Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ел Нени бе брат, уште ли рандом анонимуси играчи ќе ги правиме , малце ли дрва шо стагнираат имаме во постава, Венгеру бе, ПЛ и ЛШ уште 20 години тренер да бидеш нема да освоиш со овој пристап.

Последно уредено:
До пред три дена не знаев ни дека постои ваков играч, не ми е ни мене нешто по ќеиф, египќанец што игра во швајцарска лига, ама ај да видиме, може е некој скриен и неоткриен талент.

Arsene Wenger je potvrdio da je Jack Wilshere, čiji je povratak na teren bio rezervisan za januar, obnovio povredu i datum njegovog povratka je produžen za šest sedmica.

Osim njega povratke u februaru će imati Rosicky i Welbeck, koji su se također na teren trebali vratiti oko januara.

Nekada je ovo što nam se dešava stvarno teško za povjerovati...

Brz oporavak momci, Gooneri su uz vas!

Не знам колку е вистина, но ако е...

Оти се работи за Вилшер, верувам дека вистина.
Всушност не е вистина, не се шест недели, гарант се повеќе.

tAzLfgQ.jpg

Типично за медимумите, ги извадија само тие зборови, а одма после тоа кажа дека и така не заслужиле ништо повеќе и дека Саутемптон биле подобри и дека овие грешки не се оправдување.

Инаку секако е у право, вториот беше фаул а третиот не беше корнер :)

Вилшер сaмo некa зaстaне нa нoзе и нaјдoбрo ќе биде дa гo прoдaдеме, идеaлнo негде нaдвoр oд Англијa.
Не декa не е дoбaр и декa не ни се нaoѓa, aмa мнoгу пoвреди бе дa си иби векoт...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Ел Нени бе брат, уште ли рандом анонимуси играчи ќе правиме , малце ли дрва шо стагнираат имаме во постава, Венгеру бе, ПЛ и ЛШ уште 20 години тренер да бидеш нема да освоиш со овој пристап.

Ќути Кокелан што го плативме 50 милиони, да беше анонимус некој ништо не праевме.

А Сити па све феноменални трансфери не-анонимуси, Мангала, Отаменди, Стерлинг - еве ги газат 20 бода бегаат на чело.

Вилшер сaмo некa зaстaне нa нoзе и нaјдoбрo ќе биде дa гo прoдaдеме, идеaлнo негде нaдвoр oд Англијa.
Не декa не е дoбaр и декa не ни се нaoѓa, aмa мнoгу пoвреди бе дa си иби векoт...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Ни се наоѓа бе. Треба тестер да го пуштиме во фабрика за патерици.

Ќути Кокелан што го плативме 50 милиони, да беше анонимус некој ништо не праевме.

А Сити па све феноменални трансфери не-анонимуси, Мангала, Отаменди, Стерлинг - еве ги газат 20 бода бегаат на чело.

Ости тоа,не знам што очекува за бек ап дм и тоа во Јануари... Бускетс?

Ни се наоѓа бе. Треба тестер да го пуштиме во фабрика за патерици.
Коа е здрав да ни се наоѓа, игра, дава по некој гол, ама поише време е повреден него здрав.

Чекај сега нешто се обидуваш да ме заебеш или?

Кокелан кај нас е од 16год, праќан на милион позајмици, сега е 24 години, значи сме го чекале 8 години за да прерасне во играч, низ тие 8 години екипава ни плачеше за ДМФ.
Истово можеш да го пишеш и за Кошелни и Монреал, и двајцата ги земавме за мали пари, ама ги чекавме две години за да си го исполнат потенцијалот, во тие две години направија милон киксеви кои го коштаа Арсенал титули или подобар пласман во натпреварувањата.
Мислам дека време е да ја надминеме таа ваза на чекање некој играч да го исполни потенцијалот и да пременеме кон посериозни работи како или те бива или не те бива, нема јас тебе да те чекам 2 години да ја жртвувам екипата од успеси за ти играч да станеш.
Ако го земеме Ел Нени, доаѓа од многу пониска лига што значи ќе му треба време да се навикне на ПЛ со тоа ние губиме во овие 2 месеца каде средината ни е десеткувана и потребен ни е играч на пазарот кој инстантно(или делумно) ќе се вклопи во екипата.
А моменатлно имаме 200м во банка, сигурно може да се најде подобро решение на пазараот од него, оти моментално во средина ги имаме само Ремзи,Фламини и Озил, кој ќе треба да го играат секој натпревар до Февруари, очајно треба нов играч да се донесе.

Не беше ни Габриел докажан, но испадна дека добар трансфер направивме. Исто и со Начо, демек резерва на Гибс да бил. :)

Абе ако се надеваме на анонимуси поарно да не се надеваме ич.

Ете ти, Мангала, Отаменди, Ди Марија, Фалкао, Стерлинг, Бони, Педро, Ламела и еден куп други 30+ милионски трансфери кои доаѓаат од "јаки" лиги па не успеале.

Од друга страна имаш анонимуси кои дошле во ПЛ и се покажале добро - Марез, Канте, Пајет, Ван Дијк, Мане итн

Кој ти гарантира дека звучно име и потрошени 30 милиони ќе биде добро?[DOUBLEPOST=1451260806][/DOUBLEPOST]
Ости тоа,не знам што очекува за бек ап дм и тоа во Јануари... Бускетс?

Не, Карваљо, Ванјама и оној французинот што е на медицински секој трансфер период го забораив :D

Ете ти, Мангала, Отаменди, Ди Марија, Фалкао, Стерлинг, Бони, Педро, Ламела и еден куп други 30+ милионски трансфери кои доаѓаат од "јаки" лиги па не успеале.

Од друга страна имаш анонимуси кои дошле во ПЛ и се покажале добро - Марез, Канте, Пајет, Ван Дијк, Мане итн

Кој ти гарантира дека звучно име и потрошени 30 милиони ќе биде добро?[DOUBLEPOST=1451260806][/DOUBLEPOST]

Не, Карваљо, Ванјама и оној французинот што е на медицински секој трансфер период го забораив :D

Е сеа како прајш и ти. Како секој втор фан на Арсенал, размислуваш. Долгорочно. Ако биди да биди за 10 години. Како да подзаброаваме дека пораснавме еден куп деца за по 100.000 евра купени, а не освоивме ништо. Не ти гарантира никој, нормално. Ама во фудбалот можиме да најдиме поќе примери кои се купени за повеќе пари, а успеале, за разлика од овие другите. Има мал милион примери за тоа.

То ти е исто како да купуваш шампон. Знајш дека во 90% од случаите Хед енд Шолдерс се најубај, ама купуваш од Бреза од 1Л оти се надеваш дека после 576435 миење ќе ти го снема првутот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom