Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Како може бе она да го фати? :pos:
Подобро прашање е како можеше Алексис да не крене топка кога деГеа беше легнат веќе?[DOUBLEPOST=1512240926][/DOUBLEPOST]Се понадевав дека можеме да израмниме со таков притисок ама после овој гол тешко. Го изгубивме и притисокот што го вршевме, спласна цело темпо на игра веќе.

Последно уредено од модератор:
Ненормална утакмица, ама не ми е толку мака што изгубивме, такви грешки во одбраната цело време се дешаваа само сега конечно некој ги казни. Добро е што нападот функционира, Лаказет и Озил се во топ форма моментално.

Тоа е, марсовецот ДеГеа на гол, нашите циркузанти во одбрана и ошто немање среќа денес.

Не знам дали ова е официјален клубски рекорд, 33 пати шутнавме :D
Првите 10 минути ги игравме ко на тренинг и ко да не беа свесни дека утакмицата почна и си ја плативме цената. Недосуден пенал, лоша реализација и све е џабе за резултатот ама ова беше добар фудбал денес.

Лаказет дава гол и јас на цел глас викам дека го сакам, а дедо ми ме опоменува маж на маж не викал никогаш така, мене не ме интересира. Главата ме боли, душата ме боли. Сега сигурно Мурињо ќе изјави дека си ја заслужиле победата. Не беше Де Геа толку добар колку што 10 од 14те одбрани беа топки шутнати по средината на голот. Многу ми е мило за прикажаното ама првите 2 гола ја убија утакмицата. На Мурињо е тешко да му се вратиш од 2 гола негатива, копиле невидено. А брат ми ноншалантен фан на јунајтед по единствената одбрана на Чех вика Арсенал имале среќа, а овие биле добри во одбрана. Не помислив да го убијам? Црвено вино вечерва...

Не знам дали ова е официјален клубски рекорд, 33 пати шутнавме :D
Првите 10 минути ги игравме ко на тренинг и ко да не беа свесни дека утакмицата почна и си ја плативме цената. Недосуден пенал, лоша реализација и све е џабе за резултатот ама ова беше добар фудбал денес.

Против Сандерленд крајот на минатата сезона имавме 36 шута, за повеќе не знам..

Два пати се сеќавам бар во понова историја да имало волкава брутална доминација на терен, во посед, во шутеви кон голот, а сепак доминантниот тим да изгубил. Тоа се Барса - Селтик, и денес Арсенал - Јунајтед. Со тоа што би требало да е потешко на Јунајтед да му нанесеш волку шанси, него на Селтик...

Малку ми е криво што сите 3 гола беа поради наши грешки. На првиот гол грешен пас + Монреал мораше подобро да изреагира, а не со клизач од метро ипол пред противнички играч, директно остро на топка кога веќе се дозволило да е сам со голман. Ама ајде рана фаза па да не си влегол спремен. Вториот гол како на маалски фудбал па ќе ти земат една и ќе примиш гол па ќе речеш сори дечки моја беше. Третиот гол Кош ја имаше контролата, не смееше да дозволи да биде изгуран од Погба, но и не смееа другите да каснат толку и да има простор непокриен пред Чех како за авион да слета. Нека ни бидат поука грешките.

Ваква офанзива, фантазија. Си реков на 1:2 ова ако успееме да победиме ќе биде можеби најдобар натпревар во живот што сум го гледал. Тоа е овојпат немавме среќа, само да биде јасно дека секој тим го нема Де Геа на гол, игравме ли вака со ваква желба за гол, со ваква желба за победа, само блескави моменти ни се пишуваат. Да посакаш секој ден да играш против Јунајтед, искрено (y)

И шо курац го стави Ивоби, ставо го Велбек, ќе играме пас игра со Ивоби што не може ништо да направи како треба

:icon_lol::icon_lol:
Ивоби ни ги креираше скоро сите шанси прво полувреме па и почеток на второ. После се изгуби кога влегоа сите напаѓачи.

Штета што лордот не е веќе таму, ќе беше интересно пак да играме против него и сезонава, не е таму ни Ленсбури. Едино Арманд Траоре е останат таму од нашите. Едно време се надевав дека Нотингем ќе смогнат сили да се вратат барем до плеј-оф за ПЛ ама не се ништо повеќе од мид-тејбл чемпионшип. Би требало да се лесен противник, не се некои копачи ама не треба ни многу да се опуштаме со нив.

Штета што лордот не е веќе таму, ќе беше интересно пак да играме против него и сезонава, не е таму ни Ленсбури. Едино Арманд Траоре е останат таму од нашите. Едно време се надевав дека Нотингем ќе смогнат сили да се вратат барем до плеј-оф за ПЛ ама не се ништо повеќе од мид-тејбл чемпионшип. Би требало да се лесен противник, не се некои копачи ама не треба ни многу да се опуштаме со нив.
Перфектен дуел за младите да се здобијат со некоја минута повеќе, ама знаеме дека Венгер ќе гледа да им угоди на Волкот, Ел нени и компанијата бенчвормери ... Стварно е штета бидејќи имаме доста талентирани младинци и да не им се даде шанса да покажат што знаат на својте позиции, не како винг бекови ...

Перфектен дуел за младите да се здобијат со некоја минута повеќе, ама знаеме дека Венгер ќе гледа да им угоди на Волкот, Ел нени и компанијата бенчвормери ... Стварно е штета бидејќи имаме доста талентирани младинци и да не им се даде шанса да покажат што знаат на својте позиции, не како винг бекови ...
Ипак фа куп има поголемо значење од лига купот, ќе ги пушти тие што играа Лига Европа тамам ќе им дојде разигрувањето за да се спремаат за следната фаза во ЛЕ. Би сакал и јас да ги истрча младите наместо Волкот, Елнени, Жиру ама не верувам дека ќе се случи тоа.

Steven N’Zonzi is training alone at Sevilla and has a fractured relationship with Coach Eduardo Berizzo

Ќе го биде ли овој или бенчфодер е ? Сомнително ми е дека во Јануари ќе го купеме ама доколку е достапен по таа цена зашо да не, секако ако претходно го оцениле дека е доволно добар за прв состав :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom