Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Батали статистика и со Јунајтед немаа тепано од 92ра па ете :D

Јас мислам дека полесно ќе поминиме на Сити Граунд, на Етихадот одколку дома со Челзи.

One at a time

Прво Евертон викендов па Наполи, па дури после ќе мислиме на останатите две.

Се е точно тоа дека титула се добива со тепање на "малите" тимови во ПЛ, но сепак за тоа да се случи треба твоите конкуренти да кикснуваат со условно малите тимови за ти да можеш да си дозволиш условно кикс со нив (кикс за мене е дома нерешено или пораз на гости ).
На почетокот на ПЛ имаше многу киксови на нашите конкуренти со послабите тимови, но еве ги Сити полека земаат залет (дури тепаа и кај ВБА каде ние извадивме нерешено само), а Челзи како така со никаква игра и со малку повеќе среќа се ваѓаше и освојуваше бодови.
Плус оваа сезона моја претпоставка е дека разликата помеѓу првите два тима нема да е голема така да секој изгубен поен на крај може многу да не кошта.
Затоа сега со Евертон само победа , мора да се освојат трите бода по секоја цена без разлика на играта.
За Наполи може да излеземе и подефанзивно со Артета Фламини и Вилшер во средина (додека пак одмор да добијат Ремзи и Озил, кој не одмараа вчера), но за тоа отом потом, прво да тепаме викендов.

Ја коа викав дека Монреал заслужува поголема минутажа, сите викавте дека Гибс ни бил најдобар... in your face :D

Нема MOTD за ова коло?
Нешто изјави по натпреварот или некоја анализа?

Едно е јасно од досега прикажаното. Шампионот во Англија нема да им повеќе од 70 до 75 бода, оваа сезона.

Некако не ми се свиѓа ова со повредиве на Фламини и Сања,нити за едниот и другиот има за колку време ќе се вратат,само да не биде долго :place:

Некако не ми се свиѓа ова со повредиве на Фламини и Сања,нити за едниот и другиот има за колку време ќе се вратат,само да не биде долго :place:

Oд каде за Фламини сега ова?

Не можам да фаворизирам еден од Гибс и Монреал во дискусијава за лев бек, и двајцата се квалитетни и драго ми е што ги имаме во тимот. Монреал одигра одлично, ама и Гибс има фантастична сезона.

Mesut Özil:
Welcome back, bro! i'm already looking forward to our first match together for Arsenal. @ Lukas Podolski

1470094_561626583915918_2119151390_n.jpg

Пирес, човече која легенда ! Капа долу :cuc:

Иначе, излезе на официјална Подолски is back, Сања е short term и не е во составот за со Евертон. Сите други се ок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom