундеслига.Фалкао го сметам за јак напаѓач но јужноамериканец е и може да биде голем флоп.Во нив верба се нема.:)Има 27 години и реално е да игра на високо ниво уште 4-5 години но еве случајот со Виља не е најсјаен,а знаеме како ги растураше и Реал и Барса.Една повреда го уназади многу а клупата уште повеќе.Исто за Фалкао треба доста кеш и не можеш да бидеш сигурен дали ќе го исплати.Баерн Минхен досега колку што памтам јас,сите играчи што ги платиле поскапо се исплатени и преплатени.Тоа е случајот и со Гомез.
3.Се согласивме дека Манџукич игра добро во втората полусезона досега и има голема заслуга во добрите игри на Баерн Минхен.Јуп е старо тренерче,со големо искуство и ист принцип како и Ван Гаал.Играч ако ја искористи шансата не го бенчираат додека не забега многу.
Манџукич знаеме дека доста забега во Бундеслига неколку натпревари во низа а во ЛШ немаше гол,но ете Јуп му е верен уште на солидните игри во првата полусезона а Манџо му возвраќа со добрите игри.
Не треба да бидеш претседател или некој интелектуалец за да знаеш дека Гомез ќе беше прва постава доколку не се повредеше.Мене искрено ме нервира кога го правите Гомез гомно а знаете дека беше повреден а не ни сакаше тој тоа да му се случи.Имаше две страшни сезони по ред и истата песна ќе се пееше и оваа но не му било судено.

Ај да побарам едно клипче кога ги најавува Леман играчите.Тоа и кога даваат гол е најјаката работа.:vozbud:

Не го права гомно....У Италијанско вероватно би бил најбољи стрелец убедливо...

Поентата ми е,дека оваа игра на Баерн и тактика НЕ МУ ОДГОВАРА на Гомез....Премногу Баерн и играчите и играта се прилагодуваа на Гомез,работа за него,Рибери му сервираше на тацна милион голови...

Но времето се смени,нема лезет од тоа...Едноставно овој тим на Баерн има многу поголем капацитет од тоа да се гради околу Гомез,и мислам дека не смее потенцијалот на оваа екипа да пати ради недостатоците на Гомез...Едноставно ако гледаме дека неможе да се уклопи ондка треба да се донесе некој кој ќе може,кој знае да дрибла,кој е техничар,кој ќе помага и на другите...

Манџо игра затоа што и кога не дава гол на некоја утакмица,РАБОТИ за останатите,техничките е подобар,влече према крилата,остава простор за другите,плус боље скокач е од Гомез....Затоа игра Манџуќич не дека е многу поголем голгетер од Гомез....

Треба да правиш разлика од квантитативно давање голови како бројка и квалитет.Гомез ако не му е денот ти е рамно ко да играш со 10 играчи....ТУКА Е РАЗЛИКАТА!!!

Ајдеееее.....Да ги испратиме денес Дортмунд со 3 комада ко Реал Барса.....:D

Ајде бе утре да им стегнеме 3-4 гола аман веќе, 2 години ме нервираат како жути мравки, посебно оној серкото Шмелцер и коњот Гроскројц!

MIA SAN MIA, нека ни се множат 113 години!!!!!
P.S Влезете тука, моментално имаме 9.928 фанови, едно другарче ја направи као на заебанција групата пред 2-3 години и коа после некое време гледаме бројката и се чудиме

http://www.facebook.com/groups/miskogorgiev/

Румениге и Самер се сретнале со Гвардиола во Цирих вчера, според спортбилд разговарале за трансфери летово.

Ajde Pep navlazni se denes sto ke go vidis potencijalot na bavarskata masina :-).Igracite mora maksimum da se pokazat zasto posle kaj ke ni bide krajot so transfer flopovi kako Chygrynski,Sanchez,Keirrison,Ibrahimovic itn... :-)

Ajde Pep navlazni se denes sto ke go vidis potencijalot na bavarskata masina :).Igracite mora maksimum da se pokazat zasto posle kaj ke ni bide krajot so transfer flopovi kako Chygrynski,Sanchez,Keirrison,Ibrahimovic itn... :)
Хумелс дефинитивно аут. Робен likes this. Ќе ги rape-ува. :icon_lol:

Инаку не верувам дека ќе има глупи трансфери у Баерн, Самер и Ули се тука да го спречат Пеп да донесе некој од тие неговите фејлови. :) Ама горе доле ќе има одврзани раце.

Ајде малце доза земите пред натпреваров.Само лошо е што го снимав налегнато.:( Неполни 2 часа до почетокот,адреналинот скока ал скока.:pos:

Не знам дали знаете ама кога е ова најавувањево Басти го викаат fußballgott.:cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom