Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Баерн се раздели со Швајнштајгер во најдобар момент,кога и на двете страни им одговораше.Па затоа и полесно може да се прифати од страна на навивачите.Секако,легенда како Басти не се пушта така лесно,ама од една страна тој сакал нова авантура а од другата страна,Баерн има талентирани фудбалери баш на неговата позиција кои може да го заменат во секој момент.Ланската сезона играше баш лежерно,само играше пас игра и не се замараше кој знае што.Се потроши максимално на светското и тоа е тоа.Падот беше евидентен ама сега овие манчестеровци може да кажуваат како што им одговора.Ако го читале фан клубов,знаат колку се дискутираше за неговите игри во последниве две сезони.Иако јас мислам дека Басти ќе игра на врвно ниво во Манчестер,сепак нов клуб,нова мотивација.Барем така мислам,па ќе видиме за кратко време.

Јас убедливо највеќе го критикував,нормално од фудбалски аспект.Настрана од теренот,тој беше убедливо најпопуларниот фудбалер на Баерн и има статус на легенда несомнено.

Неговиот пад на формата се чувствуваше веќе две години,а најверојатно од што беше заситен или сепак падна во формата кој знае.Хојбјерг,Кимих и Гаудино се баш на неговата позиција.7.5 милиони платија за Кимих,тоа е доста сериозна пара за млад играч кој доаѓа од втора лига,па нормално дека имаат планови со него.

Неговото заминување најмногу ќе се осети ако биде потребен лидер,бидејќи тој беше прав тигар.Голем борец и голем лидер.:(Тој со Робери,тие беа главните така пољути карики на Баерн.Лам иако капитен,тој е мирен како маче.:smirce:

CJuGVjcWsAAefoU.jpg

"We have to simply respect and accept his decision. He's looking for a new challenge, but for me it's an absolute pity he is going, I have to say," said Lahm.

"He was a leader for us and everyone here is sad that he's going, but I hope he has a lot of success at Manchester United."

Bastian-Schweinsteiger-Career-In-Pictures.jpg

И Пизаро ќе си замине.Замер изјави дека нема да му го продолжат договорот.:(:love:Рико Штридер си заминал исто така.Отишол во Утрехт,кај Тен Хаг.Еден младинец не остана.:ROFLMAO:

Освен тоа,последното место го освоивме на Телеком Куп-от.:ајнапиво:

https://www.youtube.com/watch?t=10&v=Em4wgKlZl40

Веќе го објавив во нашиот фан клуб, али се си мислам дека повеќе е за кај вас да стои. Доста емотивно верувам, за вас. :smirce:
П.С. Морав како линк да го поставам, несака нешто да се објави како медиа.

Последно уредено:
https://www.youtube.com/watch?t=10&v=Em4wgKlZl40

Веќе го објавив во нашиот фан клуб, али се си мислам дека повеќе е за кај вас да стои. Доста емотивно верувам, за вас. :smirce:
П.С. Морав како линк да го поставам, несака нешто да се објави како медиа.

Уште еден доказ дека ниту Пеп го набркал, ниту управата биле циции, ниту Владо Јаневски, туку дека дечкото едноставно си сака нов предизвик и тоа е тоа.

Уште еден доказ дека ниту Пеп го набркал, ниту управата биле циции, ниту Владо Јаневски, туку дека дечкото едноставно си сака нов предизвик и тоа е тоа.
А на кого тоа му докажуваш? Јасно е како ден, дека е негов изборот да си оди.

А на кого тоа му докажуваш? Јасно е како ден, дека е негов изборот да си оди.

На овие.

Да не беше Ван Гал моментално во Манчестер, верувам дека Швајнштајгер никогаш немаше да си отиде од Баерн без разлика на сè. Не кривам никој само викам дека да сакаа да го задржат ќе го задржеа без никаков проблем без разлика на било која друга понуда, срцето на Бастијан е во Баерн Минхен и во ниту еден друг клуб на светов.

Продаваат еден од легендите на клубот и неверојатен играч и вие тука викате добра работа на управата, па на тоа демек имал 31 година нека ви текне на случајот Лампард со Челси во Сити одигра одлична сезона на 36/7 години, така да ова според мене е голема грешка на управата на Баерн Минхен, сега кеиф ке ми е во ЛШ да им даде 2-3 гола на Баерн затоа што бил склон на повреди и стар...

Ули да беше уште на чело во Баерн немаше шанси ваков трансфер да се деси. Јако ќе биде Пеп да си оди другата година и да остави шпански тим o_O

милион примери ако клубот каже нема одење никаде играчот останув, а мислам дека Баерн Минхен е еден од такви клубови, е сега вие што сакате да ја амортизирате загубата на Бастијан со некои муабети демек прво бил стар на 31 година :tapp:, потоа бил стаклен а во тимот ги имате Робен и Рибери кои како да се од слама составени, трето беше добри пари клубот земал од него и на крај последното нешто беше сам сакал да си оди, поголема губажа од овој нема па ти види...

Schweini sigurno e eden od najtrofejnite igraci vo germanskata fudbalska istorija i kapiten na svetskiot sampion. Pak ke kazam deka ova e presedan vo baern i nemase sansi pod henes da se desi. Negovata deviza sekojpat bese najdobrite germanski igraci vo baern da se. A sega go pustaat schweinsteiger! Toj ima 30 godini ama nekoi go napraja da nemoze da odi napravo od starosta. Na kraj ne se bitni godinite tuku kvalitetot. A schweini ima ogromen kvalitet vo site sferi. Kroos, schweini i mozebi Müller... Ne smee Bayern da si dozvoli da puste svetski sampioni plus germanci. Golem rizik pravi rummenige oti pep ako resi da ne go prodolzi dogovorot ke ostane tim bez germanci.

Си има ботови на форумот, само ти не ги читаш.

На овие.

Си има ботови на форумот, само ти не ги читаш.
Абе ги читам не се секирај, само цитирајќи ме мене го кажа тоа, па си реков да не ме помеша и мене со нив. Мислев мене ме убедуваш нешто. Нема врска, добра реклама во секој случај.

Стелт не се прај наудрен знајш на што мислиме. Не е тоа бркање во класичен стил но никој ништо не стори за да остане играчот. Пеп сам кажа дека му рекол да прави што сака па сега го вртат сам по своја желба замина. Па фала Богу но можеби не чувствуваше поддршка повеќе и си рече ај да бегам оти ова не е на арно.

Стелт не се прај наудрен знајш на што мислиме. Не е тоа бркање во класичен стил но никој ништо не стори за да остане играчот. Пеп сам кажа дека му рекол да прави што сака па сега го вртат сам по своја желба замина. Па фала Богу но можеби не чувствуваше поддршка повеќе и си рече ај да бегам оти ова не е на арно.

И ти не се праи наудрен одговори на све шо ти пишав....

И немој да ја тераш приказната дека го набркале и не застанале зад него.Имаше уште една година од договорот кој е најдобро платен во Баерн,и требаше да седнат да преговараат за понатака што ќе се прави.

Швајни изјавува желба да сака да си оди и тоа е тоа,нема да се прават драми.Сто пати изјавија од управа дека Швајни може да си оди само ако сам побара.Имаат огромен респект за се што има направено и желбата е испочитувана.

И ти не се праи наудрен одговори на све шо ти пишав....

И немој да ја тераш приказната дека го набркале и не застанале зад него.Имаше уште една година од договорот кој е најдобро платен во Баерн,и требаше да седнат да преговараат за понатака што ќе се прави.

Швајни изјавува желба да сака да си оди и тоа е тоа,нема да се прават драми.Сто пати изјавија од управа дека Швајни може да си оди само ако сам побара.Имаат огромен респект за се што има направено и желбата е испочитувана.

Cento, Ballack i Schweini se skroz razlicni slucaevi. Schweini e 17 godini vo Baern, liceto na klubot cela decenija, dete od Bavarija, ima osvoeno skoro site mozni tituli vo karierata, e eden od najtrofejnite igraci vo istorijata na Baern - znaci sve sto Ballack ne bese. Plus Ballack mu istece dogovorot a na Schweinsteiger ne. Ima informacii vo mediumite deka Bastian bi ostanal vo Minhen ako Pep barem Ednas mu kazese licno da ostane. No toj ne go napravi toa, naprotiv mu rece da pravi sto saka. Toa ne e nivo kako trener treba da mu se obrati na igrac kako Schweinsteiger. Ne mi se veruva dojde vreme ja da go branam ali vie branete si go Pep. Ke vidime do kaj ke tera ali deka Rummenigge e spremen da napravi ekstremno mnogu za da ostane Pep, toa sega se vide. Kako i da ja vrtite argumentacijata, ednostavno Schweinsteiger nemase sansi poke pod Pep i zatoa zamina.

Inace Uli dur bese na celo znaes sto se desi? Ne mu go donese Neymar kako sto sakase Pep tuku Götze kako sto sakase klubot. Uli ne e poke tuka i ete Pep moze da pravi sto saka.

За Гетце заедно одлучиле дека е боље он да се земе него Нејмар.
Имаше пишувано за ова а ако не се лажам и Румениге истото го потврди.

А за Швајни не знам што толку не е јасно, он да беше уште у врвна форма како пред 4-5 години сигурно ќе го продолжеше договорот, вака кога и самиот е свесен дека има уште 2-3 години фудбал а сака да се проба на друго ниво, управата излезе у пресрет и го продаде.

Bastian bi ostanal vo Minhen ako Pep barem Ednas mu kazese licno da ostane. No toj ne go napravi toa, naprotiv mu rece da pravi sto saka. Toa ne e nivo kako trener treba da mu se obrati na igrac kako Schweinsteiger.

Абе ти се понашаш како прв комшија да си на Пеп и све знаеш кој, што рекол. Читај се што пишуваш ало - Пеп не го НАПРАВИ тоа. :facepalm::facepalm::facepalm: Како збориш у прво лице, како да си внук на Хенес и Басти да ти е брат.
И Швајнштајгер би останал само заради тоа што Пеп изразил желба да остане. Смешки си.

Во кој филм си со овие ,,инсајдерски“ информации - стварно не знам.

У меѓувреме СИТЕ викаат дека без разлика на се - сакал да проба нешто ново. И Басти, И БРАТ МУ, и управа, и Пеп, и бивши играчи, и сегашни, и реклама излезе за Битс во која во позадина зборат тоа што зборат, и Басти извади видео во кое се гледа дека е среќен што ќе проба нешто ново, а не изгледа уопште разочаран или било што.

Ама не, ти викаш Хенес да бил - немало да биде така, а до вчера плукаше по Хенес и за неговата работа у Баерн, а го затворија за негови приватни ствари.

Ајде продужи со хипокризијата, да видиме до каде ќе одиш.

Последно уредено:
Cento, Ballack i Schweini se skroz razlicni slucaevi. Schweini e 17 godini vo Baern, liceto na klubot cela decenija, dete od Bavarija, ima osvoeno skoro site mozni tituli vo karierata, e eden od najtrofejnite igraci vo istorijata na Baern - znaci sve sto Ballack ne bese. Plus Ballack mu istece dogovorot a na Schweinsteiger ne. Ima informacii vo mediumite deka Bastian bi ostanal vo Minhen ako Pep barem Ednas mu kazese licno da ostane. No toj ne go napravi toa, naprotiv mu rece da pravi sto saka. Toa ne e nivo kako trener treba da mu se obrati na igrac kako Schweinsteiger. Ne mi se veruva dojde vreme ja da go branam ali vie branete si go Pep. Ke vidime do kaj ke tera ali deka Rummenigge e spremen da napravi ekstremno mnogu za da ostane Pep, toa sega se vide. Kako i da ja vrtite argumentacijata, ednostavno Schweinsteiger nemase sansi poke pod Pep i zatoa zamina.

Inace Uli dur bese na celo znaes sto se desi? Ne mu go donese Neymar kako sto sakase Pep tuku Götze kako sto sakase klubot. Uli ne e poke tuka i ete Pep moze da pravi sto saka.

Ти не сфаќаш некои работи....

Прво да Балак не беше тоа што е Швајни,али затоа беше во тој момент алфа и омега во тимот,кристијано роналдо за нас што е многу битно.....Швајни од играчки аспект моментално НЕ БЕШЕ алфа и омега.Имаше две многу лоши сезони,со константни повреди и сериозен пад во мотивацијата..

Како капак на се е и неговата јасна желба да смени средина конкретно во Јунајтед што и самиот тоа денес го изјави.

И кажи ми што очекуваш ти од управата и Пеп да направат.Имаш играч со сериозна демотивација и желба да си оди во конкретен клуб чија што форма е многу лоша веќе две сезони по ред со огромна плата и старост од 31 година???

Дај не се праи наудрен,ситуацијата со Балак у суштина беше далеку полоша од оваа....Тогаш таа управа дозволи Балак да го земе клуб ради парите и тоа без конкретна негова желба.Се натегаа за договорот и на крај си отиде тогаш КЛУЧЕН играч.

И околу Геце.....Можда да го послушаа Пеп подобро ќе беше.Нејмар и Геце до сеа се голема разлика према тоа што двајцата покажаа за клубовите.Ќе видиме оваа сезона како ќе биде со Геце.[DOUBLEPOST=1436808120][/DOUBLEPOST]
За Гетце заедно одлучиле дека е боље он да се земе него Нејмар.
Имаше пишувано за ова а ако не се лажам и Румениге истото го потврди.

А за Швајни не знам што толку не е јасно, он да беше уште у врвна форма како пред 4-5 години сигурно ќе го продолжеше договорот, вака кога и самиот е свесен дека има уште 2-3 години фудбал а сака да се проба на друго ниво, управата излезе у пресрет и го продаде.

Оди објасни му на Игорче инсајдерот...

Хенес да бил немало да се деси,го брани сеа а до вчера го плукаше....

Све да им ебам ако не земат нешто топ за у средина или напад....

Ди Марија или Де Брујн и ќе сум презадоволен.

Последно уредено:
Ченто, Пеп МОРА да најде место за Хави Мартинез во средина инаку пак ќе ни се случуваат Барса и Реал во последните 2 години. Вака со кускулето Лам и Тиаго шо повеќе се повредува не бива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom