Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање за дискусија, дали Санчез ќе заслужи исвиркување на Емирати? За мене да, испадна пи**а што потпишува за ривал. Како што ги третираа Фабрегас, РвП, Насри......... следен е и Санчез на листата.

И сега сето тоа што го кажа го оправдува потегот со продавањето на Алексис на Мурињо?[DOUBLEPOST=1516060827][/DOUBLEPOST]
Харгривс го кажува баш тоа што сите фанови го осеќаат.
Цела фудбалска јавност не третира како некое изгубено и неспособно клупче, од ривлски фанови до бивши играчи до спортски новиари
Реков и претходно, не ми е уопште мило шо ќе го засилиме мурињо ама у ситуација кога за Санчез што ни теоретски шанси нема да остане после јуни и што до тогаш дефинитивно нема да пружи добри партии, а за него можеме да добиеме 30 милиони + Михитаријан, фак ит...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Реков и претходно, не ми е уопште мило шо ќе го засилиме мурињо ама у ситуација кога за Санчез што ни теоретски шанси нема да остане после јуни и што до тогаш дефинитивно нема да пружи добри партии, а за него можеме да добиеме 30 милиони + Михитаријан, фак ит...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

А јас ти викам, 30 милиони и пропаднат 29 годишен играч не ни вредат ништо, со Алексис во тимот имаме каква таква шанса да освоиме ЛЕ и да се квалификуваме автоматски во ЛШ догодина и ете ги тие 30 милиони што нема ни да бидат 30 ако ни го дадат и Микитарјан, плус што самиот Микитарјан ќе дојде ради реда да зема плата како Чех, ниту ќе сака да игра за нас ниту ќе се труди, ќе заглавиме со уште еден просечен играч од кој нема да може со години да се ослободиме.

Aма џабе си зборуваме, ако решила управата дека толку им значи продавањето нека го продадат, ај може утре сабајле кога ќе се разбудам ќе прочитам дека некој од клубот покажал муда и ја сопрел целата работа, иако мислам дека нешто друго ќе прочитам

Абе луѓе до пред некоја година и ја бев како најголем дел од навивачите. РвП, Насри, Клиши, Сања, Адебајор, Фабрегас, сите тие ги сметав за нелојални пи*ки кои трчаат по пари. И само одеднаш сфатив дека проблемот не е во играчите, и како толку нелојални играчи со 0 карактер се погодуваат да играат во мојот фаворизиран клуб, туку во клубот кој нема никакви шампионски амбиции/ до управата која чекала да израснат во врвни играчи за да извади пари од тие играчи... Од листава набројана само Адебајор ми е играч со 0 карактер поради прославата. Наше е дали ќе ги плукаме и сите останати што заминуваат еве и Озил и Санчез, или ќе бидеме благодарни за тоа што сториле досега и ќе ја бараме вината во управата, а не во “нелојалните“ играчи. И не може сите играчи нас да не ни чинат, ајде еден двајца сфаќам куртон карактер да се, ама лупање со глава во ѕид е ако вината ја бараме во играчите, место во управата

Последно уредено:
Стварно мислите дека ако дојде Микхитаријан ќе седи и ќе зема плата само? Едно е сигурно јасно од тоа што го знаеме сите за Мики, а тоа е дека во било кој тим да се најдеше кај што не е тренер Мурињо во топ 6ката ќе просперираше повеќе бидејќи ако се земе во предвид кај играл „добро“ се наоѓа НЗС дека екипата играл напаѓачки фудбал. Играчи како Озил и како Мики се во модерен фудбал многу потценети ради дефанзивните и физичките барања кој што пред се ги има модерниот фудбал, место каде што двајцата не котираат високо. Згора на се има и проблеми со самодовербата, а кој е боље од чичо и кој пружа без број шанси на такви играчи ако не чичо?:rolleyes: Шала на страна Мики освен што може да се уклопи супер во тимот и play style-от на Арсенал е тип на играч кој според мене одамна немал Арсенал(сем Озил, ама ќе видиме како ќе биде играта кога двајца такви играчи би играле у иста екипа, мислам дека Лаказет највеќе ќе бенефитира). На тема Арсенал и лојалност на играчи мора да се сложам со @FilipMKD007, скроз си у право, истово и ја пред некој ден го размислував. Е сега тоа што Санчез најголема афирмација и градење како играч доживеа во Арсенал и треба да биде благодарен а искочи педерче е друга работа. Да не се лажеме во Барселона беше квалитетен играч ама како четврта, пета виолина никогаш неамше да доживее афирмација како што доби кај нас. Во вакви ситуации се прави џентлменски договор и се продолжува договор за уште една година за да може да се продаде играчот за повеќе пари, или само ја размислувам со романтичарски погледи на светов, не знам. Или многу по фер ќе беше да се договори се позади затворени врати и да не искачаат вакви работи у јавноста што е многу по реален outcome. Куртонска работа и крајно неблагодарна, ама од друга старна и зад затворени врати може и Венгер пробува да ги изманипулира. Тоа никад нема да го дознаеме а мења многу во погледот за еден играч од страна на навивачите на Арсенал откако истиот си иде од тимот. Се разжестуваат и гласините за Обамејанг, денес побарал transfer request :pijanco:

Само да знаете со Микитарјан го добивате и Раиола на бејбиситинг :icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1516100836][/DOUBLEPOST]
ваљда е време да си честитаме :Р

Аматеризам у курац, да ти ебам и клуб и се да ти ебам багра неспособна, ќе продадеме двајца крилни играчи а нема да земеме ниеден, овие што ќе дојдат се панични купувања да се смири ситуацијата. Дадовме 50 милиони на шпиц сега ќе купуваме уште еден, го имаме Озил а ќе земаме ист играч на негова позиција, а по крилата пак Велбек и Ивоби ќе ги гледаме, па уште и Жиру сакаат да го продаваат.

Озил не останува у Арсенал после јуни и не знам шо не е јасно тука. Михитаријан ќе биде замена за Озил, башка и добро ќе ни дојде сезонава зошто Озил поише е повреден него што игра. А за Волкот, колку и да го сакав пред 3 сезони и колку и да викав дека не треба да го продаваме, голем мерак ми се праи што ќе си оди. Заминувањето на Волкот ни доаѓа како засилување плус, а не како штета, така да (y)

Озил не останува у Арсенал после јуни и не знам шо не е јасно тука. Михитаријан ќе биде замена за Озил, башка и добро ќе ни дојде сезонава зошто Озил поише е повреден него што игра. А за Волкот, колку и да го сакав пред 3 сезони и колку и да викав дека не треба да го продаваме, голем мерак ми се праи што ќе си оди. Заминувањето на Волкот ни доаѓа како засилување плус, а не како штета, така да (y)

А на крилата Ивоби и Волкот? Многу задоволен си нешто од решенијава :P

А јас ти викам, 30 милиони и пропаднат 29 годишен играч не ни вредат ништо, со Алексис во тимот имаме каква таква шанса да освоиме ЛЕ и да се квалификуваме автоматски во ЛШ догодина и ете ги тие 30 милиони што нема ни да бидат 30 ако ни го дадат и Микитарјан, плус што самиот Микитарјан ќе дојде ради реда да зема плата како Чех, ниту ќе сака да игра за нас ниту ќе се труди, ќе заглавиме со уште еден просечен играч од кој нема да може со години да се ослободиме.

Aма џабе си зборуваме, ако решила управата дека толку им значи продавањето нека го продадат, ај може утре сабајле кога ќе се разбудам ќе прочитам дека некој од клубот покажал муда и ја сопрел целата работа, иако мислам дека нешто друго ќе прочитам

Абе сигурно, Алексис се утепа од трчање сезонава па ќе ни помогнел ЛЕ.
Поради него има раздор у тимот и поради него сме 6ти, пола тим не го сака

Требаше да го решиме уште летото него.

Нека крши глава пошто со него во тим ништо не праиме. Сезоната е пропадната, топ 4 не завршуваме, ЛЕ покрај такви тимови не зимаме.
Бољи Нелсон нека игра до крај, немора ни Миктаријан да се зима ни никој. Евентуално Малколм само.

А на крилата Ивоби и Волкот? Многу задоволен си нешто од решенијава :P
Не реков дека сум задоволен со тоа кој ни игра по крила туку дека сум задоволен со тоа што Волкот си оди зошто и онака само зафаќа место на клупа и може да влезе у игра евентуално после 85 минута. Ако еве се земе Обомејанг или тој Малком, не викам дека ќе бидеме супер, ама у ваква мизерна ситуација ко што е сеа во Арсенал, еден од овие двајца ни доаѓа исто ко да го зиаме Меси/Роналдо.

А за Волкот да не почнувам, вечниот талент. Како не успеавме 30 милиони да земеме за него пред да почне сезонава...

Абе сигурно, Алексис се утепа од трчање сезонава па ќе ни помогнел ЛЕ.
Поради него има раздор у тимот и поради него сме 6ти, пола тим не го сака

Требаше да го решиме уште летото него.

Нека крши глава пошто со него во тим ништо не праиме. Сезоната е пропадната, топ 4 не завршуваме, ЛЕ покрај такви тимови не зимаме.
Бољи Нелсон нека игра до крај, немора ни Миктаријан да се зима ни никој. Евентуално Малколм само.
Абе сеа дека ради Алексис сме 6ти, мало сутра...
Сезонава ни е пак најдобар играч одма после Лаказет.

Не реков дека сум задоволен со тоа кој ни игра по крила туку дека сум задоволен со тоа што Волкот си оди зошто и онака само зафаќа место на клупа и може да влезе у игра евентуално после 85 минута. Ако еве се земе Обомејанг или тој Малком, не викам дека ќе бидеме супер, ама у ваква мизерна ситуација ко што е сеа во Арсенал, еден од овие двајца ни доаѓа исто ко да го зиаме Меси/Роналдо.

Финтата е што Орнстеин вика дека ќе биде еден од Малком или Обамејанг. Обамејанг во случајов ќе биде купување ради купување, или ќе треба цела формација да ја смениме (што и нема да е лошо) и да играме со Лаказет и Обамејанг и пак не знам кој ќе биде странично.

Во јануари Венгер да ги купи Малком, Обамејанг и Микитрајанот не верувам дека ќе се случи[DOUBLEPOST=1516104704][/DOUBLEPOST]
Абе сеа дека ради Алексис сме 6ти, мало сутра...
Сезонава ни е пак најдобар играч одма после Лаказет.

После Озил мислиш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom