Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
У курац, толку важна утакмица и пак се тапа, толку стерилен нападот на Арсенал не памтам од кога бил. Место директно да го поминеме Евертон на табелата и да ги користиме кикосовите на Челзи и ВБА, гледај сеа шо прават.

У курац, толку важна утакмица и пак се тапа, толку стерилен нападот на Арсенал не памтам од кога бил. Место директно да го поминеме Евертон на табелата и да ги користиме кикосовите на Челзи и ВБА, гледај сеа шо прават.

Јас би рекол катастрофална средина сме немале

dim.gif
dim.gif
dim.gif
ИМБЕЦИЛИ
dim.gif
dim.gif
dim.gif

срање бе и за пари си ја чекав гг3+ и не дадоа уште еден гол мизерии едни

Не бе, топ е Ремзи, сите во него бараме кривица, а нема везе, одлично си игра човекот цццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццц
Добро бе, како е можно толку пасови да греши, КАКО?
Голот што го примивме имавме 30+ додавања и дегенов ја згреши, тргнаа контра они испаничија Артета и Сања и гол примивме НЕКОЈ АКО МИ КАЖЕ ДОБАР Е РАМЗИ И ДЕКА ЌЕ ГО БИДЕ ЌЕ ГО ПУКАМ, ЕБАТЕ ГОВНОТО ЕБАТЕ

Нека чува Венгер парите ние ќе се нервозираме тука ај нека иде у курац

Јас би рекол катастрофална средина сме немале

А нападот па е ептен класа, нема врска. Генерално земено тимот е просечен, не викам слаб, туку просечен, и затоа сме на табелта каде и што на овој тим реално му доликува. Венгер до 80 минута не прави измени, оти нема кого да стави, игравме со речиси најсилниот состав и пак сме за никаде. И зошто не играше Окс денес, барем од клупа да влезеше?

Леееееееееј не здрвија Евертон, секоја чест за нив. Најсреќен бод што некад сме земале.
Не дека немавме по некоја шанса, али Евертон се истурија од шанси. Какви акции ни правеа моменти ај ај ај.....
Се мислам дека зимово зимаме нешто на пазаров......

Момент на натпреварот, Бејнс- сум се изгазил од смеење, ко фудбалер од 60 тите е чоеков, бркче и фризурче, оригинал....:pos:

п.с. Глеам Свонси ги напраиле парче ВБА, а ВБА сезонава ич не се лоши, што значи ќе треба малце повеќе да се испотат да ја земеме сигурно наредната дома.

Море мамицата...............на Венгер више, ќе му отидам во Лондон ќе го стрелам се заебава со нас мора да купува во јануари а не да ми дига притисок се разболев веќе аман

Ај еден поен кај Евертон не е лошо, со оглед на тоа кој квалитет се.
Сепак не е оправдано поради натпреварот во саботата. Поарно да ги плесневме Вила а да си изгубиме од Евертон.

И на сето бледило во тимот, само пет поени сме од трето место.

А нападот па е ептен класа, нема врска. Генерално земено тимот е просечен, не викам слаб, туку просечен, и затоа сме на табелта каде и што на овој тим реално му доликува. Венгер до 80 минута не прави измени, оти нема кого да стави, игравме со речиси најсилниот состав и пак сме за никаде. И зошто не играше Окс денес, барем од клупа да влезеше?

Абе имаше периоди каде скоро секој играч од секоја позиција даваше голови, посебно од средина. И да не функционира нападот кога има добра средина ќе профункционира. Шамак кога беше стартер газевме не дека беше јак туку средината покираше, сега нема кој да го покрие Жиру ако не му оди.

пак ќе кажам најмногу ме нервира тактиката играат подавања од нога на нога премногу се статични некако, слабо играат без топка и им лепат по еден играч на секого инема што да прават и одма назад подаваат а така и киксиравме денес. приметите како после секој пас одма му се лепи играч па и до два и нашиов едино решение му е назад да проигра а нема играч да утрча во празно или слично. Така да според мене кој сакаш имај во напад ако нема средина да креира акција џабе е.

И мислам дека може Казорла да проба друга улога во тимот дали како крило или малку поповлечено незнам али го научија на таа позиција и нон стоп има играч до него а со тоа неможе да добие топка ниту пак откако ќе добие да направи нешто. Сепак сметам дека тимот е супер само ни фали уиграност и друга тактика.

Тактиката одамна се знае дека е утната, оти Венгер не го бива баш за тие работи, никогаш и не го бивало, кога имавме екстра квалитетни индивидуалци се вадевме некако. Немаме никакви крила, Подолски е добар играч, ама не е крило, Жервињо е за никаде, Окс сеуше не е на ниво, Волкот и он не е крило.

Артета е супер играч, ама не знам дали може да го издржи теретот цел среден ред да го носи на себе. Барем Вилшир изгледа се подобро откога се врати, ама ме загрижува Казорла, нешто не е баш во последно време.

За Ремзи ич не вреди да се трошат зборови, колку сака нека се труди, квалитетен играч од него не бива.

А да, и иако мислев на почетокот на сезоната дека Сонг ич нема да ни фали, сега се премислувам. Може Сонг беше недисциплиниран, ама барем со него средината имаше експлозивност и цврстина. Сега немам играч во среден ред потежок од 70 кг.

Стварно веќе незнам што да кажам.До лани знаев што е проблемот,сега вистина незнам.Ама ич. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom