Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Частитки момци, акде Венгер нека ги чува нашиве, Фа мора да се земе да омрсиме малце и ние бркче доста беше пост.

Ne mi se veruva deka sme vo borba za trofej :D

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Де бе сватете Сања е веке стар и потрошен играч,ако се повреди ке отиде цела сезона а искрено има многу добри бекови.
Ама нормално ако сакаат да купат квалитет ке мораат добро да искешираат.

http://supersport.com.mk/fudbal/spekulacii/item/12557-bender-prva-meta-na-arsenal

И предхоно кажав дека ми е најголема желба вој да го видам кај нас,во случај ако го донесе ке бидам најсркен.

Ко ќе речите стар и потрошен ми се повраќа. Најискрено ве почитувам сите, но на 30 години да кажите дека е потрошен кој било играч е само одраз на недоволна зрелост или интелектуалноста ви е заглавена на то ниво. Како можи на 30 години некој да е стар и потрошен кога таа е зрелоста најдобра за еден фудбалер. Стварно не разбирам. Има мал милион играчи кои на овие години освојуваат се, само со искуство. Хинт Хавиер Занети, Гери Невил, Дани Алвеш итн.

Нерелано е да зборуваме дека Сања е истрошен и слаб, кога ние на таа позиција имаме играч кој треба да се задржи. ОД ИСКУСТВОТО на Арсенал и на Венгер со Арсенал е ДОКАЖАНО дека не секогаш ги оправдува очекувањата со трансферите. Да ве потсетам само на зима, кога ни требаше напаѓач, што купи Венгер !? Тука ја изгубивме титулата.

100 пати кажав, дека од овој тим ќе си заминат добри 5-6 играчи, како голманите, Вермален, Подолски, Сања, а веројатно и Жиру. И пак вгодина ќе се воигрува одбраната, па средниот ред, па нападот. Така и ќе биди, ако почниме пак да продаваме играчи од костурот на тимот. И Клиши не беше кузнај каков бек, освои 2 ПЛ од ко си замина од кај нас. И Насри. Продавање на играчи во конкурентите нас ни ги земаат бодовите. Најди ми три примери кога Јунајтед продавал играчи од типот на Руни, во Ливерпул, или кога Челзи им го продал Хазард на Сити. Е ние му го дадовме Насри на едните, и Ван Перси на другите. Тие двајца само чинат 3 ПЛ.

Поздрав

Прво Сања има 31 год значи наредна ке има 32.Единствен добар бек кој се покажа во староста беше Маикон,сите останати кој ги имаш ти на памет биле добри ама не доволно за во тим за титула.Фергусон не за џабе го играше Рафаел уште на 18 годишна возраст.
Дани алвеш 90% од времето е напред него назади кога и да прават контри Пике му го вади газот.
А Хавиер Занети си е прикаска сам за себе тој е еден и единствен на планетава затоа не го мешај со останатите.

Пошто бев доста зафатен неделава не успеав тука да пишам една вест :)
Имено викендот од 25 - 27 април се одржуваше регионален собир на Арсенал фан клубови во Будимпешта.

10264896_10154062767015008_1282287126840266780_n.png

Ние отидовме во бројка од 12 членови (се надевам идната година ќе идеме повеќе).
Имаше доста интересна дружба, имаше квиз во кои се натшреварувавме и AMSC го освои првото место а имаше и фудбалски турнир во саботата во кој бевме поразени во финалето и моравме да се задоволиме со второто место :)

10268687_644714408933355_2299365982260251581_n.jpg

Како гостин на целиот собир (т.е. дојде во саботата) беше Пери Грувс легенда на Арсенал помеѓу навивачите, одличен човек отворен за муабет и дружба.
Можете нешто и тука да прочитате за него
Го следеше турнирот и по завршетокот одржа говор, зборше како се одвивале некои работи додека он играл за Арсенал и одговарајќи на наши прашања. Имаше доста интересни моменти поврзани со него, Пол Мерсон, Џорџ Греем и остали :)

10320563_644714452266684_1165029718775224052_n.jpg

Ете го Пери доле до нас :D

Ќе има повеќе слики и статија на сајтот само да ги присобереме материјалите.

А еве и едно видео снимено од тамошна спортска телевизија

#Arsenal team to play West Brom: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Flamini, Arteta, Cazorla, Ozil, Podolski, Giroud

subs: Fabianski, Jenkinson, Vermaelen, Kallstrom, Rosicky, Diaby, Sanogo

го нема Ремзи:cautious:

#Arsenal team to play West Brom: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Flamini, Arteta, Cazorla, Ozil, Podolski, Giroud

Сигурно го одмара за Купот, со мсерчици и слично ;)

Go odmara :D

Ozil kolku samo ne sutira,okle smotano

Браво за Жиру го тегнат, му се качуваат на грб и пак голче, :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom