Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро почна месецот...а се мислам дека уште подобро ќе заврши.. Арсенал си е Арсенал..тие секогаш можат да направат повеќе од тоа што очекуваме... позз :back:

Невозможниот пораз...за нас е возможен... но невозможното ... во друга смисла... секад може да се направи возможно....едноставно тоа е физиологијата на тимот... на Арсенал!!!!:pipi:

токму и затоа го имаме најдобриот фудбал во светот и сме најдобри

Најдобрата игра... :) Одсекогаш неговал Венгер игра на пасеви по можност на прва што за очи е одлично и излгеда прилично лесно како што го изведуваат тоа скоро сите играчи на Арсенал... најчесто во тоа греши Бендтнер освен коа ќе му тргне... ама тоа уствари е најтешкото нешто... на прва... :helou:
Тоа еднсотавно е стилот на Арсенал... и .. ии ... сме најбоље ... само уште калибар на играчи да иаме за сите натпреварувања да иаме што да изиграме:helou:

Честито победа може ли да ставете некое клипче од натпреварот од Арсенал -Ман.Сити всушност головите, и екстра враќање на А.Адебајор со срека поз:helou:

Најдобрата игра... :) Одсекогаш неговал Венгер игра на пасеви по можност на прва што за очи е одлично и излгеда прилично лесно како што го изведуваат тоа скоро сите играчи на Арсенал... најчесто во тоа греши Бендтнер освен коа ќе му тргне... ама тоа уствари е најтешкото нешто... на прва... :helou:
Тоа еднсотавно е стилот на Арсенал... и .. ии ... сме најбоље ... само уште калибар на играчи да иаме за сите натпреварувања да иаме што да изиграме:helou:
Ова нешто у стилот на Миле Паника, а?

Има некој информација за Рвп дали ќе биде оспособен за игра у Вторник?

Arsenal se najdobri vo sekoj pogled Arsenal si e Arsenal samo napred so uste pobedi da ne izraduvate a na Adebayor srekno neka mu e vrakanjeto so dva gola

Како што тргнала работата за подморницата ќе ги напнеме таму а за дома па да не правам муабета вкупен резултата 8-0 за АРСЕНАЛ

Крај на сезоната за Казорла
Покрај убеливиот пораз од Алмерија, екипата на Виљареал ја снајде уште еден малер на вчерашниот меч. Првотимецот на "жолтата подморница" Санти Казорла го скрши зглобот на десната нога и за него сезоната е завршена.
Казорла се повреди во 64 минута од синоќешниот натпревар и нема да може да и помогне на својата екипа во продолжението од Примера и Лигата на Шампионите. Извесно е дека фудбалерот на Виљареал нема да може да игра ниту за репрезентацијата на Шпанија на Купот на Конфедерации ова лето.

п.с. Зоки ти ако не знаиш за РвП колку ќе одсуствува не верувам дека некои друг има шанси да знае :smir:

Капитенот на Арсенал, Цеск Фабрегас по долготрајното отсуство од тимот поради повреда, вчера се врати меѓу "топџиите" и одигра важна улога во победата над Манчестер Сити, а по мечот уште еднаш ја потврди својата лојалност кон лондонскиот клуб, изјавувајќи: "Јас сум многу среќен среќен во Арсенал и го кажав тоа повеќе пати, но не можам да го контролирам тоа што медиумите го говорат. Не можам да разберам кога зборуваат во моето име, бидејќи само моите приајтели, семејството и менаџерот знаат што мислам."
"Тоа едноставно е приказна која ќе продолжи да се шири, дури и кога би изјавил дека до пензија ќе играм овде. Горд сум што сум капитен на оваа екипа и својата иднина ја гледам во Арсенал." - додал Фабрегас.

Таке е ЦЕСКО

а еве и уште една добра вест за нашите

Англиските медиуми пренесуваат дека играчот од средниот ред на Арсенал, Томас Росицки, следната недела би требало да го одигра својот прв натпрвар нпо големата пауза. Чешкиот интернационалец треба да се појави во резервниот состав на Арсенал в четврток, но останува да се сочека последната одлука на лекарите.
Росицки повеќе од една година нема настапувано поради честите повреди на коленото, а мораше дури на двапати да замине на операција. Згора на тоа тој се соочи и со неколку обновувања на повредата, па дури и се стравуваше за неговата кариера.
„News of the World“ објави дека Чехот сега се чуствува добро и планира во четврток на дуелот со резервите против Тотенхем да го има својот кам бек.

Честитки за победата. :smir:

Одлично започна и Април, месецот на одлуката. Браво за Аде и за Фабрегас, едноставно најдобри. Како во старите добри времиња - центаршут на капитенот и Аде смирено во мрежата на Гивен, капитенот го пронаоѓа Аде со прецизно одмерена топка и овој си поигра со Гивен и смирено стрелаше во празната мрежа.
Секоја чест...

Оваа формација со којашто настапи Венгер беже тотален погодок. Дени и Сонг позади Фабре кој шеташе низ средината. За разлика од минатите натпревари Туре беше поактивен во нападот и имаше неколку дриблинзи во шеснаесетникот на противникот, но и Гала стандардно ствараше вишок човек во нападот.

Волкот имаше одлично издание и со играше со Бриџ и Желсон Фернандес (се изгубија на теренот). Но на три наврати страдаше неговото проблематично десно колено, па така откако го извадија од игра истото му беше завиткано во завој и со мраз врз него. Тешко дека ќе биде спремен за во вторник, но се надевам дека ќе го оспособат физиотерапевтите за игра. Ако не биде спремен, тогаш ќе мора Ебуе да игра место него.

Аршавин некако одигра под својот стандард, но играше 90 минути за репрезентацијата, па заморот е во прашање.

Се надевам дека Ван Перси и Диаби ќе бидат спремни, но Венгер не верува дека ќе бидат спремни, односно мал е процентот за тие да бидат фит. Истото се однесува и за Едуардо.

Ќе се скрпи нешто и се надевам дека ќе постигнат гол во Шпанија...

Се надевам дека вечерва Астон Вила ќе загуби за да си останат +6-те поени.

Диаби нема да е спремен но за Ван Перси имаме шанса да го видиме... а чим нивниот морал толку се уништува па сеа и дури се повредил Казорла... не веруем дека ќе можат да стегнат заби да не победат...сепак е само топка тоа... но надешта и предвидувањата се на наша страна:smir:

Не ме загружива ова што Астон Вила води, баш сакам нерешено да заврши.
Сакам Ливерпул да освои, да за нас готови се тие самите го знаат тоа.

Не ме загружива ова што Астон Вила води, баш сакам нерешено да заврши.
Сакам Ливерпул да освои, да за нас готови се тие самите го знаат тоа.

Заслужи Астон дапобеди... и денеска бев за нив... знаеме веќе дека немаат шанси...во моментов тие се борат за тоа 5то место да го зачуваат...Евертон ги притиснал веќе... а за нас да не пристигнат неможат веќе:helou:

Добро е што изгуби Астон Вила јез да можеше и нерешено да заврши али ајде, тоа е.
А дека 3 бода разлика беа гаранција за 4то место не сум сигурен. Да ве потсетам треба да гостуваме на Енфилд и Олд Трафорд и да го пречекаме Челзи, а наспроти дуелот со Евертон, Вила и немаат некои тешки противници.Затоа е сосема можно да ја достигнат онаа декемвриска форма особено ако победеа денес и самодовербата ќе им се вратеше. А ние не треба да се креваме во облаци дека се живо ќе испотепаме до крај пошо во есенскиот дел кога имавме речиси фул состав знаевме да направиме некој глуп резултат, па можно е да се повтори нешто такво (искрено се надевам нема). Така да сега со овие 6 бода малку помирно се дише и мислам дека дури сега можеме да речеме дека сме 99% догодина во ЛШ.

Абе океј, идеално е ова за нас. Него муабетот беше што ривалството кое го има помеѓу Манчестер и Арсенал, не ми се праи меракот ко ги гледам тие ропаци да земат ПЛ! Не оспорувам дека се јака, ама десет пати повеќе би ми било мерак да земе Ливерпул.

Слушам има гласини за Џеко од Волсбург, доколку сме се ослободеле од Адебајор ... незнам колку сте го гледале, ама играчот е невероватен и е по универзален од Аде, ненормално игра со нога, и со глава нее лош.
Последни два меча мислам дека со Босна што ги победи на Белгиа во гости тој два пати стрелаше, а и сега против Беарн 6-1 тој даде 2 гола.
Многу ме бендисува играчов, и искрено посакувам да го земеме на лето како замена за Адебајор.
Има само 22 години.
еве му го голот со Белгиа, и обавезно слушајте го коментаторот!

Сега сфакам зошто се тепаше Венгер за Мачудо, ако не се лажам, тој што го даде голот на Јунајтед...Реков еднаш ке ги пишам и сеа ако не влезеа ке ги убиев...Конечно....

Да де јасно. И јас при 1:2 сакав израмнување али душа не ми даваше да навивам за Јунајтед и ми беше криво што тепаа.
А за Џеко што знам. Добар играч али цената вртоглаво му расте последниов месец, така да ако се убаци по него уште некој топ богат тим тешко да го земеме пошо Волфзбург ќе сакаат да ќарат што е можно повеќе. Од друга страна ако Волфзбург се избори барем до трето место во Бундес лигата ( а се на добар пат за тоа) веројатно ќе сакаат да го задржат барем уште една сезона пошо не верувам дека ќе почнат да ги распродаваат клучните играчи, ќе им требаат за достојно да се претстават во ЛШ. А и самата ЛШ ќе им донесе прилично добри пари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom