Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Манџукич во нападот а Гомез резерва кај го има тоа бе у пичку матер..Единствен допир на топката и му асистира на Геце кој не беше маркиран од никого.ТОРКОВЦИ!(n)

Добро е тоа што хејнкес нема акаунт во кајгана форумот..секој нормален што разбира малце фудбал ќе го игра Манџукич пред Гомез

Добро значи ја разбирам што не го сакате на Гомез, ама после тоа вчера, ја мислам дека е очигледна класата на Гомез во однос на Манџукиќ. Манџо го нема цел натпревар, ни една шанса ко шо треба скоро да не направија со него, 20 секунди после замена Баерн имаше топ шанса за гол.
Значи едно е да не го сакате друго е да не прифаќате реалноста. Ние играме со 5 играчи во средина и апслутно е излишно да очекуваме дека и шпицот треба назад да се враќа да ја зема и влече топката, или па некако да отвара игра. Тој треба да чека во 16тник и гол да дава и крај.

Плус и уште една работа: Алаба е машина, одма нов 15 годишен договор :))))

tumblr_medboiZdXx1rw46m4o1_500.gif

:drk:

Вака сега за утакмицата, неможеш да бидеш незадоволен, но неможеш и да бидеш задоволен. Веќе 6ти пат играме против овој новиов Дортмунд и уште немаме победено. Мора нешто да се смени. Дортмунд ја убиваат секоја ебана наша акција, Хумелс и Суботиќ се сечат. Плус и тој Пишчек го уби на Рибери, едвај 2 продора имаше Рибс.

Oколу играчите, Швајни флоп на натпреварот, милијарда неточни подавања. После него Милер иако беше борбен и мотивиран многу лоши одлуки. Крос исто не се покажа многу освен голот.

ДАНТЕ, АЛАБА и МАРТИНЕЗ!!! :cuc::cuc::cuc:

Oколу Манџукиќ, незнам шо очекувавте, па и Лева не изигра нешто посебно, прејаки се во дуели Суботиќ и Хумелс, јас сум задоволен од него, изгина за секоја топка на теренот, ама и Гомез да играше мислам дека ќе беше океј, тој му додаде одлично на Крос за шансата шо ја одбрани Вајденфелер.

Мартинез изигра страшен натпревар, ала Густаво ЛШ. На секоја топка го имаше, јак и во воздушни дуели, неколку добри продори нанапред, одличен шут со глава, штета што не влезе. :(

Дортмунд имаат a thing going on there. Не изгубија во Минхен, Манчестер и Мадрид сезонава. Во Мадрид и Манчестер можеа и да победат, тоа што Баерн не го направи лани. Мислам дека може да се носат дури и со Барселона, едноставно ги убиваат тимовите што играат на посед. Не би сакал четврт или полуфинале со нив, коа е во прашање Баерн премотивирани се.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 12:44 ---
Нема потреба околу паника за повредата на Бади, трансфери зимава нема да има. Данте и Боатенг да се живи и здрави, ако не Мартинез и Даниела се тука!

Добро е тоа што хејнкес нема акаунт во кајгана форумот..секој нормален што разбира малце фудбал ќе го игра Манџукич пред Гомез
Гледам дека многу го разбираш фудбалов,дури ти завидувам.

Незнам што не ви е јасно околу Гомез?Изгледа заборавивте колку го плукавте во претходните утакмици со Дортмунд.Со него против Дортмунд е ко со играч помалце.Гомез НЕМАШЕ ДА МРДНЕ покрај Хумелс и Суботиќ....Левандовски не мрдна покрај Данте,а не па Гомез.

Манџуќич игра од татктички аспект,постајано прави притисок на нивната одбрана и пробува да отвори простор за другите.И направи колку што можеше.Во прво полувреме немаше никакви шанси.

Гомез со Фрајбург на крај не искочи,не па со Дортмунд...Дај не бидете смешни.Асистенцијата му се погоди одма од кога влезе па затоа ја запамтивте.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 14:59 ---
Вака сега за утакмицата, неможеш да бидеш незадоволен, но неможеш и да бидеш задоволен. Веќе 6ти пат играме против овој новиов Дортмунд и уште немаме победено. Мора нешто да се смени. Дортмунд ја убиваат секоја ебана наша акција, Хумелс и Суботиќ се сечат. Плус и тој Пишчек го уби на Рибери, едвај 2 продора имаше Рибс.

Oколу играчите, Швајни флоп на натпреварот, милијарда неточни подавања. После него Милер иако беше борбен и мотивиран многу лоши одлуки. Крос исто не се покажа многу освен голот.

ДАНТЕ, АЛАБА и МАРТИНЕЗ!!! :cuc::cuc::cuc:

Oколу Манџукиќ, незнам шо очекувавте, па и Лева не изигра нешто посебно, прејаки се во дуели Суботиќ и Хумелс, јас сум задоволен од него, изгина за секоја топка на теренот, ама и Гомез да играше мислам дека ќе беше океј, тој му додаде одлично на Крос за шансата шо ја одбрани Вајденфелер.

Мартинез изигра страшен натпревар, ала Густаво ЛШ. На секоја топка го имаше, јак и во воздушни дуели, неколку добри продори нанапред, одличен шут со глава, штета што не влезе. :(

Дортмунд имаат a thing going on there. Не изгубија во Минхен, Манчестер и Мадрид сезонава. Во Мадрид и Манчестер можеа и да победат, тоа што Баерн не го направи лани. Мислам дека може да се носат дури и со Барселона, едноставно ги убиваат тимовите што играат на посед. Не би сакал четврт или полуфинале со нив, коа е во прашање Баерн премотивирани се.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 12:44 ---
Нема потреба околу паника за повредата на Бади, трансфери зимава нема да има. Данте и Боатенг да се живи и здрави, ако не Мартинез и Даниела се тука!

Нема никаков тинг гоинг он....Јаки се,у ЛШ ќе играат сезонава,тоа е таргетот и нема заебавање...

Вчера да влезеше една од тие 3 шанси немаше да има дебата денес.Боље бевме и сами се криви што не ги добивме.Можеме да ги тепаме,можеме и у Дортмунд да ги добиеме,но овие утакмици не ја решаваат титулата.Ако продолжиме ко до сега,титулата е 100 посто наша!

Гледам дека многу го разбираш фудбалов,дури ти завидувам.

јас не го разбирам и не сум некаков фактор..а и ти не си ама затоа Хенкејс знае добро и нормално е да го игра Манџукич пред Гомез бидејќи е поквалитетен играч..едноставно е

јас не го разбирам и не сум некаков фактор..а и ти не си ама затоа Хенкејс знае добро и нормално е да го игра Манџукич пред Гомез бидејќи е поквалитетен играч..едноставно е
Поквалитетен е кога ќе прнеш в шише.

Поквалитетен е кога ќе прнеш в шише.

Гомез со Фрајбург на крај не искочи,не па со Дортмунд...Дај не бидете смешни.Асистенцијата му се погоди одма од кога влезе па затоа ја запамтивте.

Хејнкес го извади со Фарјбург после полувреме ебате!

Хејнкес го извади со Фарјбург после полувреме ебате!
Го извади во 58 минута,меч во кој Баерн си доминираше после црвениот картон а врнеше like there is no tomorrow.И да играш во гости е доста потешко него на домашен терен пред свои навивачи па уште на натпревар против најголемите ривали.Манџукич може само да му ги брише копачките на Гомез ништо повеќе.Секоја чест за прикаженото до сега но тој не може да се спореди со Гомез ама баш никако.Здравје од среда да си почне Гомез како напаѓач па Манџукич нека си чека шанса од клупа.Можеби реално Манџукич да си игра како крило,гледам многу си тера натаму наместо да влезе во петерец што ретко се случува последно време а мене ми делува делумно изгубен последно време.Почетокот му беше извонреден сезонава,се откриваше фантастично но сега може да седне на клупа да се стопли малце.

Го извади во 58 минута,меч во кој Баерн си доминираше после црвениот картон а врнеше like there is no tomorrow.И да играш во гости е доста потешко него на домашен терен пред свои навивачи па уште на натпревар против најголемите ривали.Манџукич може само да му ги брише копачките на Гомез ништо повеќе.Секоја чест за прикаженото до сега но тој не може да се спореди со Гомез ама баш никако.Здравје од среда да си почне Гомез како напаѓач па Манџукич нека си чека шанса од клупа.Можеби реално Манџукич да си игра како крило,гледам многу си тера натаму наместо да влезе во петерец што ретко се случува последно време а мене ми делува делумно изгубен последно време.Почетокот му беше извонреден сезонава,се откриваше фантастично но сега може да седне на клупа да се стопли малце.

Не е тоа дебатата...Не вика ја дека Манџо е Фалкао...

Кажи на која од последните утакмици со Дортмунд видовме фајде од Гомез,на која утакмица даде гол,или асистираше или беше тежок за чување за одбраната на Дортмунд?

Одговори ми на ова и ќе ти стане све јасно...

Не ја сфаќаш поентата,а и играта во вакви утакмици.Гомез е како трактор во вакви утакмици.Сите негови недостатоци искачаат на виделина и за Хумелс и Суботиќ е песна за чување.Ништо поинаку немаше да биде ако играше Гомез.Гомез е добар за со Нинберг Штутгарт Шалке и слични..

Статистика за постигнатите голови на Баерн ,минатата сезона. Пробајте да ги извадите головите на Гомез, па да видиме каде ќе сме.

Total Goals: 118
Gomez: 41 (34.7%)
Robben: 19 (16.1%)
Ribery: 17 (14.4%)
Muller: 11 (9.3%)
Kroos: 7 (5.9%)
Schweini: 5 (4.2%)
van Buyten: 4 (3.4%)
Olic: 4 (3.4%)
Petersen: 4 (3.4%)
Alaba: 3 (2.5%)
Gustavo: 1 (0.8%)
Rafinha: 1 (0.8%)
Usami: 1 (0.8%)

A за тоа дека не давал важни голови:|
- два против Сити во групи. Тепавме 2-0
-3 комада против Наполи - тепавме 3-2
-4 комада против Базел
-водечкиот против Реал во полуфиналето во Минхен победа 2-1

Само Фалкао би го земал наместо The 'Mez

Статистика за постигнатите голови на Баерн ,минатата сезона. Пробајте да ги извадите головите на Гомез, па да видиме каде ќе сме.

Total Goals: 118
Gomez: 41 (34.7%)
Robben: 19 (16.1%)
Ribery: 17 (14.4%)
Muller: 11 (9.3%)
Kroos: 7 (5.9%)
Schweini: 5 (4.2%)
van Buyten: 4 (3.4%)
Olic: 4 (3.4%)
Petersen: 4 (3.4%)
Alaba: 3 (2.5%)
Gustavo: 1 (0.8%)
Rafinha: 1 (0.8%)
Usami: 1 (0.8%)

A за тоа дека не давал важни голови:|
- два против Сити во групи. Тепавме 2-0
-3 комада против Наполи - тепавме 3-2
-4 комада против Базел
-водечкиот против Реал во полуфиналето во Минхен победа 2-1

Само Фалкао би го земал наместо The 'Mez

Извади статистика пред 2 сезони па и Олиќ имаше по 30 гола дадено,делеше прво место со Меси у ЛШ по највише постигнати голови,ама тоа не го прави класа напаѓач што ќе го памети историјата...

Ти нема врска аргументов во споредба со темата што е...Никој не вика дека Гомез не е машина за голови...Незнам на кој јазик тоа да го напишам...

Муабетот е дека против вакви екипи како Дортмунд,кои играат агресивно,брзо,со високо темпо и против така добро технички потковани дефанзифци како Хумелс и Суботиќ Гомез НЕ МРДА!

Истото беше против Челзи во финалето,истото беше против Дортмунд лани,прехлани и пред тоа.И против Реал во возвратната каде пропушти милион шанси итн итн...

Вади статискити колку сакаш,ние си останавме и лани со курот у раце,ни сме смееа,и на Гомез му се смееа.Не ми вредат 10 голови со Нинберг или Базел,кога го нема нигде,и кога промашува цел гол у финале ЛШ или у финале на купот со Дортмунд и сл.

Не се праете дека не разбирате со сила.Никој не оспорува дека е еден од најефикасните квaнтитативно напаѓачи во Европа.

п.с.

Аргументов,демек ги освоивме сите титули,па сеа да не беше Гомез 2 титули помалце ќе имавме...Глупости....Кога ништо нема да освоиш на крај,ако сака и 9ти да бевме можда и боље ќе беше,или да си испадневме у четврт финале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom