MiaSanMia
Chipolopolo
- Член од
- 7 април 2012
- Мислења
- 9.974
- Поени од реакции
- 8.682
Не значи дека ако изиграл "99" натпревари слабо и на 100-от ќе изигра слабо.Статистиката е за да се подобрува и не е фактор кој значи многу.Реално Дортмунд е силна екипа која не дозволува секој напад да имаш сериозна шанса за постигнување гол па така Гомез и Манџукич се отсечени но Манџукич барем да направеше една шанса ќе бев задоволен.Гомез е сепак квалитет кој се докажа досега во Баерн а Манџукич е сеуште недокажан со само 19 натпревари и многу е рано да се каже дека Манџо е подобар од Гомез.Не е тоа дебатата...Не вика ја дека Манџо е Фалкао...
Кажи на која од последните утакмици со Дортмунд видовме фајде од Гомез,на која утакмица даде гол,или асистираше или беше тежок за чување за одбраната на Дортмунд?
Одговори ми на ова и ќе ти стане све јасно...
Не ја сфаќаш поентата,а и играта во вакви утакмици.Гомез е како трактор во вакви утакмици.Сите негови недостатоци искачаат на виделина и за Хумелс и Суботиќ е песна за чување.Ништо поинаку немаше да биде ако играше Гомез.Гомез е добар за со Нинберг Штутгарт Шалке и слични..
Епа Гомез барем трча во вакви утакмици а Манџукич се бламира.Се заковал на крило или во средина и си седи.Трча како мртов коњ,поспор е од Данте.

За крај ,мене ми е важно дали ќе победи Баерн Минхен,тоа е најбитното.

--- надополнето: 2 декември 2012 во 18:02 ---
Статистика за постигнатите голови на Баерн ,минатата сезона. Пробајте да ги извадите головите на Гомез, па да видиме каде ќе сме.
Total Goals: 118
Gomez: 41 (34.7%)
Robben: 19 (16.1%)
Ribery: 17 (14.4%)
Muller: 11 (9.3%)
Kroos: 7 (5.9%)
Schweini: 5 (4.2%)
van Buyten: 4 (3.4%)
Olic: 4 (3.4%)
Petersen: 4 (3.4%)
Alaba: 3 (2.5%)
Gustavo: 1 (0.8%)
Rafinha: 1 (0.8%)
Usami: 1 (0.8%)
A за тоа дека не давал важни голови:|
- два против Сити во групи. Тепавме 2-0
-3 комада против Наполи - тепавме 3-2
-4 комада против Базел
-водечкиот против Реал во полуфиналето во Минхен победа 2-1
Само Фалкао би го земал наместо The 'Mez
Си контрираат самите на себе ама ќе ракоплескаат кога Гомез ќе бомбардира одсега па натаму.