Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Kлубот згрешил што навремено не му понудил побогат договор. Дечкото покажува добри партии години наназад, и не знам зошто Арсенал има ваква погубна политика.
Не велам да им давате богатство како што прави Сити, ама солиден договор, плус приврзаност до клубот, и ете играч на долг рок во Арсенал, нешто што очајно му треба на клубот. Вака само ке изгубите квалитетен играч, и што е уште полошо, ке зајакнете некој конкурент.
Потполно се сложувам со тебе :)

Kлубот згрешил што навремено не му понудил побогат договор. Дечкото покажува добри партии години наназад, и не знам зошто Арсенал има ваква погубна политика.
Не велам да им давате богатство како што прави Сити, ама солиден договор, плус приврзаност до клубот, и ете играч на долг рок во Арсенал, нешто што очајно му треба на клубот. Вака само ке изгубите квалитетен играч, и што е уште полошо, ке зајакнете некој конкурент.
Разговори за нови договори се почнати уште пред тоа да излезе во јавност, ама едно е јасно ниеден играч не можеш да го задржиш за сите пари ако не сака да биде тука, и спротивно ако сака да биде ќе најде што би рекол Хорхе наш "разумен компромис" со клубот. Се се сведува на едно нешто или сакаш да останеш или нејќеш, трето нема!

Тие имаат пари за уште 4 животи сепак уште цврсто стојам зад тоа Тео да остане и да му се понуди нов договор и повеќе пари ако треба, ауууууу јас никогаш не сум стоела вака цврсто зад некој став ама овојпат е така....се случува нешто со мене ЈБГ
smile_sarcastic.gif
У курац е отиден клубот ако останало Тео да ни биде клучен играч и да не условува за да потпише договор.
Нека си ебе матер, ионака само во треторазредни екипи би играл како Сандерленд или Ливерпул.

кој е овој фриленсер новинар?
Не знам кој е, ама ми делува тоа дека ќе се случи дури и да е лажен твитот.
--- надополнето: 10 декември 2012 во 23:36 ---
У курац е отиден клубот ако останало Тео да ни биде клучен играч и да не условува за да потпише договор.
Нека си ебе матер, ионака само во треторазредни екипи би играл како Сандерленд или Ливерпул.
И си, и не си во право. Не е проблемот што ќе си отиде Волкот дека е којзнае какво играчиште, проблемот е што наназад губиме првотимци. Да не се лажеме, Волкот е првотимец, клупа грее како казна што не потпишува. Кој ќе го замени Волкот и сите пари/нерви и играчки минути кои се вложени во него во последниве 6 години?

Летово ако не сакаат уште два-тројца да потпишат и нив кој им ебе матер не ни требаат? Зошто Скилачи, Шамак, Парк, Денилсон, Бендтнер, Рио (му текнува на некој на момчево кое беше чудо?), Аршаваин до некаде и уште неколку дечки на кои им покриваме дел од платите или целосно, да одлеваат дел од буџетот за плати а да не им ги кренеме на тие што колку толку придонесуваат. Пак ќе кажам, Тио не е Робин или Сеск, ама многу е вложено во него за да се продаде, или за без пари да се даде. Подобро да му зголемеа на 85к, па нека го продадат летово за пари. Вака не му зголемуваме плата, кој го ебе, ама ќе отиде без пари.

И конечно, нека не глуми Венгер лудило дека он само индиректно е во преговорите, ако му рече на Иван сакам Тео да остане и "make it happen", сигурен сум дека ќе биде. Како и за многу други трансфери.

Од мене до Тео, и до секој шо сака да си оди од Арсенал. Слободно. Сме можеле и без поголеми играчи, па за без Волкот ич не се ни двоумиме. И така не е нешто посебно. Му требаа години да се развие, и кога конечно почна да покажува нешто, одма сака да си оди. Учени сме и на полошо од ова. Тео, Среќен ти пат и среќна Нова Година.

Од мене до Тео, и до секој шо сака да си оди од Арсенал. Слободно. Сме можеле и без поголеми играчи, па за без Волкот ич не се ни двоумиме. И така не е нешто посебно. Му требаа години да се развие, и кога конечно почна да покажува нешто, одма сака да си оди. Учени сме и на полошо од ова. Тео, Среќен ти пат и среќна Нова Година.

Многу грешиш. Арсенал е најдобар пример што се случува кога ке се продадат големи, клучни играчи...

Пред малку на youtube налетав на натпреварот, и може само хипотетички да претпоставуваме каде ке беше Арсенал, да не ги продадеше сите играчи...

Незнам што е тоа што сме можеле без поголеми играчи, да освојувавме титули притоа коа си одеа Сеск и Перси да ти држеше вода муабетов ,ама секоја година ни идат првотимци и капитени и одвај се крпиме за ЛШ. Ако ЛШ е нашиот дострел да ти веруваме ама ние мислам дека сме доволно голем тим за да претендираме за титула, а кој сака нека ми каже со секоегодишно продавање на првотимци тоа нема да се оствари така да да не се лажеме...
Не дека ова што го пишуваме ние ќе влијае воопште, ама да си бидеме искрени... впрочем и минатите години со нашиот ваков однос кон играчите и нивните договори видовме до кај стигнавме...

Ако за тебе треба да игра во треторазредни екипи за мене е сосема спротивното. Секоја година си тераме исто, ги продаваме најдобрите играчи кога ни се најпотребни, еднаш барем еднаш да беше спротивното ќе беше сосема друго, во право е ова Тео што го прави нашите не се нормални со ваквите одлуки секоја година све исто па исто, вака титула не се освојува.....
--- надополнето: 11 декември 2012 во 10:11 ---
Моментално сите доаѓаат кај нас, со сите не поврзуваат и на крај пак со празни раце....ама ова
http://www.arsenalfantv.com/could-nani-be-a-gunner/

Да бидам искрен Тео не ми е најомилениот играч во Арсенал. Многу е вложено во него, затоа е малце глупо да го пуштат.
Со кој памет некои го споредуваат со Тити не знам, али светлосни години е далеку од него.
Сакал си оди ,сакал да остане, мене ми е сеедно.....

Да бидам искрен Тео не ми е најомилениот играч во Арсенал. Многу е вложено во него, затоа е малце глупо да го пуштат.
Со кој памет некои го споредуваат со Тити не знам, али светлосни години е далеку од него.
Сакал си оди ,сакал да остане, мене ми е сеедно.....
Немој да мислиш дека е сеедно без Тео, а далеку од тоа дека е како Тити ама ни треба во тимот ;)

Не е финтата што Тео ќе си отиде, финтата е што секоја година ни бега по еден играч кој е првотимец. Можеби и Сања ќе не напушти, се шушкаше и за него, заеби ти тоа што он вика дека е среќен во Арсенал.
Па како ќе се уигра тимот ако секоја година некој првотимец си оди а е заменет со некој играч пример од Франција (читај Жиру - РвП), кој мора да се приспособи на темпото на игра во ПЛ. Иако Жиру не е толку лош, но сепак му треба време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom