Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Трите наредни лигашки утакмици ни се Евертон и Вест Хем дома и Брајтон у гости, плус Олимијакос и Портсмут во ЛЕ и ФА куп, таман утакмици за правење позитивна серија.

Трите наредни лигашки утакмици ни се Евертон и Вест Хем дома и Брајтон у гости, плус Олимијакос и Портсмут во ЛЕ и ФА куп, таман утакмици за правење позитивна серија.

Не би рекол дека Евертон е лесна.

Ме интересира, се слага некој со мене дека треба да се откупи Себаљос ако има шанса?

Да видиме до крај, ако остане неповреден, како ќе игра, денес беше солиден, но има изиграно 2-3 добри утакмции засега.

Кога сме кај Себаљос, што им е курац на фудбалериве со оваа најглупавата можна фризура досега измислена?

Видите ја статистиката во фаули, Арсенал 15, Њукасл 9 ова е тоа што го ломотеа сите како Сити праеле многу ситни фаули во клучни моменти, Артета го носи и кај нас. Ама ова треба да има ефект против топ 6

Да видиме до крај, ако остане неповреден, како ќе игра, денес беше солиден, но има изиграно 2-3 добри утакмции засега.

Кога сме кај Себаљос, што им е курац на фудбалериве со оваа најглупавата можна фризура досега измислена?

Повеќе од солиден беше. Ја контролираше средината, на секаде по терен го имаше, ги разиграваше сите, ме потсеќаше многу на Казорла. Едино ради фризурата не би го откупил, ама во тимов секакви фризури се има.

Само мене ништо посебно не ми е Себаљос ?! Ако сакаме да го купиме, Реал сигурно ќе бараат солена сума за него, 40-50 милки за Дани мислам дека се премногу.

Повеќе од солиден беше. Ја контролираше средината, на секаде по терен го имаше, ги разиграваше сите, ме потсеќаше многу на Казорла. Едино ради фризурата не би го откупил, ама во тимов секакви фризури се има.

Од К.Роналдо почна трендот со тоа срање од фризура. :sick:

Само мене ништо посебно не ми е Себаљос ?! Ако сакаме да го купиме, Реал сигурно ќе бараат солена сума за него, 40-50 милки за Дани мислам дека се премногу.

Ако имаш можност гледај реприза од утакмицата, зборувам за денеска само, а со тоа иницирам ако продолжи така да игра дека вреди да се земе.
Автоматски споено мислење:

Али ај, прерано е да носиме такви заклучоци. Нека фане неколку утакмици за да се докаже.

Се сложувам со мислењето дека ако имаме можност треба да го откупеме Себаљос, одличен беше, додатно може да се виде мала промена од неговата претходна игра, пимплањето, трикови, лажни потези е сведено на минимум, одлично ја движеше топката без прекин на темпото.
Свиѓа ми се пристапот, сосема различен од оној на Венгер кога ги милуваше првотимците :)

Последно уредено:
Токму така, тотално ми се допаѓаат вакви експериментирања и отстапувања од стандардното ко денес(ставање на Лаказет на клупа, давање пак шанса на Себаљос, стартување на Нкетиа). И Сака како лев бек беше крајно неочекуван потег, па сега си гази дечкото. Ако не му се дадеше шанса и чекаше замена да е за некое лево крило, немаше да дознаеме каков талент е. А и тогаш можеше нешто ретардирано да играме, тури Мустафот или Сократот на лев бек нека претаат ако ги нема босанецот и Тиерни, и решен проблем, а всушност решението да ти е поголем проблем од проблемот. Оваа сезона е одлична за експериментирање и давање шанса на играчи кои имаат потенцијал, колку само таленти сме испуштиле само поради тоа што не сме им ги дале потребните минути да играат или не сме биле доволно трпеливи/упорни со нив. Сега е баш таква сезона што дозволува експерименти, па и да направат грешка, се простува, доколку играта е добра со нив и добро се вклопуваат во екипата и се трудат да придонесат постојано.

Еве место Нкетиа, може истата формација само Мартинели наредна, може и Лаказет да проработи. Колку повеќе менуваш, толку повеќе ги тераш да се борат за своето место и се помотивирани да дадат се од себе.

Бавча, гази дечково на факинг 18 години.

f8aaf1e485a4c422d66b53c68b8e237f9b565b36.gifv

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom