Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Кан пред некоја година ги предводеше Германија до 17 години на светсткото каде изгубија само од шампионот Мексико.

Знаеш ли која е разликата во форма, талент и воопшто јачина на еден играч пред НЕКОЈА година и пред НЕКОЈА недела? Плус ова беше европско U-21 кое има МНОГУ подобар квалитет отколку до 17 години

Муабетите за вечен талент или слично не држат....Дечкото го има потенцијалот за светска класа,тоа и Хајнкес неколку пати го повтори.Може и со него ќе се консултираат од управа дали да го донесат.

Према се што гледам до сега,ко да пробува Пеп Барса да прави у Минхен,и тоа ме плаши....Но ништо не сме виделе уште мора да се има поверење.Ако Тиаго е човекот што му треба да освајаме титули нека биде така.

Меѓутоа ако не успее таа работа,фејлот ќе биде уште поголем,такада он си знае.

Знаеш ли која е разликата во форма, талент и воопшто јачина на еден играч пред НЕКОЈА година и пред НЕКОЈА недела? Плус ова беше европско U-21 кое има МНОГУ подобар квалитет отколку до 17 години

И соиграчи на Тиаго беа Иско, Мората, Муниаин, Тељо .
Не викам дек е слаб фудбалер едноставно нема потреба од него, со тоа Пеп планира да менува доста. Има 22 години и плаче зашто немал доволно минути во Барса , а во Баерн треба по дифолт да игра пошто Пеп го сака ?
А шо стана со изјавите од управа дека сакаат домашни играчи да форсираат и со играчите што се од нашата школа ?

Изглеа Алкантара е замената за Тимошчук (y) :pos:
--- надополнето: 11 јули 2013 во 13:11 ---

Ако го земете Тиаго, заедно со Крос и Геце обезбедени сте на средината до 22ри век.

Ако го земете Тиаго, заедно со Крос и Геце обезбедени сте на средината до 22ри век.

Тиаго ако го донесеме можеме 3 паралелни состави да направиме што ќе стигнат најмалце до осминафинале ЛШ :pos:

Шала на страна со Тиаго имаме потенцијал на играчи и талент кој не е виден во Баерн можда во неговата историја.

Сепак за мене е поважно како тоа ќе биде искомбинирано,каква хармонија ќе се створи.Ја сакам колектив а не индивидиалци,но треба да се верува на Пеп.

Не знам што толку некои сте против Тиаго, точно е тоа дека ќе имаме премногу средњаци, ама ако може да го земат сега пошто од 1 август ќе вреди 90 милиони - нека го земат. Не може да биде слаб играч кога и Реал и Манчестер го сакаат, а плус како што читам ќе се менува со Швајни. И плус од каде знаете како ќе биде со повредите оваа сезона? Ние немаме креативци ако се повреди Швајни на таа DM позиција.

Ако дојде Алкантара за што сума би дошол ?

Не се навикнати германските новинари на такви директни одговори од тренерите во Бундеслигата па се изненадија кога Пеп одговори со да :pos:
--- надополнето: 11 јули 2013 во 13:21 ---
Ако дојде Алкантара за што сума би дошол ?

18 - 20 мил. евра.

Бреј што сте брзи.
Па реално во денешно време сосема ок е да се донесе Алкантара за 20м.
Е сега дали ќе дојде и дали ќе испадне супер трансфер времето ќе покаже.

Не знам што толку некои сте против Тиаго, точно е тоа дека ќе имаме премногу средњаци, ама ако може да го земат сега пошто од 1 август ќе вреди 90 милиони - нека го земат. Не може да биде слаб играч кога и Реал и Манчестер го сакаат, а плус како што читам ќе се менува со Швајни. И плус од каде знаете како ќе биде со повредите оваа сезона? Ние немаме креативци ако се повреди Швајни на таа DM позиција.

Единствена разумна и реална причина за негово донесување по мене е што годинава само до Јануар ние се бориме за 3 титули....Суперкупот Германски,Суперкупот на Европа и Светското клубско првенство...

Значи ова до крај ќе биде пеколна сезона сооглед на фактот дека покрај овие титули,мораме постојано да сме на ниво и во Бундес,нормално ЛШ и Купот.

Што значи дека ќе има многу повреди,отсуства итн.

Додатен проблем реално е ТРИПЛ сезоната.После таква сезона потребни се одредени промени за да останеме непредвидливи,иначе неможе да очекуваме дека пак така глатко ќе проаѓаме со истиот состав и истата тактика.Се надевам дека Тиаго е дел од таа промена.

Плус ако некој има искуство со ТРИПЛ екипи и одржување на тој успех после таква сезона е Пеп,такада моментално немам причина да не му верувам ако вика дека му треба тој играч.
--- надополнето: 11 јули 2013 во 14:26 ---

Многу јак твит....

Badstuber injured = Kirchhoff
Tymo out = Thiago
Gomez Out = Götze

So what's the problem?

:D

Два гола ни бапна пред две години на Ауди купот. :D Вториот е перверзии. :)

Иначе не сум против овој трансфер, после ваква сезона потребна е свежа крв во тимот, а уште попотребна е конкуренција за да играат сите мотивирано и да се борат за позициите. И најважното во оваа сезона што следи најмногу ни е потребна длабочина во тимот, пошто не очекуваат многу повеќе натпревари од обично. А Тијаго дека е ѕвер, ѕвер е и секој би го посакал во тим.

Од странски форум:

I think and i don't want to offend anyone who disagrees with me that Bayern's squad from last season simply won't be able to be as good as last season!The only way would be down!The opponents would have adapted to Jupp's Bayern,that's why the board quickly hired Guardiola.
Ribery is 30,Robben is 29,the board hired Pep to do some stuff for the near future as well,not just for next season.This season will be veeeeeeery long and we have players that get broken alot...Have you ever seen a team that wins it all and then does the same thing next season with the same team?I haven't!
Give Pep the benefit of the doubt and let's see what happens next.However to expect that keeping the same team from last season will make us have the same results is downright ridiculous.

Ова е и моето мислење 100%

Изглеа Алкантара е замената за Тимошчук (y) :pos:
--- надополнето: 11 јули 2013 во 13:11 ---
Pep, what are you doing... Pep, STAAAAHP!

Го продаде Гомез.
Мартинез ќе игра СB.
4-1-4-1 со лажна деветка напред.:coffee:

Коа дојде рече нема да прави големи промени, YEAH RIGHT!

Нешто не е во ред! Им има влезено под кожа на сите неможат не да му речат.

Инаку, германскиот веќе му е многу подобар од интервјуто пред 2 недели.

Единствено кејф шо ми прае шо им го земавме на ГЕЈНАЈТЕД играчот, мада малце жал ми е што немаат ниту еден добар СM/DM а ние 100 имаме.:ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom