Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
:свиркам: :свиркам:
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 23:38 ---

Dragan Cicarevic Cica Fan na Man utd , imam sport club i go imam slusano 100 pati do sea.

Незнам како се вика и дали е фан на јунајтед, но неколку пати сум го слушал неговиот коментар кога игра Арсенал и од секогаш зборувал со восхит!

Walcott - 16 goals, 12 assists.
Podolski - 12 goals, 10 assists.
Giroud - 12 goals, 10 assists.
Cazorla - 9 goals, 9 assists

Вака статистички не можеш да најдеш мана на нападот, ама проблемот е што сите овие голови и асистенции се од неколки брилијантни утакмици (како оваа вечерва) а имаше толку досади и мачни изданија кога немаше ниеден или само еден гол.

Леееееј од сега да пропуштам и уште некој натпревар ако вака тепаме....
Ваууууу криво ми е што го пропуштив натпреваров. Ако може неко да го постира првиот гол на Жиру, другите ги видов јаки голчиња......
Ајмо сабота лесна победа, а и може малце да го пододмори Џек, ептен ќе ни прегрее.....
Нека ни се множат вакви високи победи!!!
Пропуштај и други натпревари да видеме баш дали си ни амајлијата....

Walcott - 16 goals, 12 assists.
Podolski - 12 goals, 10 assists.
Giroud - 12 goals, 10 assists.
Cazorla - 9 goals, 9 assists

Вака статистички не можеш да најдеш мана на нападот, ама проблемот е што сите овие голови и асистенции се од неколки брилијантни утакмици (како оваа вечерва) а имаше толку досади и мачни изданија кога немаше ниеден или само еден гол.

Само Џек има капацитет за таков блесок кога најмногу треба!

.. 16 гола, 12 асистенции, а пред 3 месеца сите овде го продававме Волкот ко поцепана чарапа, за ич пари. :ROFLMAO:

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Морам да замерам дури и при овој страшно добар натпревар којшто ни го прикажаа момците Сања си игра на стара слава незнам до кај ќе тера вака ...
Инаку супер игра ,Подолски МОТМ ?
Казорла имаше неколку грешки но после се исправи и постигна голче инаку има пад на формата кај него последниве 3/4натпревари али класа играч е ќе распали наредната ,сигурен сум :)
Левата страна потечна игра здравје денес Гибсон супер си ја врши работата и офанзивно и дефанзивно само жив и здрав да ни е :)
Жиру ,Тео и Подолски одлични
Жиру еден куп топки им собра при исфрлување од нашата половина
Тео добар само на моменти доста себичен
Подолски супер гол ,супер асистенции ,супер трансфер ни е мислам дека ќе биде доста корисен и како централен напаѓач ,според мене Полди е МОТМ денес .
Сантос да си оди на лето и да се купе некое поасално крило :)

Прво е Гибс,не е Гибсон :)
Второ,денес Сања изигра добар меч,незнам шо сте гледале вие. :)
И трето,Сантос го сметаш за крило шо донекаде е точно,донекаде грешка.Лани за нас играше лев бек,во Бразил исто,во Фенербахче такоџе. :)

Незнам Гибсон го завикав уште одамна :D некако поинтересно ми звучи
Стабилен беше не викам не ама не и нешто посебно ... центаршутевите нула ,или премногу слабо упатен или пак топката отиде правец публика
За разлика кога ќе погледнеш кој растур го прави Гибсон :D
Треба да го одмори Венгер малку ,Џенкинсон одамна не е играл а супер партии покажа додека Сања беше повреден
За Сантос лани не го следев толку редовно Арсенал така да неможам многу да ти зборам :D
Од тоа шо ни покажа сезонава дефинитивно не ми се допаѓа ...

Јас да бидам искрено стварно не сум импресиониран од Диаме, чисто дека го поврзуваат со нас, па сакам да видам што мислите вие.

Aaron Ramsey: 133 touches. 123 passes. 95% pass accuracy. 2 key passes.

ај сеа да ве видам :icon_lol:

Типично за позицијата на која играше. И Артета има вакви слични бројки кога настапува, ама приметливо е дека додавањата од играчот на таа позиција се премногу претпазливи. Да не претерам, ама 50% од нив се упатени кон дефанзивците и се целосно некреативни и без ризик. Мислам дека дури и јас да играм можам до 85% да стигнам:)
Сигурно такви се инструкциите од Венгер да се лимитира креативноста на таа позиција со цел да се намалат грешките и ризикот од контра. Како и да е вечерва Ремзи одлично ја пополни таа позиција.

Ремзи игра посолидно последниве неколку натправари оти игра на поприродна позиција, не е форсиран да игра десно крило, туку си е во средината, подржан од Вилшир кој е борец и го има секаде по теренот. Без преголем притисок Ремзи може да игра сосем солидно, и треба воопшто да не компликува со дриблинзи и невозможни додавања, само проста игра, земи топка, држи ја малце и додавај што е можно повеќе.

Ремзи играше на позицијата на Артета или бладав?
Одлично изигра со оглед на позицијата.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 00:16 ---
Ремзи игра посолидно последниве неколку натправари оти игра на поприродна позиција, не е форсиран да игра десно крило, туку си е во средината, подржан од Вилшир кој е борец и го има секаде по теренот. Без преголем притисок Ремзи може да игра сосем солидно, и треба воопшто да не компликува со дриблинзи и невозможни додавања, само проста игра, земи топка, држи ја малце и додавај што е можно повеќе.
Не си во право, Ремзи ни е еден од најкреативните играчи во тимот и после Казорла најдобри пасови во празно (through balls) знае да даде.

Ама и знае многу да погреши со претерано дриблање и пробување невозможни пасво, пети и сл. Додушда да бидеме искрени и Казорла знае многу пати да згреши заради правење вакви финти. На резултат како денес нема да кошта ама некогаш скапо се наплаќа тоа.

Ремзи играше на позицијата на Артета или бладав?
Одлично изигра со оглед на позицијата.

Да. Одлично одигра. Али со Чеканите. Вилшер премногу работи без топка и доста помага во дефанзивните задачи, каде што Ремзи е тапанар. Нему најмногу му одговара некој друг да ги врши овие задачи, каде што пасовиве кратки, напред, назад до дефанзивна линија без многу притисок доста му одговараат и солидно си ја извршува работата.

Како и да е, според мене, ни треба јако, солидно засилување токму на оваа позиција. Со тоа и Артета би го ослободиле и би му дале шансе да го покаже својот максимум според мене. Тогаш би било добро да се испроба средина со некој копач асален, плус Артета - Вилшер и пред нив Казорла.. 4 - 4 - 2 систем кој мислам дека многу резултат би дал со ваква креативна средина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom