Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Геце само што си направи со кариерата...сега ќе го вртат по клубовине па ќе си ја бара формата итн итн.

Геце само што си направи со кариерата...сега ќе го вртат по клубовине па ќе си ја бара формата итн итн.
Доби доста шанси,ама не ги искористи.Во друг клуб може да се разигра,ама во Баерн јас не можам да го замислам да остане,а камоли да ја врати некогашната форма.Премногу ноншалантно си ја сфати работата.Две години по ред после летниот и зимскиот распуст се враќаше како некое мишелинче.Такви заебанции не смеат да се прават ако сакаш да успееш.

Левандовски е пример како треба да изгледа еден фудбалер,а пред се спортист.Професионалец до коска.

Муриљо е добар играч. Ми се допаѓа. И за Маркињос од ПСЖ има шпекулации. За Родригез не знам. И тука Реал ќе бидат најверојатно вмешани, а можеби и Сити со Пеп, но тешко да прифати кај нас за да грее клупа (освен ако Анчелоти го игра Алаба во средина) за разлика во Сити или Реал каде што ќе биде стартер редовно. Демек Решке бил на натпреварот на Волфзбург против Хофенхајм на ложата со агентот на Родригез.

Мене ми мириса на десниот бек на Монако, Бразилецот Фабињо. За други не знам. Глупиот Орие не верувам дека покажуваат интерес за него.

@MiaSanMia не реков дека Баерн ќе сака да го продаде, но ако пристигне понуда од Реал и Лева покаже интерес за трансфер во Реал мислиш дека управата наша ќе го спречи насила да остане? Тоа ти зборувам. Насила играч никогаш не сме држале. Остај темата сега, ќе видиме летото што ќе се случува. Мене ми беше муабетот да не бидеш сигурен дека ќе остане во Баерн, посебно не Левандовски.
Ај овде да не пишуваме таму.

Те сфаќам,скроз си во право ама ситуацијава со Лева не е ништо поразлична од таа со Милер,Алаба или како Лам и Рибери пред некоја година.Ги бараат нон стоп други екипи,ама тие си ги продолжија договорите без размислување.

И Рибери сакаше да си оди ако памтиш добро,ама некако го задржаа и брзо го решија проблемот.Рибери е лесно запалив материјал,а богами чудо како го скротија.:)А тогашната екипа со оваа е небо земја.Сите услови што може да ги посака ги има во Баерн.Да си заминеше Рибери,не верувам дека Баерн олку ќе се издигнеше како клуб,тој беше отскочна даска,направи многу за клубот.Нормално и Робен,тие се "основачите".:bravobe:

Левандовски освен што ќе сака повисока плата,друг проблем не гледам.А повисока плата сигурно ќе му дадат без размислување,освен ако не претерува.Тој од 2018 натаму може да биде ризичен ако не го продолжи договорот дотогаш,а на три години пред истек на договорот алармот нема потреба да се вклучи.

Играч што го држеле со сила, ако може да се рече така ,беше Балак.Не го продаваа тогаш,па си замина на лето за 0 евра.

А за да го продадат Левандовски треба да најдат добра замена,а моментално играч со такви карактеристики не постои.Има јаки напаѓачи лево десно,ама Левандовски баш одговара на екипава.

Еве можеа многу лесно да го шитнат Алаба,ама кај ќе најдат играч како него ? Не постои лев бек кој може да игра на три позиции,а не само да игра,него растур прави.

Подобро му даваш плата на играч кој растура во клубот,отколку да вклопуваш некој нов.

А со новите договори на Боатенг,Мартинез,Милер,Тиаго(лани) ,а сега и на Алаба,Баерн лека полека ги осигурува најдобрите играчи.Како што пишав пред некој ден,сега на ред е Рибери а можеби и Робен(двајцата се до 2017),па следен на тацна е Нојер.Тој секако ќе продолжи,а најверојатно следен наш капитен.Лам се пензионира после 2017/2018,така да,за него нема што да се секираме.:)

Ако можеа да продолжат вакви играчишта,што да не и Лева ? Доволно е да остане до 2019,па после што сака нека биде.

Ова е само мал дел од убавата атмосфера во клубот.Јас искрено не бев сигурен во Алаба,стварно ме изненади.Неверојатен играч,страшен.Неговиот потпис многу значи.

Потешко се продаваат играчи од Баерн,ама со дел од управата не знам како оди.:icon_mrgr:Нека го чуваат Решке како знаат и умеат,човекот е око соколово.Ги донесе Кимих и Коман,а Видал го донесол во Леверкузен.Можеби и во Баерн по негова препорака дојде,а како што читав пред некој ден изјава од Пеп,изгледа стварно така било.Пеп рекол дека ако мислите дека е потребен,купите го.Само не пишуваше кој бил,ама тие се,Замер,Решке и Румениге.

Значи Замер и Решке да останат,Ули да се врати и Лева да продолжи.Тоа е тоа.:ајнапиво:

Левандовски минимум во следниве две години останува во Баерн,во тоа сум сигурен миљарда посто.:icon_mrgr:

А шпекулациите за Родригез се бидејќи Алаба наводно се договорил да игра во средината.Мене ми е тоа чиста глупост.Штом не заигра во средина под водство на Пеп,а се шпекулираше тоа нон стоп,тогаш со Анчелоти ич не верувам дека такво нешто ќе се случи.А и глупо е кога ќе размислиш дека некој фудбалер го уценува клубот поради наводна желба да игра на друга позиција.Полнење на таблоидите ништо повеќе.
Инаку Родригез е супер играч,ама тешко да прифати да биде резерва.

Можно е да оди во Сити,им треба нив лев бек.Верувам дека Пеп ќе повлече неколку играчи од Бундеслигата,а посебно играчи како Родригез,Гундоган,Вајгл,Сане,Мејер а можеби и ќе има интерес за Ројс,Аубамејанг итн. Барем два играчи ќе донесе од Германија ,во тоа сум сигурен. Гундоган е првиот.

Последно уредено:
Миа се запишувал на мкд фонт. Лестер освојува ЛШ догодина.

Grip imal,ama poradi toa ako ne e vo moznost da igra bi bilo loso..

Coman izigra super protiv Werder,a protiv Juve ke saka da se dokaze ama moze da izgori vo zelbata.Ja da sum trener ne bi go igral.Costa e mnogu popameten poteg.

Evra ke igra povtorno lev bek,tuka e sansata..

Samo Alaba da igra lev bek,ne sakam Bernat da go vidam.:semolam: Sansite da igra Bernat se 1%,ama sto mu znaes.

Pred Ribery ? Tri krila se nepotrebni i se dokaza deka se neefikasni.

Ќе видиме утре, сега само може да претпоставуваме. Ако игра Рибери јасно е дека Коста ќе биде пребацен по десната страна и така настапот на Робен е под знак прашалник, а бидејќи имаме играчи премног ништо чудно да не го мачат. Е сега мисам дека можно е Пеп утре да излезе така:
-----------------------------Лева-------------------

Рибери--------------Коман-------Милер--------------Коста

------------------------------Видал-------------------

Алаба-------Бенатиа(Алонсо)------Кимих-------Лам

Претпоставувам дека и таа формација му се врти на Пеп во глава, 4-1-4-1.

Или
-----------------------------Лева-------------------

Коста-------------Милер----------------Коман(Робен)

-----------------Тиаго--------------Видал----------

Ova e timot,kakov Koman,kakvi bakraci:
Lewa
Ribery Thiago Muller Robben(Costa)
Vidal
Alaba Benatia Kimmich Lahm
Neuer

Thiago 1000% ke igra,kako smees formacija bez nego da postavis ne zaebavaj.

Robben ke igra 90%.Da ne igra poradi grip e teska glupost.Samo toj e pod znak prasalnik,drugite 10 igraci se zacimentirani..

Da igras so 4 krila i samo so eden centralen srednjak e ramno na samoubistvo.Toa ne uspeva so Darmstadt,a kamoli vo LS.

Super si bese taktikata vo prviot natprevar,nema potreba od menuvanje.

Робен и ја сум скоро сигурен дека ќе игра,него може само реална повреда да го сопре,настинки тука не спаѓаат...Одмори цела текма против Вердер нарочито ради утре такада он игра сигурно..

Прашањето е дали ќе почнеме со Рибери или со Коста.Се во зависност од тоа за каков пристап ќе се реши Пеп.

Коста дава експлозивност по таа страна,физички е надмоќен во однос на Рибери може цела текма да ја трча по таа страна и во напад и во одбрана.

По друга страна па Рибери е некој што не губи топка,има страшна контрола и со Алаба на слепо се разбираат.Мислам дека воопшто не е лоша опција сооглед дека сме во добра позиција со резултатот и ни треба контрола,ни треба некој со искуство кој знае да задржи топка и максимално паметно да одигра во ваков тип на дуели...Коста има тенденција некад брзоплето да одлучи и да изгуби топка а тоа утре не смее да се случува едноставно.

Ќе видиме што ќе реши Пеп.

Две машини.:bravobe: Тандем и пол,можеби најдобар.Во клубот нормално.

Zadnji put smo izgubili u LP u polufinalu 2014 od Real M.

- 22 puta smo u gostima odigrali nerijeseno, 20 puta od toga smo kod kuce rjesili i prosli dalje - vjerovatnost prolaza 91%

- Guardiola je u svojih 6 sezona LP najmanje dolazio najmanje do polufinala

- Protiv Allegria jos nije nikad izgubio

-Bavarci su vec 7 utakmica protiv ekipa iz Seria A neporazeni (5 pobjeda i 2 remija)

- Ni jedan tim u dosadasnjih 7 utakmica Lp nije dao vise golova od Bayern Munchena (21) dok je Juventus dao 8

1936381_832863130158967_790588226814021609_n.png

Две машини.:bravobe: Тандем и пол,можеби најдобар.Во клубот нормално.

Zadnji put smo izgubili u LP u polufinalu 2014 od Real M.

- 22 puta smo u gostima odigrali nerijeseno, 20 puta od toga smo kod kuce rjesili i prosli dalje - vjerovatnost prolaza 91%

- Guardiola je u svojih 6 sezona LP najmanje dolazio najmanje do polufinala

- Protiv Allegria jos nije nikad izgubio

-Bavarci su vec 7 utakmica protiv ekipa iz Seria A neporazeni (5 pobjeda i 2 remija)

- Ni jedan tim u dosadasnjih 7 utakmica Lp nije dao vise golova od Bayern Munchena (21) dok je Juventus dao 8

1936381_832863130158967_790588226814021609_n.png
Има избугени меч од Алегри кога беше тренер на Милан али меч 2-0 ги тепаја дома

Има избугени меч од Алегри кога беше тренер на Милан али меч 2-0 ги тепаја дома
Билд не грешат,пред да објават сигурно по 100 пати проверуваат.Тогаш беше Виланова и Инспектор Мамли,мислам дека баш тој беше тренер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom