Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
FANATIK: Tobžije iz Srbije (FOTO)

pre 7 sati | mozzartsport.com
Da inostrani klubovi imaju verne navijače i u našoj zemlji uverili ste se u prethodnim brojevima MOZZART Sporta. Među onima koji su odavno odustali od domaćeg klupskog fudbala nalazi se i grupa Arsenalovih pristalica iz Srbije.
13754463881915.jpg

Veličina slova A A A

Udruženje Arsenal Serbia Supporters Club osnovano je u oktobru 2006. godine, a nekoliko meseci kasnije zvanično je priznato od slavnog engleskog kluba. Trenutno broji oko 60 članova koji učestvuju u aktivnostima, putuju na utakmice i redovno plaćaju članarinu, ali je daleko više onih koji se interesuju za događanja u premijerligašu. Čak 2.000 ljudi registrovano je na internet forumu ovog fan-kluba.
O popularnosti Tobdžija u Srbiji, putovanjima na utakmice, Arsenu Vengeru i drugim temama vezanim za crveno-bele razgovarali smo s Nikolom Ilićem, Markom Ćurčićem, Miroslavom Mikuljancem iStefanom Vojnićem. Bez obzira na godine, mesto stanovanja i zanimanje, njih i ostale ovdašnje navijače Arsenala spojila je ljubav prema fudbalu, ali i pivu.
Točenom – dodaju kao iz topa.
"Imamo članove iz svih krajeva zemlje, ali i Republike Srpske i Crne Gore. Pre osnivanja fan-kluba nismo se poznavali, a spojila nas je ista ideja. Ponosan sam na to da se udruženje razvijalo u godinama kada Arsenal nije osvojio nijedan trofej, što najbolje govori o tome koliko smo iskreni u priči koju guramo", kaže Nikola.

Arsenalovci se redovno okupljaju u Beogradu, ali i Novom Sadu, kada njihov tim igra utakmice.
"Preko leta, kada nema fudbala, moramo da izmislimo neki roštilj, mali fudbal ili neobavezno ispijanje piva i kafe kako bismo ostali u kondiciji", našalio se Marko.

Dobro druženje uticalo je i da se organizuju grupni odlasci na Arsenalove utakmice. Najčešće su to mečevi Lige šampiona, ali su pripadnici Arsenal Srbija fan-kluba bili i na pripremama Tobdžija u Austriji. Međutim, njihova zastava još se nije zavijorila na Emirejtsu.
"Na gostovanja smo išli avionom, automobilom, iznajmljenim kombijem, a protiv Partizana gradskim prevozom s prijateljima iz Hrvatske i Slovenije. Naravno, svaki put je sve prošlo bez ikakvih problema i incidenata", priča Stefan, dok Nikola dodaje:
"U London još nismo išli organizovano, ali jesmo pojedinačno. Nadamo se da će se uskoro i to promeniti".

Miroslav je, međutim, nešto "tvrđi" po tom pitanju:
"Nemam nameru da gledam Arsenal u Engleskoj sve dok ne ukinu vize za građane Srbije!".

Za razliku od Nikole i Marka, Miroslav i Stefan imaju svoje favorite i među domaćim klubovima. Obojici je pri srcu i Crvena zvezda. Ipak, Miroslavu nešto manje.
"Pre mnogo godina bio sam fanatični navijač Zvezde, ali sam početkom devedesetih prestao da je pratim. Pre svega zbog uplitanja kriminala i politike u domaći fudbal. Nekoliko godina nisam uopšte pratio fudbal, a onda sam se krajem devedesetih zainteresovao za Arsenal. Ozbiljan navijač, koji ne propušta da gleda nijednu utakmicu i prati sva zbivanja u klubu, postao sam otprilike u sezoni 2001/2002".

Kada bi se sastali londonski i beogradski crveno-beli, Miroslav bi voleo da Arsenal pobedi, ali da se Zvezda ne obruka, dok Stefanu ovo pitanje stvara veliku dilemu.
"Na duže staze, više bi mi značilo da pobedi Arsenal, jer može da napravi nešto u Ligi šampiona, a romantik u meni bi se potajno nadao pobedi Zvezde. Svakako ne bih mogao ni na severnu, a ni na Arsenalovu tribinu, već bih se našao negde između i priželjkivao dosadan remi bez golova".

Uprkos višegodišnjoj "suši trofeja", ovi momci Arsena Vengera smatraju trenerom koji može da vrati pehare na Emirejts stadion, a Arsenal u sam vrh engleskog i evropskog fudbala.
"Arsen Venger je najzaslužniji što je Arsenal danas u situaciji da mu nisu potrebni šeici, bogati Rusi i slični tajkuni. Zahvaljujući njegovim vizijama, izgrađen je jedan od najmodernijih stadiona u Evropi, najbolji trening i medicinski centar… I stvoreni su svi preduslovi da, bez dodatnih finansijskih injekcija, klub u takmičarskom aspektu konačno opet konkuriše za osvajanje trofeja na svim frontovima", smatra Nikola.

Kao jedan od ključnih šrafova koji nedostaju Francuzovoj mašineriji, Nikola i Marko vide Maruanea Felainija, dok se Miroslav i Stefan nadaju da bi Vejn Runi mogao ovog leta da postane Tobdžija.
"Ekipa poslednjih godina u veznom redu ima dovoljno vrhunskih tehničara, ali i manjak snažnih, beskompromisnih igrača", ceni Marko, a Miroslav dodaje:
"Mislim da je Šrek (Vejn Runi, prim. aut.) pravi motor svake ekipe u kojoj se nalazi, a Arsenalu je potreban jedan takav pozitivan ludak, da bude uparen s Džekom Vilšerom".

Kada je reč o igračima koji su ih privukli Arsenalu, izdvajaju se dva imena, dve legende londonskog kluba – Tjeri Anri i Denis Berkamp. I za kraj, Nikolin odgovor na pitanje koji mu je rekvizit s Arsenalovim grbom najdraži u kolekciji, možda i najbolje objašnjava smisao ovog fan-kluba.
"Umesto rekvizita, više čuvam neke teško prepričljive momente. A njih je, zbilja, toliko da je ovaj tekst mali da u njega svi stanu".

Де бе престанете да ги нервирате во фан клуб Ливерпул за Суарез.Сетете се лани како ни беше нас.

Се сеќавам многу добро, кога на официјалната страна правеа фотошоп со новиот дрес и стара слика на РВП, не е лесно ние најдобро тоа го знаеме, да се изгуби најдобриот играч во тимот.

Де бе престанете да ги нервирате во фан клуб Ливерпул за Суарез.Сетете се лани како ни беше нас.

ако не можат мала провокација да прифатат тогаш незнам зошто се дел од целиов овој форум

ако не можат мала провокација да прифатат тогаш незнам зошто се дел од целиов овој форум

Веќе кога сакате за провоцирате,направете го тоа откако ќе потпише Суарез.Цитирајте ги сите тие што викале дека нема шанси Арсенал да го земе.Мада и тоа е глупо.Пушти будалу.

Веќе кога сакате за провоцирате,направете го тоа откако ќе потпише Суарез.Цитирајте ги сите тие што викале дека нема шанси Арсенал да го земе.Мада и тоа е глупо.Пушти будалу.

може и да не потпише за нас па ние да трпиме ремет али тоа е тоа, ризик јак мила душа и да погинеш колку можеш ќе се спасиш :D

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Дур невидам невервам Игуаин беше блиску,овој Бернард исто и на крајот се сликаат на други места инаку овој Ериксен од Ајакс како би му дошол на Арсенал упм детиштево е стварно талент

Не одам во други фан клубови, немам потреба и не ме интересира. Не знам што се замарате. Ако не го земеме, после па они ќе ни го отечат. Јадење може да има во темата за Премиер лига на пример.

Every summer the same story. The best players leave the club. Squillaci signed for Bastia.
20201_470400599722384_1378482024_n.jpg

Brendan Rodgers has just came out and said he will never sell Luiz Suarez to one of his closest rivals, so that rules out a move to Swansea or West Brom.:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom