Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Жиру имаше добра сезона во Франција, значи не беше некој рандом трансфер. Подолски имаше многу просечни сезони за екипите каде што настапуваше башка Журу ако не се лажам беше поефтин од Подолски, ем французин , а сите знаеме дека Венгер е најдобар скаут на француски играчи, така да дефинитивно беше подобар трансфер од Подолски. Е сега дали ќе стане добар играч зависи од Венгер а пред се од самиот Жиру. Сепак ако добива често шанса Жиру годинава мислам дека 10+ гола во ЕПЛ не му бегаат.

Жиру лани даде 11 гола во ЕПЛ.
Ако остане на 10+ само, тогаш не напреднал ништо. На Арсенал му треба напаѓач со 20тина гола у сезона, плус секако другите да придонесуваат како сезонава Казорла, Подолски и Волкот

Вториот и третиот гол на Жиру :cuc:
А како се радуваа Виетнамците на голот :pos:

Читам дека Сања изиграл многу добро како централен дефанзивец, а ја памтам и таа една утакмица од минатата сезона (не знам која точно беше) кога изигра исто фантастична утакмица на истата позиција.

Може најдобро би било Сања да биде нов централен дефанзивец покрај Пер,Кос и Вермален а да се купи нов десен бек кој ќе се натпреварува за првотимски статус со Џенкинсон, слично како што на левата страна е со Гибс и Монреал.

Читам дека Сања изиграл многу добро како централен дефанзивец, а ја памтам и таа една утакмица од минатата сезона (не знам која точно беше) кога изигра исто фантастична утакмица на истата позиција.

Може најдобро би било Сања да биде нов централен дефанзивец покрај Пер,Кос и Вермален а да се купи нов десен бек кој ќе се натпреварува за првотимски статус со Џенкинсон, слично како што на левата страна е со Гибс и Монреал.

Не се согласувам. Вака би имале 4 супер квалитетни играчи на таа позиција, што би значело дека двајца би морале пола од сезона да не бидат првотимци, а со тоа еден би морале да шитнале еден... Нема логика. Подобро да биде како што е сега. Многу е битно да не ослабнуваме по страните, ниту пак да не зиаме нови играчи на тие позиции, кога си имаме супер играч како Сања. Според мене најдобро би било да се земе некој што игра и десен и лев бек.

Не се согласувам. Вака би имале 4 супер квалитетни играчи на таа позиција, што би значело дека двајца би морале пола од сезона да не бидат првотимци, а со тоа еден би морале да шитнале еден... Нема логика. Подобро да биде како што е сега. Многу е битно да не ослабнуваме по страните, ниту пак да не зиаме нови играчи на тие позиции, кога си имаме супер играч како Сања. Според мене најдобро би било да се земе некој што игра и десен и лев бек.

Сања веќе има 30 и кусур и имаше две тешки повреди лани, а Вермален е моментално повреден и се шпекулира дека може да отсуствува до октомври, значи како и да е сите би играле доволно со оглед дека се играат преку 50 утакмици во сезона.

Како и да е, да не се повторувам ама пак ќе кажам, несериозно е во тимот да има само тројца центрлни дефанзивци а наводно се бориме за титули на четири фронта.

There are some revenue streams before 2006 which will enable us to spend more on the transfer budget – receipt of land sales and some money from Granada Media.’ – managing director Keith Edelman, February 2004.

‘There are sufficient funds available to the manager.’ – Edelman, September 2005.

‘…the effect means we can spend more on transfers over the next 15 years.’ – Edelman, May 2006.

‘If Arsene came to us and said he wanted to spend £40m on a player we could do that.’ – Edelman, Sept 2007.

‘We remain firmly committed to substantial investment in the playing squad.’ – chairman Peter Hill-Wood, Sept 2008.

‘We’ve got a substantial amount of money to invest.’ – chief executive Ivan Gazidis, Sept 2009.

‘The club is secure – we have sufficient funds to invest.’ – Gazidis, May 2010.

‘In January and in the summer there will be significant funds available to bolster the team.’ – Gazidis, Sept 2011.

‘All the money we make is available to the manager.’ – Gazidis, May 2012.

‘It’s all about giving us the capability to go to the manager and say “here is the money for you to compete”.’ – Gazidis, June 2013.

Жиру лани даде 11 гола во ЕПЛ.
Ако остане на 10+ само, тогаш не напреднал ништо. На Арсенал му треба напаѓач со 20тина гола у сезона, плус секако другите да придонесуваат како сезонава Казорла, Подолски и Волкот
И 19 е 10+ :D

Тоа 10+ го пишав пошто не знам колку ќе игра често во прв тим, ако изигра 90% од натпреварите ќе има добар скор сигурно.

дечките од германија:)
BPaS92PCcAAKvmh.jpg

Гледам демек Луис Густаво побарал од раководството да си оди од Минхен.Одличен играч,според мене вреди да се проба и да се земе.

Wenger says this:
"Rooney is under contract and has two years to go so it's United who make the decision, but we would not have a problem with the wages of Rooney."
Given that Rooney earns an astronomical amount of money at United and would not be prepared to expect a big cut, this implies that Arsenal are prepared to bust the club wages policy wide open - interesting.
Liverpool have also confirmed that we made a bid for Suarez, widely reported to be in the region of thirty million quid - more evidence that we're now prepared to play with the big boys as far as spending in concerned.

Извор.

Wenger said: “At the moment, Fabregas has decided to stay one more year at Barcelona. We have the clause in the contract so we would be on alert but at the moment that’s not something we’re after.”

И Сантош потпиша за друг тим и го прекина договорот со Арсенал. Полека се ослободуваме од вишокот,време е за некој трансфер сега.

И Сантош потпиша за друг тим и го прекина договорот со Арсенал. Полека се ослободуваме од вишокот,време е за некој трансфер сега.

Не е на позајмица?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom