Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Мизерија и Венгер незнае која копца стиска време му е за смена дај нека дојде Симеоне само уште тој слободен остана иначе матна ни е работава и Тотенхам пред нас оф мори мајко :tapp::tapp::tapp:

Не ми се верува дека еден од Лестер или Тотенхем ќе ја освои титулата, ај тоа што ние сме неспособни баш и не сум изненаден.

Ај да речеме дека уште не е готово, но по една недела на ВХЛ ќе биде.

Дали некој верува, во моменталнта форма, со овој менталитет, можене било што против Тотенхем на гости?

Јас, Озил, инкасаторот сабајле шо ми мереше струјата, продавачот во пиљарата комшиска, Чех за голман-играч, уште 6 млади деца со кондиција од маало и полу мртвиот пијандура од кладилницата за тренер денеска ќе ја тепавме оваа екипа на Манчестер... Да ти ебам и Венгер и Арсенал и се ццц

Лузери си беа лузери ќе си останат, ебате телињата, мораше денес одбраната да ни биде ГОМНОООООООООООООООООООООО.
Ваков Јунајтед со тие играчи не тепаа, браво, ептен сме јаки и нека си иде веќе Венгер, подобро да се бориме за опстанок него вака секоја сезона ко пички ја завршуваат.
Никаков придонес од измените, сте тројца 0 беа, Ивоби дуел не доби, Елнени праеше безвезни фаули таман да истече повеќе време, лепотанот требаше да стартува 100 % ќе брцаше денес.
Ебате легендата венгер , не знае да ги мотивира играчите, му посакував да си иде со титула, али го има изгубено осетот, ваков Јунајтед да те победи треба да си талент.

Белерин, Габриел, Волкот, Кош, Начо, ужастииииииииииии денес, мрсули. Верувам дека со нов тренер ќе летаат доста играчи од тимот, ќе се исчисти од гомца и лешинари такозвани вечни таленти.

Ти ебам глупиот месец, за кур не не бива, не сакам титула годинава, кој ги ебе не заслужуваат!!!!!!

Дечишта од по 17-18 години им зимаат дуели на професионалци, Венгер е нула мотиватор.Па и пред натпреварот продава некои филозофии како сме имале моментум, за разлика од предходните сезони.Кој црн моментум Барса им го скрши срцето на играчите, уште за време на утакмицата се виде дека изгубија желба да живеат.
Професоре 10+ години ти од една цела сезона знаеш само пола да играш на ниво, другата половина калакурница станува во екипата, или пчетокот е лош, а крајот добар или па почетокот е добар, а крајот лош.

Во средината имаме дупкиште, тоа требаше да се закопа во Јануар со класа играч од средина,не со факинг Ел Нени.

Ако не се смени нешто и со некое чудо ја освоиме лигата,очекувам сам да си даде оставка Венгер..Има направено премногу за тимот али време му е,ни треба промена..

И по стоти пат ќе повторам, си плаќаме за грешките од летниот трансфер период. Сите знаевме дека Кокелан нема да издржи, ни во иста форма, ни во фитнес. И се повреди, а откако се врати, нема ни кондиција за 90 мин, ниту игра толку добро.

А што направи Венгер, ништо, ќе се потпираше на Фламини и Артета. Требаше играч во средниот ред кој ќе направи импакт и ќе даде придонес во вториот дел од сезоната, го купува некојси Елнени од факинг Базел, дури и да стане добар играч (за година, две а можда и никогаш) нас ни требаше играч на ниво сега и одма.

Велбек знаеја дека е повреден уште ланското лето, што прави Венгер, логично носи нов напаѓач. Ма не, зошто да не игра напаѓач Тео Волкот, што може лоши да биде тоа?

И зошто не може во една сезона да се погодат Санчез и Озил да бидат во врвна форма. 100% наредната Алексис пак ќе распали, Озил ќе го нема нигде.

Коа сме кај тоа кој ќе си оди летово, очекувам и Санчез и Озил да си бараат друг тим, во што и го поддржувам се додека сенилниот е на чело !
@mkgunner де прати ми ја твојата слика од аватар :D

Ги купуваш Озил Санчез Велбек од тимови кој имаат менталитет само за успех и после 2 години ги гледаш како ги мрзи да трчаат.
Не е до играчите до Венгер е, готово толку доста е. Нека дојде било кој на негово место сигурен сум дека ќе има подобри резултати. Против еден детски тим неможе да победи само поради тоа што во главата има бариера.
Титула во ПЛ ќе почекаме уште некоја година.
ЛШ никад.
ФА- преку една година ќе си ја зимаме оваа.

Чекав да дојде овој натпревар и да видам колку капацитет има тимот да се носи со конкурент, но како и секогаш крај на февруари и цел март месец буквално со 4-5 натпревари во низа се уништува целиот труд што бил вложен во текот на сезоната за на крај после исфрлувањето од ЛШ да се фокусира тимот на топ4 + фа куп. Ова веќе 10 години се повторува, немавме играчи да, но сега имаш пари за трошење плус доведе три класа играчи и пак истата приказна. Венгер, фала ти за добрите времиња, но време е да се повлечеш. Ќе стојам на овој став и во случај да ја освоиме ПЛ бидејќи воопшто не сме ја заслужиле. Среќа конкурентите се ист случај па чудо е што се наоѓаме на третата позиција.

Да си се фокусираме на фа куп со време пошо за друго не сме кадарни. Не ме напизди поразов толку многу колку што ме напизди играта, пред се првите 15 мин од второ. И што побрзо нека си заминат Озил, Кос и Чех пошо се калибар за поголеми клубови.

Каков пристап беше тоа? Да им дадеш на десеткуван Јунајтед топка у нозе, а го имаш најдобриот плејмејкер у свет....
Утната тактика на цело, утнати стартери. Кокелан е непрепознатлив после повредата, Ремзи добри 3месеци е оној стариот од 2011-2012.
Поразот оди на душа само и само на Венгер. Можеби и најголемата утка за една утакмица во цела негова 30годишна менаџерска кариера.

Не е дека немаме шанси, Лестер ни бегат 5,Тотенхем 4бода на 11кола до крај, но едноставно не ја заслужуваме титулата.

Секоја сезона има по една утакмица кога ми се убива желбата за пратење фудбал и целосно ја губав довербата во тимот и Венгер. Сезонава тоа беше денешнава утакмица.

Само резултатот на ВХЛ може да го смени тоа- на полошо или на подобро.

Е мора да ве пофалам сите од фан клубов шо уште оптимистично глеате на работите и шо мислите дека на ВХЛ ќе сме напраеле нешто :D
Ние на ОТ против дечишта не напраивме ништо, Рашфорд детиште не напуни, а не па Али, Кејн, Ериксен шо ќе ни напраат :D

Ама ако, така треба, оптимизам до крај :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom