Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
2. После неколкуте изјави на Адебајор, фановите сигурно нема да го сакаат во овој клуб повеќе.Па затоа продажбата е неизбежна. Е сега проблемот е што не гледам многу заинтересирани тимови за него. Под претпоставка дека Милан е навистина заинтересиран да го купи, не верувам дека ќе дадат големи пари за него, бидејќи нема конкуренција. Венгер ќе мора да го продаде по секоја цена, па било таа била под очекувањата на сите нас. Затоа се страшно лоши овие негови изјави од причина што и некои евентуално заинтересирани клубови ќе се откажат од него (поради неможноста да имаат доверба во таков фудбалер и човек пред се) и останува на Милан само да испрати некоја, да ја наречам смешна, понуда и да го лапне. Можеби тоа и било испланирано во некој од разговорите помеѓу Адебајор и Галијани. Се надевам дека грешам.
Последна информација е дека Анџелоти ќе биде новиот тренер на Челзи, а со него како замена за Дрогба ќе го донесе Адебајор.

Ако решил да си оди, тогаш нека оди, но подалеку од Премиер лигата. Можам слободно да кажам дека Бендтнер беше покорисен од него оваа сезона. Даде клучни голови и неговата форма во jануари придонесе Арсенал да се врати на победничките патеки и да се најде на 4-то место. Има дадено 15 гола - 1 помалку од Адебајор, има 21 година и зема двапати помалку плата од Адебајор. И што е најважно секогаш се труди да даде гол, влегува во натпреварите екстремно мотивиран, не спие во офсајт и одлично игра со глава.

Ако толку му се важни парите тогаш за него нема место во Арсенал.

ЕвЕ ДоДаТоК

Последна информација е дека Анџелоти ќе биде новиот тренер на Челзи, а со него како замена за Дрогба ќе го донесе Адебајор.

Ако решил да си оди, тогаш нека оди, но подалеку од Премиер лигата. Можам слободно да кажам дека Бендтнер беше покорисен од него оваа сезона. Даде клучни голови и неговата форма во jануари придонесе Арсенал да се врати на победничките патеки и да се најде на 4-то место. Има дадено 15 гола - 1 помалку од Адебајор, има 21 година и зема двапати помалку плата од Адебајор. И што е најважно секогаш се труди да даде гол, влегува во натпреварите екстремно мотивиран, не спие во офсајт и одлично игра со глава.

Ако толку му се важни парите тогаш за него нема место во Арсенал
.
Токму така... нема место во Арсенал веќе за него....
а иначе за Чаби не се ни надевав дека ќе дојде зашто Ливерпул да даде можда еден од надобрите играчи на еден од најголемите противници.... не веруем....:toe:

16 годишен Аргентински голман на проба каи нас

http://www.arsenal-serbia.com/home/...di-argentinac-na-probi&catid=1:vesti&Itemid=2

А за Сендерос заинтересирана е Вила и камо ли да го продадеме негде не е важно каде само да не се врате во АРСЕНАЛ

Aston Vila razmatra mogućnost kupovine štopera Arsenala Filipa Senderosa, piše Dejli Mejl. Švajcarac ovu sezonu provodi na pozajmici u Milanu, a menadžer kluba sa Vila, Parka Martin O`Nil, Senderosa vidi kao odličnu zamenu za Martina Larsena, koji će zbog čestih povreda najverovatnije biti prinuđen da okonča karijeru.

Ако ако...супер нека дојде...иако имаме многу добри и талентирани млади голмани.... како што се Шчезни ( мислам вака се чита ... мн чудно му е имено ) игра за полска репрезентација млади... и Вито Маноне кој игра за Италианската млада.... тоес бранат....и Џејмс Шеј кој што бранеше највеќе утакмици сезонава за нашиве млади...
а Сендерос незнам колкумина би го сакале повторно во тимот по све што направи ПРОТИВ тимот....:toe:

Адебајор: Во оваа фаза од кариерата се се врти околу пари
Заслужува ли овој да игра фудбал?
Јас не да не го сакам во Милан кретен жив од 10 шанси на тацна ќе даде гол-2
Ајде знам дека ке има милион критики за ова што ке го напишам али не ми е јасно што видовте лошо во таа изјава на Адебајор, можеби лошо звучи меѓутоа тоа е реалната слика , а и се кладам дека повеке од половина од тимот имаат исто мислење,само не го искажуваат во јавност, и аде не кажа дека сака да игра некаде другде затоа што малку бил платен , мислам дека изјави доколку не беа парите не би играл ни за арсенал ни во европа , што значи дека не кажа ништо лошо за арсенал само реално кажа дека игра за пари...јбг малку болно е али мора да се свати дечкото , па тој има израснато во ТОГО , и како што пиша некој погоре цела фамилија треба да се одржува..
поззз

До крајот остануваат уште два натпревари против МУ и Стоук. Интересно е тоа што Венгер вели дека против Стоук ќе играл стандардниот состав т.е. играчите кои поминале најмногу минути на теренот оваа сезона.

Росицки се вратил на тренинг и денеска конечно по 16 месеци тренирал со првиот тим.
arsenal.com напиша:
“Basically, for the first time today, we have Tomas Rosicky back in training,” the manager said.

“But of course he will not be available just yet.”

Што се однесува до МУ, Аршавин е целосно фит и ќе игра. Алмунија е сигурно во аут, но можно е да биде спремен за против Стоук.

arsenal.com напиша:
“Andrey Arshavin is fully fit,” Wenger said at Thursday’s press conference.

“Gallas, Clichy, Eduardo and Almunia won’t be available but everyone else will be.

“Almunia has a little chance to play against Stoke. I want to play the players who have played the most games against Stoke so if he is available he will play.”

Пак Фабијански ќе мора да игра. Се надевам дека ќе биде максимално сконцентриран и нема да дозволи да биде критикуван од фановите после натпреварот. Како што кажа Силвестер, натпреварот на Олд Трафорд ќе биде дел од предсезоната за следната сезона. Тука ќе мораат да докажат фудбалерите колку вредат и дали заслужуваат да играат во тимот и следната сезона.

Само Арсенал нека си ја игра својата игра со брзи 1-2 пасови, како во првите дваесетина минути против Челзи. Нека се ствараат шанси и се надевам дека неколку топки ќе влезат во мрежата на Ван Дер Сар. Мора Венгер да им се одмазди за најлошата ноќ што ја имал некогаш во кариерата како менаџер.

KEEP THE FAITH

Ајде знам дека ке има милион критики за ова што ке го напишам али не ми е јасно што видовте лошо во таа изјава на Адебајор, можеби лошо звучи меѓутоа тоа е реалната слика , а и се кладам дека повеке од половина од тимот имаат исто мислење,само не го искажуваат во јавност, и аде не кажа дека сака да игра некаде другде затоа што малку бил платен , мислам дека изјави доколку не беа парите не би играл ни за арсенал ни во европа , што значи дека не кажа ништо лошо за арсенал само реално кажа дека игра за пари...јбг малку болно е али мора да се свати дечкото , па тој има израснато во ТОГО , и како што пиша некој погоре цела фамилија треба да се одржува..
поззз
Баш напротив, јас се слагам со тебе

многу е во право адебајор дека се сведено на пари. самите ние тука кукаме за појќе пари за трансфери, бидејќи никој нема да ти дојди да игра за ќеф.

и ете ќе го шитниме, ама никој невели да го дајме за 3-4 миљона,само колку да се шитни, сите се надеваат на 2-30, шо пак го потврдува муабето на адебајор, се е за парите.

поззз

РЕСПЕКТ...бравос Неки конечно да слушнам некои кои размислува исто како и мене,таков е овој народ денеска неблагодарен до вчера се радуваа на неговите голови и го качуваа до небо а денеска пак спротивното не вредел и требало да си оде па ако си отиде АДЕ каде ќе најдеме идеална замена за него сварно не ми е јасно што зборувате го имаме најдобриот напаѓач во светот а вие сакате да го замениме со некои си таму баба круз резил(не дека не е добар ама не е ни 1/8 од АДЕ не може да му се фане ни на малиот прст)а за Торес и Вила мислам дека ќе треба да сонуваме уште долго време :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom