Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе биде јако утре, т.е за 12-тина саата. Дај да ги разебеме тотално, да им покажеме каде им е местото.

Како што прочитав Косиелни е веројатно о.к, ја би го играл пред Мустафи, во пар со Сократис, Кола лево, десно искрено треба да биде Џенкинсон, средина Џака и Торериа (иако мислам дека Емери ќе оди со Гендузи), Лаказет, Микитарјан и Обамејанг напред, едина дилема е Озил или Ремзи?

Озил играше добро последните две утакмици, но големо дерби, на гости, не е баш негов стил, а плус некња изигра цела утамица, не сум сигурен дека физички е спремен за тешко дерби само четири дена после тоа.

Не ми е јасно зошто Колашинац е на клупа. Игра во животна форма. Предефанзивен состав извади, само на арно нека е.
52890300_1721463534619967_7299303366297911296_n.png

Ииии, како што очекував, Емери вади скроз различен состав од тоа што сакав да биде, не ми се јасни некои потези, како Колашинац на клупа, го прегоре Гендузи од играње, ај за Озил и Обамејанг разбирам донекаде, сака да ги чува како џокери.

Далеку од дефанзивен е составов, чуден да.
Без класичен дмф, без класичен десен бек...

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Јас никогаш не би го стартувал Колашинац пред Монреал како и да е, а би ги стартувал и двајцата со тоа што Колшинац би го ставил офанзивно од лева страна, нешто како LMF. Колашинац во одбрана ти е како црвен картон да добил играчот на лев бек, па левото крило се враќа да припокрие нешто. Озил потегот не го разбирам, па минатата играше маестрално, зошто вака да се остави на клупа, може баш сега ќе влезе во ритам... Обамејанг разбирам, ако бркаме резултат, а и двајцата се во игра, лошо ни се пишува. Исто и со Џака работава не ми е јасна, зошто не се парнери во средината Тореира и Гвендузи, овие 95% од изгубените топки им се под голем притисок, Џака 95% од изгубените топки му се ради курово здравје, што му текнало да прати долг пас на последен дефанзивен играч.

Ивоби едвај оди од прва минута

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

почнаа Мустафи и Џака да прават глупи прекршоци...

Добро ќе биде ако издржиме со мустафи на бек против сон. Веќе е пред жолт картон, нареден старт го добива 100%, а по крило многу се побрзи.

Гендузи и Микитарјан мора да излезат на полувреме, знаев дека Мики нема ништо денеска да изигра по одличната партија од некња.

Одамна не сме виделе ваква одбрана. Ако го зачуваме резултатот, Лено ќе биде најзаслужен.

Се препотив у курац, кој ќе го трпи ова уште 45 минути.

Да им стегнеме уште едно голче од контра рано у второ, малце раат да бидеме.

30 sekundi im padna koncentracija vo odbrana i odma dve 100 procentni shansi imaa. :cuc: za Leno

Лено против Тотенхем = Оспина на времето против Тотенхем
Секоја чест особено за втората интервенција, првата е лудило исто, ама со знаење за добро поставување ја одбрани, ама втората колку само треба рефлекс како прво, а како второ сила во раката за да се одбие над пречка толку силен шут, наместо да заврши во гол со се твојата рака...
Лаказет го гледа ли некој ебате, топка не доби :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom