Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Не е тоа дебатата...Не вика ја дека Манџо е Фалкао...

Кажи на која од последните утакмици со Дортмунд видовме фајде од Гомез,на која утакмица даде гол,или асистираше или беше тежок за чување за одбраната на Дортмунд?

Одговори ми на ова и ќе ти стане све јасно...

Не ја сфаќаш поентата,а и играта во вакви утакмици.Гомез е како трактор во вакви утакмици.Сите негови недостатоци искачаат на виделина и за Хумелс и Суботиќ е песна за чување.Ништо поинаку немаше да биде ако играше Гомез.Гомез е добар за со Нинберг Штутгарт Шалке и слични..
Не значи дека ако изиграл "99" натпревари слабо и на 100-от ќе изигра слабо.Статистиката е за да се подобрува и не е фактор кој значи многу.Реално Дортмунд е силна екипа која не дозволува секој напад да имаш сериозна шанса за постигнување гол па така Гомез и Манџукич се отсечени но Манџукич барем да направеше една шанса ќе бев задоволен.Гомез е сепак квалитет кој се докажа досега во Баерн а Манџукич е сеуште недокажан со само 19 натпревари и многу е рано да се каже дека Манџо е подобар од Гомез.

Епа Гомез барем трча во вакви утакмици а Манџукич се бламира.Се заковал на крило или во средина и си седи.Трча како мртов коњ,поспор е од Данте.:DГомез промашува многу шанси и тоа не нервира реално но сепак барем нешто прави тој за разлика од Манџукич.Манџо неможе да си направи сам акција за разлика од Гомез кој е многу побрз и има добар удар и со лева нога па и поагилен е,има добар прием,се труди многу кога е најпотребно тоа нарочито се виде со Реал кога стално трчаше напред назад.Тоа што вие го мрзите не значи дека не е добар напаѓач.Иако викавте Гомез само давал голови со тап-ин ако ги погледнете головите на Манџо ќе видите кој е подобар во тоа.:DМене искрено не ме интересира како ги дале головите.И да дадеш гол со тап-ин треба да имаш антиципација па јас би рекол секоја чест за двајцата.Гомез значи е добар за со Нирнберг,Штутгарт,Шалке(наброј ја цела Бундеслига) и сличните екипи а Манџукич за против Кајзерслаутерн,Трентино или пак Барселона,Реал,Јуве ....?:vozbud:

За крај ,мене ми е важно дали ќе победи Баерн Минхен,тоа е најбитното.;)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 18:02 ---
Статистика за постигнатите голови на Баерн ,минатата сезона. Пробајте да ги извадите головите на Гомез, па да видиме каде ќе сме.

Total Goals: 118
Gomez: 41 (34.7%)
Robben: 19 (16.1%)
Ribery: 17 (14.4%)
Muller: 11 (9.3%)
Kroos: 7 (5.9%)
Schweini: 5 (4.2%)
van Buyten: 4 (3.4%)
Olic: 4 (3.4%)
Petersen: 4 (3.4%)
Alaba: 3 (2.5%)
Gustavo: 1 (0.8%)
Rafinha: 1 (0.8%)
Usami: 1 (0.8%)

A за тоа дека не давал важни голови:|
- два против Сити во групи. Тепавме 2-0
-3 комада против Наполи - тепавме 3-2
-4 комада против Базел
-водечкиот против Реал во полуфиналето во Минхен победа 2-1

Само Фалкао би го земал наместо The 'Mez

Си контрираат самите на себе ама ќе ракоплескаат кога Гомез ќе бомбардира одсега па натаму.:D

Не значи дека ако изиграл "99" натпревари слабо и на 100-от ќе изигра слабо.Статистиката е за да се подобрува и не е фактор кој значи многу.Реално Дортмунд е силна екипа која не дозволува секој напад да имаш сериозна шанса за постигнување гол па така Гомез и Манџукич се отсечени но Манџукич барем да направеше една шанса ќе бев задоволен.Гомез е сепак квалитет кој се докажа досега во Баерн а Манџукич е сеуште недокажан со само 19 натпревари и многу е рано да се каже дека Манџо е подобар од Гомез.

Епа Гомез барем трча во вакви утакмици а Манџукич се бламира.Се заковал на крило или во средина и си седи.Трча како мртов коњ,поспор е од Данте.:DГомез промашува многу шанси и тоа не нервира реално но сепак барем нешто прави тој за разлика од Манџукич.Манџо неможе да си направи сам акција за разлика од Гомез кој е многу побрз и има добар удар и со лева нога па и поагилен е,има добар прием,се труди многу кога е најпотребно тоа нарочито се виде со Реал кога стално трчаше напред назад.Тоа што вие го мрзите не значи дека не е добар напаѓач.Иако викавте Гомез само давал голови со тап-ин ако ги погледнете головите на Манџо ќе видите кој е подобар во тоа.:DМене искрено не ме интересира како ги дале головите.И да дадеш гол со тап-ин треба да имаш антиципација па јас би рекол секоја чест за двајцата.Гомез значи е добар за со Нирнберг,Штутгарт,Шалке(наброј ја цела Бундеслига) и сличните екипи а Манџукич за против Кајзерслаутерн,Трентино или пак Барселона,Реал,Јуве ....?:vozbud:

За крај ,мене ми е важно дали ќе победи Баерн Минхен,тоа е најбитното.;)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 18:02 ---

Си контрираат самите на себе ама ќе ракоплескаат кога Гомез ќе бомбардира одсега па натаму.:D

1.Манџукич ако не трчал,ондак незнам што праиме муабет...

2.Боље ништо нека не прави,отколку да промашува 10000% шанси,и живците да ми ги кине!!!

3.И за мене е најважно Баерн да победува,за тоа и го критикувам.Ќе ракоплескам кога ќе го видам на листата на стрелци во некое финале,полуфинале,кога ќе реши утакмица за титула!

На крај краева,ако е толку идеален,зошто му донеса уште не еден него двајца напаѓачи?Зашто Хенес отворено и јавно го критикуваше дека е добар напаѓач ама не е ВелтКласе???

Пак ќе се повторам.Екстра напаѓач нема збор,ама друго е муабетот овдека.Се ќе повлечам што кажав кога ќе направи тоа што напишав погоре.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 19:08 ---
tumblr_mee86uE1Nl1rw46m4o1_500.gif

Леле сте влегле у дискусија :). Незнам што толку топ си е Гомез али едноставно не е за тимови против Дормтунд кој ни вршат притисок во наша половина и неможеме да си ја играме нашата игра , во вакви случаеви Гомез ти е бескорисен играч пошто нема кој да му дава топки а и да добие топка поназад надвор од 16тник му треба време и одма ја губи. Вчера прими една топка на центар дур ја прими дур се сврти му ја земаа веќе и ни напраија контра. Против тим како Дортмунд ти треба некој напаѓач како Левандовски што знае да искочи надвор да прими да спушти, јебига Манџо изигра колку што можеше ја рипавме средината али пак спушташе топки изигра добро со оглед на тоа што беше меѓу Хумелс и Суботич се бореше сам да беше Гомез сите воздушни дуели ќе ги изгубеше пошто незнае ни да се загради а камоли да прими некоја тешка висока топка. На крај краева тоа што изигра вчера Манџукич беше 5 пати боље од тоа што изигра Гомез во последните 5 утакмици со Дортмунд.

Е сеа незнам дали Хајнкес го играше Манџукич дека Гомез само што се врати од повреда па не беше 100% спремен или дека така сакал тактички.

Што се десило овде бе :facepalm: Како може да кажете дека Манџукич е подобар од Гомез само затоа што Гомез не успевал против Дортмунд да направи нешто. Манџукич си е супер и јас сум многу задоволен од него но дека не е подобар од Гомез не е (n)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:27 ---
ама затоа Хенкејс знае добро и нормално е да го игра Манџукич пред Гомез бидејќи е поквалитетен играч..едноставно е

Не го игра затоа што е поквалитетен од Гомез туку Гомез само што се опорави и не е уште 100% фит, затоа уште Манџукич има предност, но во следните натпревари Гомез пак ќе си го врати првотимскиот статус.

Што се десило овде бе :facepalm: Како може да кажете дека Манџукич е подобар од Гомез само затоа што Гомез не успевал против Дортмунд да направи нешто. Манџукич си е супер и јас сум многу задоволен од него но дека не е подобар од Гомез не е (n)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:27 ---

Не го игра затоа што е поквалитетен од Гомез туку Гомез само што се опорави и не е уште 100% фит, затоа уште Манџукич има предност, но во следните натпревари Гомез пак ќе си го врати првотимскиот статус.

Не го игра затоа што е поквалитетен,туку затоа што е тактички подобра опција од Гомез за утакмиците со Дортмунд...Иначе ќе стартуваше од прва минута како што стартуваше против Фарјбург,такада тој аргумент нема врска....

Иначе да во другите утакмици би требало Гомез да стартува,иако мислам дека ќе ротира и понатаму Хејнкес од време на време,поготово после зимската пауза.

http://www.facebook.com/groups/miskogorgiev/?fref=ts

Оваа групата на времето еден другар ја отвори онака, ја бев втор член и ме стави админ, по некое време гледаме и се чудиме - 10 000 членови... Сега сам си го тргнав админот, многу замараат нотификации

Швајнштајгер, Мартинез и Данте се загрозени со неиграње во првиот осминафинален натпревар доколку со Бате заработат жолти картони.

Швајнштајгер, Мартинез и Данте се загрозени со неиграње во првиот осминафинален натпревар доколку со Бате заработат жолти картони.
Ќе си одиграат фер како со Дортмунд,а нема ни потреба за некоја жустра игра нарочито што се на домашен терен.Само треба да ги згазат и тоа солидно,па барем едно 4-5 гола да им пикнат.:pipi:

Врти сучи, Марио е светски напаѓач. Манџо е далеку позади. А за сите да бидат задоволни треба 100 гола да даде во сезона, и никогаш не смее да утне. И за тоа што 6 утакмици не ги победуваме БВБ, Гомез е крив а не цел тим.

Зошто не бил добар последниве утакмици, а дечкото се враќа после 4 месеци од повреда :facepalm:

Едит
Манџо и Пиза се донесени за замени. Ако сакаше управата да го бута Гомез, сега Џеко ќе го гледавме во Баерн.

Ја викам кој сака нека игра напред само нека бута голови, дали е Манџо, Супер Марио или Пизаро ич не ми чуе!

7.Губентус
6.Real
5.Milan
4.Porto
3.Arsenal
2.Benfica/Celtic
1.Galatsaray/Cluj

1 до 7... 1=најпосакуван 7=најнепосакуван ама ипак ќе го тепаме

7.Губентус
6.Real
5.Milan
4.Porto
3.Arsenal
2.Benfica/Celtic
1.Galatsaray/Cluj

1 до 7... 1=најпосакуван 7=најнепосакуван ама ипак ќе го тепаме

Кој сака нека е!

У Финале ги сакам Дортмунд или Барса!

п.с.

Шахтјор се способен да го здрви Јуве,такада може и Челзи да пројдат...Таа ми е многу сомнителна утакмица!
--- надополнето: 4 декември 2012 во 23:49 ---
Врти сучи, Марио е светски напаѓач. Манџо е далеку позади. А за сите да бидат задоволни треба 100 гола да даде во сезона, и никогаш не смее да утне. И за тоа што 6 утакмици не ги победуваме БВБ, Гомез е крив а не цел тим.

Зошто не бил добар последниве утакмици, а дечкото се враќа после 4 месеци од повреда :facepalm:

Едит
Манџо и Пиза се донесени за замени. Ако сакаше управата да го бута Гомез, сега Џеко ќе го гледавме во Баерн.

Не ја сфаќаш суштината од дебата,бегаш на друга страна пошто така ти одговара,а мислам дека 100 пати се сложивме дека Гомез е бољи напаѓач 3 пати.Незнам што е поентата што секој пост тоа повторуваш...

И уште еднаш ќе ти повторам,не е тоа дискутабилното.Дискутабилно е што:

1.Нигде го нема(до сега барем) кога најмногу ни треба(кога се одлучува за титула)
Што тогаш баш промашува ЧИСТИ прилиики кои против екипи како Нинберг на пример 1000% ги реализирал

2.Против екипи како Дортмунд,Фрајбург или било која екипа која игра таков тип на фудбал,со високо темпо,пресинг,и агресивно е скоро безкорисен.Сите негови слабости се изложени и лесен е за чување.ЗАТОА му донесоа уште двајца,а пред се Манџо кој е многу соодветен за ТАКВИ типови на утакмици.

Никој никогаш не рекол дека сакаа да го бутаат Гомез,ама да мислеа дека е идеален,немаше да му донесат двајца сосема солидни напаѓачи кои во секоја доба може да го сменат.Ќе донесеа некое дете талентирано да се докажува!Такада и тој аргумент ти паѓа.Да не зборам дека Хенес ЈАВНО го критикуваше односно изјави дека е солиден напаѓач ама не е светска класа(у тој стил му беше изјавата,можам и да ти ја најдам ако сакаш)

И Уште еднаш,да Гомез е машина за голови.

Инаку, заврши оваа година и за Робен, кој не успеал да се опорави од повредата. Повредата со мускулот целосно ја излечил, но сега станува збор за повреда на грбот, поради која тешко дека ќе се врати на терените оваа година. :facepalm:

Тоа е со Робен барем под Ван Гал у животна форма беше колку и да беше повреден коа ќе се вратеше се исплатеше чекањето парче праеше. Сеа пак не игра 2/3 од сезоната а и коа ќе се врати не е до толку добар за да се исплати цело тоа чекање башка 7.5 милиони годишно зима. Нека го шитнат летоска за накај 20 мил и нека земат некој млад

Тоа е со Робен барем под Ван Гал у животна форма беше колку и да беше повреден коа ќе се вратеше се исплатеше чекањето парче праеше. Сеа пак не игра 2/3 од сезоната а и коа ќе се врати не е до толку добар за да се исплати цело тоа чекање башка 7.5 милиони годишно зима. Нека го шитнат летоска за накај 20 мил и нека земат некој млад
Не ја пијат нафта па да го земат за 20милиони,незнам која екипа би се понудила да го купи моментално.Освен да игра "егзебициски" натпревари во Америка,Катар,Австралија итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom