Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Белерин е многу лош.Брзина,снага, стартност се има изгубено.
Каде е Најлс, супер си играше.
Нејќе да игра бек овој, глуп е, шанса у Арсенал тешко да добие у среден ред или крило, треба да земе пример од Сака..

Нејќе да игра бек овој, глуп е, шанса у Арсенал тешко да добие у среден ред или крило, треба да земе пример од Сака..
се кладам дека ни овој не сака бек да игра. :D

Во тактиката на Артета десниот бек не лета напред, само левиот, Ричарлисон здравејто му го зема на Белерин.

А зошто лета само левиот? Оти тука е Џака да пополни, колку и да му викаш на Најлс да не лета, ќе лета, тоа му е во природа, не е бек. Ричарлисон ќе му го земе здравјето на секој бек во лигава. После повредата, само оваа утакмица му е на Белерин, онака questionable, другите беше одличен.

се кладам дека ни овој не сака бек да игра. :D
Добро важно го прифати компромисот и не плаче по медиуми, според покажаното до сеа сигурно ќе му даде Артета шанса на крило кога ќе се оправе Тирни.

Баш и не леташе Најлс кога играше под Артета и мислам дека подобро ќе се снајдеше него Хектор денеска со Ричарлисон.

Многу добро изигра тактички Артета. Да ги оставеше Евертон да напаѓаат

Да ти кажам, изигра на ниво. Евертон чиста среќа имаа за двата гола. А и шансите што ги креираа им никнаа од никаде.
Евертон имаа среќа за головите да, ама за да дојде до такви ситуации треба кловнови како Луиз, Колашинац и Мустафи да "одиграат".
Во второ имаа уште неколку ситуации кај што лесно можеше да примиме и трет гол

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

w7wpg64awpi41.jpg

Човекот има шанси двапати по ред да ја освои златната копачка во лигата, во најслабиот тим на Арсенал во последнвие 20 години, несомнено е врвен голгетер. Јас би го задржал ако е можно, дури и по цена на плата од 250.000 па и повеќе.
Нема врска тоа дали имал 30 или 31 ќе бил наредната година, најдобрите стрелци во европа сите се 30 или повеќе, Агуеро, Левандовски, Варди, Оба, Суарез, Бензема, Имобиле.

Хипотетички ако го продадеме за 50-70м, сигурно нема да најдеме достоен играч што веднаш ќе ги замени неговите 20гола во ПЛ по сезона...
Евертон имаа среќа за головите да, ама за да дојде до такви ситуации треба кловнови како Луиз, Колашинац и Мустафи да "одиграат".
Во второ имаа уште неколку ситуации кај што лесно можеше да примиме и трет гол
Никој нејќе да ги пофале Мустафи и Џака браќата ама откако дојде Артета се едни од подобрите во тимот, али тоа е со оглед на историјата на нивните грешки и киксови со право никој не ги збори :D

Хипотетички ако го продадеме за 50-70м, сигурно нема да најдеме достоен играч што веднаш ќе ги замени неговите 20гола во ПЛ по сезона...

Никој нејќе да ги пофале Мустафи и Џака браќата ама откако дојде Артета се едни од подобрите во тимот, али тоа е со оглед на историјата на нивните грешки и киксови со право никој не ги збори :D
Не можам да ги пофалам за 5 утакмици, а предходно направиле 50 киксови како што викаш, може не сите по нивна вина ама голем дел. Џака е добар играч ама не е играч што може да ја држи средината, а Шкодран никогаш не би играл во топ 5/6 екипа, колку и да е добар во моментов мора да ср бљра замена.
Него што е со Холдинг, Артета изгледа го множи со нула, а незнам зошто

Затоа што неможе да се врати од повредата така едноставно.
Исто како и Белерин.

Не е така просто.
Имаше пред некој ден убав артикл у атлетик, објаснето што како со овие повреди, како се третираат после операција итн.
Не се машини, треба време да е вратат (па и дали ќе се вратат) како што биле.
Плус се подложни на други повреди после ваква повреда.

The first problem athletes encounter is muscle loss. During Holding’s enforced lay-off after surgery, he lost six kilos of bodyweight, approximately two kilos of which was from his quadriceps. He began the process of rebuilding the thigh muscles using an electrical muscle stimulation machine.

For elite athletes in the modern day, there’s little doubt over whether they will actually make a return. “For me it’s not: ‘are going to get back?’ because the surgery is so good now,” Upson explains. “It’s: ‘Are you going to get back without any problems?’”

“The biggest challenges you get are getting full extension back in the leg, full range back in the joint. That’s crucial because I had a lot of follow-on injuries after that. I had hamstring, back… patterning issues off the back of not getting quite enough range in the leg after initial surgery.”

Dr. Brar confirms that “research shows there is increased risk for injury all along the lower body after returning from ACL rupture due to compensation along the kinetic chain”. It’s impossible to prepare a body going through rehab for the shock of proper contact training.

Hamstrings are frequently an issue. If the graft has been taken from the hamstring, that area is particularly susceptible to short-term tightness and strains. A muscular injury, or even a small corrective surgery, in the latter stages of a comeback is not uncommon. The greater concern, however, are the long-term issues created by compensation.

Има и документарец со Холдинг - https://www.youtube.com/watch?v=71fVglMQbHQ

Не можам да ги пофалам за 5 утакмици, а предходно направиле 50 киксови како што викаш, може не сите по нивна вина ама голем дел. Џака е добар играч ама не е играч што може да ја држи средината, а Шкодран никогаш не би играл во топ 5/6 екипа, колку и да е добар во моментов мора да ср бљра замена.
Него што е со Холдинг, Артета изгледа го множи со нула, а незнам зошто

Брат ни Крос не може сам да ја држи средината.
Ретко кој би можел,едино ми текнува на Пирло и Сколс.
Мора да имаш добра и компактна екипа,за да се елиминираат некои недостатоци на индивидуалците.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Брат ни Крос не може сам да ја држи средината.
Ретко кој би можел,едино ми текнува на Пирло и Сколс.
Мора да имаш добра и компактна екипа,за да се елиминираат некои недостатоци на индивидуалците.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Точно, ама Џака има унислено дека е алфа и омега, Артета го убедувал/молел да остане дента кога потпиша, опиноков си има земено многу сила, перфектен да е нема да биде почитуван после тоа што го напраи. Од кога дојде Артета е мн добар ама во прва прилика мора да летаат со Шкодранов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom