Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Па затоа и сме без титула :)

Иначе муабетине "Агуеро да дојде, дефанзивец да дојде, овој да дојде, оној да дојде" ви се џабе праени.

Убаво си кажа Анри на тоа скај анализата после пул, во арсенал сите се во комфорт зона.
Си играл добро, океј, си играл лошо, пак океј, си бил во прв состав, океј, си бил на клупа, океј, си напраил црвен, океј...

И Озил коа дојде прикажуваше добри партии, може во дербињата не се снаоѓаше, ама генерално беше многу добар.
Мислам неговата втора сезона во арсенал, цел тим он го носеше на грб, ама си легна и он на брашното.
Шо кур има да се труди коа и вака и така ќе може да си лапа сериозно добра плата. Освоил се што можело да се освои со Реал, нема шо да се замара сеа и ФА Куп му е океј.

Утре и Роналдо и Меси да дојдат кај нас, и они ќе бидат катастрофа ради таа комфорт зона...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Што и да се случи ако замине Алексис послаби ќе бидеме, цел тим, цела атмосфера е ужасна и тоа трае уште од лани, ФА купот на многу кратко ја потсмири работата но очигледно проблемите се многу поголеми од што знаеме.

Јас лично не го сакам Стерлинг, ниту нешто го ценам како играч а памтам како го направи трансферот во Сити така да ќе имаме уште еден преплатен англиски играч што ќе почне за 2-3 години да се понаша како Окс и да напиња за трансфер во Челзи или Јунајтед. Но ако веќе стварно Алексис не може да се натера да остане и да игра за клубот ваљда ова со Стерлинг е најбезболно решение, иако воопшто ние не сме на добитната страна.

Што и да се случи ако замине Алексис послаби ќе бидеме, цел тим, цела атмосфера е ужасна и тоа трае уште од лани, ФА купот на многу кратко ја потсмири работата но очигледно проблемите се многу поголеми од што знаеме.
Абе цел проблем ви го направи тој ФА купот да се плукнете во него.
Венгер беше на излезна врата по катастрофалната ланска сезона, требаше да го изгуби купот и мислам дека тогаш ќе леташе од клубот. Вака ви ги замачка очите и со него на клупа повеќе и повеќе ќе тоните.

Сме одбиле понуда од 50м од Сити за Санчез. Почнаа некаква муда да покажуваат, само се плашам следната понуда да не биде 45м па да се прифати.[DOUBLEPOST=1504057224][/DOUBLEPOST]Циркузот наречен Арсенал продолжува
Screenshot_1.png

Последно уредено:
Нека го продаде Санчез барем нешто ќе земеме. Сите знаеме дека нема да продолжи договор така да наречено лето ќе си оди без никаква компензација.

На крај остануваат Алексис и Окс и Венга изјавува дека тие ни биле најдобро засилување летово.

Ве читам и неможем да се изначудим.

Како од управа да ве пуштиле, баратате со милиониве професионално.

Ало дечки, ние сме фанови. Ме заболе таквото мене колку пари ќе потрошат или заработат од играчи.
Како фан јас сакам трофеи. Ич не ми е гајле за финнсиите на клубот.
Ако можат сити, јунајтед и челси да купуваат играчи кои сакаат да ги имаат, зошто не би можел и арсенал!?

Ве читам и неможем да се изначудим.

Како од управа да ве пуштиле, баратате со милиониве професионално.

Ало дечки, ние сме фанови. Ме заболе таквото мене колку пари ќе потрошат или заработат од играчи.
Како фан јас сакам трофеи. Ич не ми е гајле за финнсиите на клубот.
Ако можат сити, јунајтед и челси да купуваат играчи кои сакаат да ги имаат, зошто не би можел и арсенал!?

Па не е толку за парите.
Мислам дека се согласуваме дека трофеј годинава не гледаме.
Факт е и дека нема во текот на годинава да продолжат договор.
Зашто крај краева нивните минути да не ги изигра некој од младинците кои имаат иднина во Арсенал. Зошто да не се соберат пари за догодина да се прави реконстукција на тимот.
Добар концепт ни треба за тоа како планираме да играме од 2018, кој ќе останува, каков стил, каква формација.... и врз база на сето тоа да се прави добар скаутинг низ Европа. Затоа што не се само децата од Монако, што изиграле јака сезона, потенцијални звезди. Има играчи испод радар само треба да ги најде некој.

Санчез и Окс ќе ни донесат 5то место макс. А 5то, а 7мо исто ми е мене, искрено.

И јас мислам дека најпаметно е да се продаде Санчез. Ако се вистинити шпекулацииве дека на играчите им е преку кур од Санчез и ситуацијава негова МОРА да лета! Доволно е еден рак у тимот ( Венгр ) не ни требаат двајца. Ја би за Санчез зимај парите и купуј Дракслер или нешто друго да се бори за таа позиција со Ивоби/Нелсон !

Мене уште не ми е јасно како може Арсенал да не се заинтересирани за Криховјак... се тоа ќораво у тимов

Ако сака бар малку да си го врати интегритетот Венга, на вакво курчење шитни Санчез во Баерн и дај го Окс на некој медиокритетен тим ала ВБА, понуди го за 10мил фунти па да видиме дали ќе сака некој да побара трансфер. Педерчиња низаедни, ако играат лошо заковај ги на трибина и дај друго дете. Па здравје боже од наредна да дојде друг тренер....

http://www.espnfc.com/story/3192070...d-mahrez-get-rid-of-mesut-Özil-emmanuel-petit

Emmanuel Petit talks sense.

Petit said of Özil, who has not contributed a goal or assist in three Premier League outings this term. "He's still able to put in one good performance, but good performances over three, four, five weeks... I don't think we'll see Özil at that level again.

"What disappoints me most is his attitude, his defeatist attitude on the pitch, his nonchalance that transmits to his teammates. Arséne keeps him on the pitch. If I were the coach, I'd say, 'Mesut, you want to leave? There's the door. Be sure to close it on the way out.' If I were Arséne Wenger, I'd say, 'Get out.'"

Ако сака бар малку да си го врати интегритетот Венга, на вакво курчење шитни Санчез во Баерн и дај го Окс на некој медиокритетен тим ала ВБА, понуди го за 10мил фунти па да видиме дали ќе сака некој да побара трансфер. Педерчиња низаедни, ако играат лошо заковај ги на трибина и дај друго дете. Па здравје боже од наредна да дојде друг тренер....
Така напраи и Мурињо со КДБ и Лукаку па еве сеа КДБ е еден од најдобрите (ако не и најдобар) играчи во Сити, а Лукаку си го зема назад во Јунајтед...

Иначе ние тимот го реконструираме едно 4 сезони минимум и цело време собираме пари за реконструкција, а никако да ги трошиме тие пари...

Катастрофа сме, едноставно кажано, катастрофа.
Нит концепт, нит амбиција, ни визија, ни авторитет, ништо !

А тоа што на сите играчи им скурчило од ситуацијата со Санчез ја па не глеам дека е проблем, баш напротив.
Многу е едноставно, Алексис сака титули и затоа се бунтува. Другиве сакаат статус кво, клати врата зимај плата т.е. пасивноста што ја опишува Анри.
Ја попрво би ги избркал сите други освен Санчез.

П.С. многу, ама премногу ми е криво шо Анри не е дел од коучинг стафот !

Капитулираат уште пред да почне сезоната. Не дека со Санчез имаме шанси за титула туку без него немаме шанси за ништо. Ни за Лига Европа, ни за топ 4 ни за ФА куп. Десетто место ке завршиме во лигата. Ке нема кој гол да даде. Не се нормални. Кога ке ми текне дека и Жиру имаше отворена врата да си замине. :facepalm: Наместо да ја средат средината колку толку они и нападот го осакатија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom