Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ми се бендиса составот што го извади Венгер денеска, знаев дека ке има убав фудбал со многу голови уште кога го видов триото Џака, Казорла, Озил во средина. Сакам постално да играме вака безкомпромисно, чисто напаѓачки со што повеќе технички потковани играчи во средниот ред.
Првото полувреме изиграно маестрално,без замерка, цел тим изгазија.
Во второто можеше да уследи нокаут да бевме по присебни во контрите. Премногу солажа во такви ситуации, имаш 3 на 3, наместо да изиграат некоја акција, дупли пас, они пробуваат со лобови од ван 16. Друго, многу шанси ни направија у второ, незнам дали беше индивидуална или тактичка грешка на Венгер ама недозволиво е против ебаниот Ватфорд.
Се на се добра партија, сега одмор за репрезентации па од септември со нови сили во нови победи.:)

На 0-3 го вадиш Озил, го ставаш Кокелан, Санти иде напред и си ја тераш до крај утакмицата.

Имавме среќа што не ни тртнаа уште еден кога не стиснаа после 0-1, иначе ќе висеше голот до крај.

Ваква средина мислам дека ќе биде одлична ама на домашен терен, уште сум скептик за ваква средина против посолидни тимови.

Сеа пазуа таман после ги имаме и Мустафи и Перез, само со Начо да не е поголем проблем.

Убава победа, многу убав фудбал, Џака братот страшни пасови, Озил и Санчез како што треба. Потврдени двата трансфера и според Венгер тоа ќе биде се, мада ја уште мислам дека има шанса за уште нешто.

Тео иначе не беше лош денес, да си ја врати формата од пред 2-3 сезони нема да ни треба ново крило, ама тешко, Окс изгледа добро игра само на припремни утакмици.

На 0-3 го вадиш Озил, го ставаш Кокелан, Санти иде напред и си ја тераш до крај утакмицата.

Имавме среќа што не ни тртнаа уште еден кога не стиснаа после 0-1, иначе ќе висеше голот до крај.

Ваква средина мислам дека ќе биде одлична ама на домашен терен, уште сум скептик за ваква средина против посолидни тимови.

Сеа пазуа таман после ги имаме и Мустафи и Перез, само со Начо да не е поголем проблем.
Тешко е да смениш играч после полувремето што го изиграа, особено Озил. Јас сакав и во второто да излеземе напаѓачки да им ја наполниме мрежата до крај да се качи малку конфиденсот.
Премногу е отворен тимот за против јаки противници ама за против екипи од рангот на Ватфорд кои играат бункер е таман. Сите добри со топка, сите креативни, секој од нив знае од никаде да створи гол шанса.
Тимот ке ни е пичка матер после паузата, само Монреал да не е ништо сериозно и Ремзи и Ивоби да се вратат според планираното. Мислам дека најбалансирана комбинација за во средниот ред би била со Џака и Ремзи под услов Велшанецот да си ги исполнува дефанзивните задачи како што правеше кога беше партнер со Артета.

Еххх па Ремзи најдобрата сезона ја изигра покрај Артета :)
Ако успее да се врати у таа форма сезонава ќе биде многу јако.

Нека се множат победиве, фантастични голчиња, Тео за пофалба само вака нека продолжи во серија натпревари па може ќе сменам мислење за него.
Месут голчето :drk::drk:

"When Sanchez, Ozil and Xhaka click, a lot of people who love football will be having orgasms." - Walter Mazzarri

Сега малце со поладна глава можам да кажам дека Холдинг може да прерасне во класа штопер, под услов да игра до Кошиелни на утакмици со тимови под 10то место.

Белерин ме разочарува некако мрзлив ми делуваше и има мал пад во формата, дали ради европско не знам што е, но се надевам дека брзо ќе се свести.

Џака уште не е опуштен, се гледа дека уште игра стегнато.

Окс, овој денеска на терен изгледа го имитирасе Саного, ептен балерина беше. Баш на 2-3 пати го приметив дека сам се дрибла со топката, ептен е изгубен.

Венгер потврди дека Мустафи и Перез биле на медицински, значи најверојатно понеделник ќе ги потврдат.

Мустафи денес не беше во состав на Валенсија, така да 99% е ваш...
Перез е одличен играч, ама мислам дека не е класа како што сакате вие. За втор напаѓач би бил супер, ама да му земе место на Жиру, незнам... Лани имаше супер сезона, 17 гола и 10 асистенции во тим како Депортиво, сеа тука со Санчез, Озил очекувам да распука ако добива доста шанса. Мислам дека овој трансфер е колку да се каже дека стариот земал шпиц...

Venger tolku uspesni i neuspesni talenti ima igrano nitu eden od niv go nema taka drsko faleno niz mediumite kako Holding.
Mora da ima golem potencijal deteto.

Na reddit imase tema za Shkodran kako znael 4ri jazici i se zagledav intervjua i ne mi se vervese kolku fluidno zborvit angliski, italijanski i shpanski(pokraj germanskiot) ljockava od Gostivar. I taman rekov ke go zasledam na instagram, emancipiran top decko i odma slika vo gostivar so albanskoto zname samo za film da mi skrsit :(

Последно уредено:
Не знам дали приметивте вчера Кош коа му нареди на Санти да го изведе корнерот со лева не со десна нога. Ваков капитен сме немале ехееее...

Na reddit imase tema za Shkodran kako znael 4ri jazici i se zagledav intervjua i ne mi se vervese kolku fluidno zborvit angliski, italijanski i shpanski(pokraj germanskiot) ljockava od Gostivar. I taman rekov ke go zasledam na instagram, emancipiran top decko i odma slika vo gostivar so albanskoto zname samo za film da mi skrsit :(
ne e do nego... ti imas fobija od albansko zname !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom