Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Real igrase ubavo koga usvojuvase tituli.Barcelona isto taka. I Arsenal mozese ama falese dobra klupa.

Самиот кажа....клупата ни беше танка...Кога освојувавме титули, имавме и клупа и прв тим и игра...Сега за сега немаме апсолутно ништо, и што е нормално ке се бориме за 4 место....

Не паметам кога беше последниот пат кога Арсенал изигра 4 утакмици 0-0....Едноставно не знам...Оваа година не пратат малери, губиме бодови од мали екипи, губиме бодови од добиени утакмици....Имаме повреди...Подобро да играме во Куп на УЕФА наредната сезона....и да го освоиме....хахахахаха....Мене не би ми сметало...и Милан играше па што....не е срам тоа за мене....и Баерн беше лани...Ако знам дека наредната сезона ке ја освоиме ПЛ...ке бидам мирен и да сме на 10 место....Али да се задржам...на ова со 0-0...Не знам дали во ерата на Арсен се има случено ова...меморијата ми е слаба....Позззз

Еве вака....Како нешто од мене...

Како прво...ниту Арсенал игра убава игра ниту заслужи да биди на петто место...Најголема заслуга за тоа има Венгер кој успеа да го искомпонира тимот како таков....Робин и Венгер и Галас се најзаслужни за ова каде што сме...
Како второ...немам никакво мислење за некои на форумов како Тоше(не го заслужуваш ова име, ако тоа ти е воопшто) и Цил...Неможи некој кој плука по нашите играчи да биде на овој форум(бај д веј, не за долго)...Доколку тој истиот даде го лво финале на ЛШ, ке биде величен....
Како трето....Венгер сигурно нема забораено да биде тренер...тоа сигурно....Тој рече дека тимот ке биде најдобар за 2 години, и јас му верувам...Во биографијата пишува јасно и гласно "Никогаш не ветувам дека нешто ке исполнам, ако не сум сигурен во тоа 100%"....Оваа реченица ми е врежена во мојата мисла...Дека некои си заминаа во тимот, тоа не е вина на Венгер...На еден обичен состанок пр. Хлеб му вели на Венгер....Не сакам да играм тука...Јас сум поддоговор, но ке го одработам...Како ке реагирате на ова вие...Ке задржите играч кој во мислите ке му биде Барселона....?!...Сигурно дека не....
Како четврто...Најголем дел од вината или товарот на Арсенал носеше Цекс Фабрегас...Лани играше на грбот на Фламини и тој имаше време и место за фината работа....Така да и тој мора да игра во дефанзива, каде Денилсон не се снаога најдобро, како и Сонг...
Како петто....Кога Лејди Нинна ке ги продаде акццитте и кога ке дојде Усманов ке имаме стабилност и финансиска подршка...Сега тимот на Сити вреди повеке од нас, исто како и тимот на Вила, Евертон и Тотенхем, да не зборуваме за првите 3 екипи...Ние со овој тим кој реално е најслаб во историјата на Венгер, се бориме за 4-то место.....ЕДИНСТЕВ ПРОБЛЕМ на нас навивачте ни е ТРПЕНИЕТО....Не заборавајте имам 100 пати кажано Сер Алекс првата титула ја освои 8 години по неговото додавање...Венгер истото го направи уште првата година....Сега кај нас е смена на генерации, а Јунајтед игра со иститте веке 15 години, заедно со Гигс, Сколкс, Невил....
Како шесто, мислам....хахах....Некои "навивачи" oвде не заслужуваат да бидат овде, како Цеск и Цил....Тоа е мое мислење....што е сосема во ред....а не вашето мислење според кое не се сложуваат 97% од форумот....Значи нешто е до вас....

Некој кажа дека со убавата игра идат и титулите....Тоа не е точно...Каква игра имаше Ливерпул кога ја освои ЛШ и каде играше два пати финале во последните 3 години....Не мора да значи...Ние лани имавме игра но немавме титула...Штета...Али тоа е нешто што нема вркса едното со другото....Сега немаме игра, и немаме и титула...

ООООООООООО голем стручњаку(да се слави името твое) многу добро си ја проучил целата ситуација...Мислиш дека даваш некои многу стручни мислења па ти си бил пренесен бе се замислуиш A.W. како шо гледам имаш неостварена желба да бидеш некои (а сепак си никој)
Па кои си ти бе да кажуиш кои за каде е и дали е достоен фан на АРСЕНАЛ (шо се не ќе видиш ц.ц.ц)шо ти изиграваш некои газда...така само дома можеш на мајкати и таткоти да му кажуваш а не мене .....

Од вакви навивачи, повеќе услуга би имал Тотенхем, барем ке им се ситат .
Јас Адебајор го сметав за арен напаѓач, се до минатата сезона.
Ич не ме израдуваа тие 30 гола пошто ептен бев разочаран од леализацијата. Според укажаните шанси, можеше мин уште 5/10 гола да даде.
Значи тука од арсенал фановиве некој нема да ги именувам си знаат тие кој се, незнаам да разликуваат. Друго е да не ти свиѓа профилот на играч, а друго е тоа да немаш респект према тој што прави добро за тимот кој што ти навиваш, и апсолутно не заслужува 5 страни од форумов да се пцуе.
Револт разбирам, е да ти ебам ова она, но 5 страни со 350 ужасно изнакажни зборови? Па незнам како можат да се наречат т.е да се сметаат за Арсенал фанови, искрено.
Јас Адебајор од минатата па се до ден денеска не го сакам како играч, значи како порфил на играч, ептен сум бил револтиран на него, сум имал у афект кажано и гадни зборви, али не 5 страни.
Ако се гледаше вака, кј како утиња ондак сите ке требаше сега да идеме у лондон и атентат да му напрајме на адебајор.
Рвп утна 3 шанси, од кој 3 со глава, а 1 со нога. Сите знаеме дека не му е добра страна главата.
Значи тука има и Аде фанови, и сакам да кажам ако според тоа го мразат Рвп според тоа што утнал една шанса, стварно неможам да сватам тогаш како го величат Аде.
Али океј ова е за одредени, кој уште се зрели и ништо не знаат. Тука сите знаеме кој е Рвп, и 90 посто сигурно сме негови фанови, вклучувајки ме и мене.
Што се тиче Венгер, јас ипак не сум за да си отиде. Ке почекме уште малку да се смени управана па да видиме како тогаш ке фунционира, дали ке се смени и ке дава малку повеќе пари, и дали знае да задржи стандарден првотимец. Иако ако се пласираме во УЕФА, не верувам дека ке има сила за тоа.
А згора на тоа, исклучувајки сега уефа, баталете тоа, рачунајки ако си оди тој рачунајте дека и пола тим ке си оди.
Фабрегас, Ван Перси ....
Човекот има мн направено за Арсенал, луѓето, играчите имаат преголем респект према него а и они ја имаат довербата кај него.
Јес да забушава, и ме живцира у последно време, али тоа е како што ги наведов горенаведените причини, мислам дека заслужува уште шанса.
И има еден позитивен углед на едно.
Со оглед на тоа каков е играчкиот кадар, колку играчи заминаа, колку играчи доведе, пред се какви замени, повредите да не го заборавам, а и проблемите со финансиите т.е со исплаќање на стадионот а да не заборавам ана економската криза, алал му вера одлично се справува со тоа што го има на располагање во моментов.
И убаво ке биде да се задржи Галас, најдобриот централен дефанзивец, големиот професионалец.
Сезонава ми наликува на онаа 2005/2006 кога се испотепавме со Тотенхем за 4 -то место и на крај освоивме, а и во ЛШ догуравме до Финале, незнам дали е можно тоа и годинава зашто да не :smir:
Толку, поздрав.

пс. Ке дојде ден, ко ке рипате и скокате на голот на рвп. а тоа ке биде наскоро сеа со рома аи утре ке им го начука ако го пушти.

Зоки факт е дека во последните 4 натпревари во ПЛ немаме постигнато гол.Значи нешто фали.Тоа е Аде.Колку и шанси да промашува,сепак може и од никаде да постигне гол.Со РвП добро се познаваат и одличен тандем се.Колку само меѓусебно си имаат асистирано.Секогаш до него има 2ца одбрамбени со што РвП има повеќе простор за игра=)..Сега и Едуардо влегува во комбинација,со што Бентнер ке игра со во Карлинг куповите и ке влегува понекогаш во 90 минута при предност на Арсенал од 3-0.:pipi:

Зоки факт е дека во последните 4 натпревари во ПЛ немаме постигнато гол.Значи нешто фали.Тоа е Аде.Колку и шанси да промашува,сепак може и од никаде да постигне гол.Со РвП добро се познаваат и одличен тандем се.Колку само меѓусебно си имаат асистирано.Секогаш до него има 2ца одбрамбени со што РвП има повеќе простор за игра=)..Сега и Едуардо влегува во комбинација,со што Бентнер ке игра со во Карлинг куповите и ке влегува понекогаш во 90 минута при предност на Арсенал од 3-0.:pipi:

карлингот заврши а во фа купот незнам дали играте.мислам дека сте во игра :toe:.ps:кога ке се вратат фабрегас,волкот и росицки како ке изгледа средината и нападот на арсенал?

карлингот заврши а во фа купот незнам дали играте.мислам дека сте во игра :toe:.ps:кога ке се вратат фабрегас,волкот и росицки како ке изгледа средината и нападот на арсенал?
Мислев на следните сезони....
А за составот знае само Венгер.=)
Сигурно Росицки ке биде подолго време на клупата,а за Цеск секогаш има место во тимот.Волкот најверојатно ке влегува во второто полувреме.

ООООООООООО голем стручњаку(да се слави името твое) многу добро си ја проучил целата ситуација...Мислиш дека даваш некои многу стручни мислења па ти си бил пренесен бе се замислуиш A.W. како шо гледам имаш неостварена желба да бидеш некои (а сепак си никој)
Па кои си ти бе да кажуиш кои за каде е и дали е достоен фан на АРСЕНАЛ (шо се не ќе видиш ц.ц.ц)шо ти изиграваш некои газда...така само дома можеш на мајкати и таткоти да му кажуваш а не мене .....

Се согласувам потполно. worca не можеш бе ти да ми кажуваш дали да бидам овде или не, уште па си пишал не за долго. Ајде бе!!! Сепак убаво кажа зокиарсенал, нека биде ова последна расправија за Ван Перси стварно многу страни во карање ни отиднаа.
А утре, е утре очекувам барем 4-5 гола, да се испукаме до крај :smir:

Па сега кога ќе се вратат двајцата ќе биде многу подобро,а посебно ме радува Дуду,се виде дека со срце игра човекот,а покрај него целата екипа како да имаше криља,летаа по теренот,мислам дека ќе воведе и дополнителна психичка стабилност.
Венгер ја има поддршката од сите во Арсенал почнувајќи од играчите,управата и навивачите...па сега и тој може да се соочи со криза една или две сезони,ако знаеме што направи во изминатиов период,не може секогаш да бидеме на ниво нели,впрочем и сите други тимови имале вакви кризи затоа не ме чуди што и нас не не одмина,но затоа пак од друга страна добро е што и тие кризи имаат крај,а јас мислам дека Арсенал полека се приближи до тој степен...
РвП и Насри чинам беа најстандардни овој период одкако се повредија повеќето,а немаа баш голема поддршка од другите е сега кога и тие се малце и уморни нормално дека би западнале во мала криза,да збореме реално Насри оваа сезона требаше да се навикне и да влезе у шема,а испадна дека цел товар е на неговиот грб,РвП не знам само колку натпревари сам не влечеше,или постигнуваше голови или асистираше,а сега кога не му оди да постигнува голови и асистенциите што ги прави никој не ги крунисува со гол,е јбг кога не оди не оди,затоа се надевам (и некако сум бајги убеден) дека за многу кратко време се враќаме на победнички патеки и ќе ја заборавиме оваа криза и дај боже здравјето да ги послужи сите фудбалери (и оние што не ни се допаѓаат),затоа што немаме клупа а вака сигурно не можеме да имаме резултати...поззззз

.ps:кога ке се вратат фабрегас,волкот и росицки како ке изгледа средината и нападот на арсенал?

Е тогаш ќе видиме и ние не знаеме што да очекуваме,а тоа само Венгер добро си знае што ќе прави......

Па сега кога ќе се вратат двајцата ќе биде многу подобро,а посебно ме радува Дуду,се виде дека со срце игра човекот,а покрај него целата екипа како да имаше криља,летаа по теренот,мислам дека ќе воведе и дополнителна психичка стабилност.
Венгер ја има поддршката од сите во Арсенал почнувајќи од играчите,управата и навивачите.
..па сега и тој може да се соочи со криза една или две сезони,ако знаеме што направи во изминатиов период,не може секогаш да бидеме на ниво нели,впрочем и сите други тимови имале вакви кризи затоа не ме чуди што и нас не не одмина,но затоа пак од друга страна добро е што и тие кризи имаат крај,а јас мислам дека Арсенал полека се приближи до тој степен...
РвП и Насри чинам беа најстандардни овој период одкако се повредија повеќето,а немаа баш голема поддршка од другите е сега кога и тие се малце и уморни нормално дека би западнале во мала криза,да збореме реално Насри оваа сезона требаше да се навикне и да влезе у шема,а испадна дека цел товар е на неговиот грб,РвП не знам само колку натпревари сам не влечеше,или постигнуваше голови или асистираше,а сега кога не му оди да постигнува голови и асистенциите што ги прави никој не ги крунисува со гол,е јбг кога не оди не оди,затоа се надевам (и некако сум бајги убеден) дека за многу кратко време се враќаме на победнички патеки и ќе ја заборавиме оваа криза и дај боже здравјето да ги послужи сите фудбалери (и оние што не ни се допаѓаат),затоа што немаме клупа а вака сигурно не можеме да имаме резултати...поззззз

Е тогаш ќе видиме и ние не знаеме што да очекуваме,а тоа само Венгер добро си знае што ќе прави......

Ако добро се сеќаваме...сите проблеми минатата сезона почнаа со ужасната повреда на Едуардо Да Силва... пред тоа и покрај повредите ...кои континуирано не гањаат од 2004 наваму... бевме на првото место...
Но потоа... сите изгубија на некој начин морал... и мотиви за игра... :toe:
Се надевам ќе се врати тој Арсенал по враќањето на Дуду:pipi:

Ако добро се сеќаваме...сите проблеми минатата сезона почнаа со ужасната повреда на Едуардо Да Силва... пред тоа и покрај повредите ...кои континуирано не гањаат од 2004 наваму... бевме на првото место...
Но потоа... сите изгубија на некој начин морал... и мотиви за игра... :toe:
Се надевам ќе се врати тој Арсенал по враќањето на Дуду:pipi:

Камо среќа да биде баш така.........и јас се надевам.

678.gif
660.gif

повелете на дебата ... тимов на ВБА е очаен и во борбата за опстанок , заникаде се последните 2 меча губеа со 2 : 0 , нашите немаат на 4 меча дадено гол ... се надевам на кршење на малерот и онака загревање за со рома .
Arsenal (from): Almunia, Sagna, Toure, Djourou, Clichy, Arshavin, Denilson, Diaby, Nasri, Van Persie, Vela, Fabianski, Ramsey, Song, Gibbs, Eboue, Bendtner, Merida.

Составот кој ќе истрча на Хоторнс:

Almunia

Sagna - Toure - Djourou - Clichy

Eboue - Denilson - Diaby - Arshavin

Van Persie - Bendtner

Клупа: Fabianski, Ramsey, Song, Gibbs, Nasri, Vela, Merida.

Кај ВБА Џеј Симпсон нема право за настап бидејќи е фудбалер на Арсенал, а Беднар има проблеми со грбот и неговиот настап е неизвесен.

Кај Арсенал нов повреден е Галас кој се враќа за против Барнли.
Волкот и Едуардо не се целосно фит за овој натпревар и постојат шанси да ги видеме во ФА купот.

Изјавата на Венгер пред мечот:
"I don't know whether the fans are losing faith. That is not my worry.

"What is important is that I do what I believe is right and we keep going, that we show great attitude and do our job as well as we can - then let everybody judge and have an opinion.

"We have been through difficult times, but it's an opportunity to show that you are strong enough to come through it."
-Во историјата на Англискиот фудбал во најсилната лига ниту еден клуб немал 5 последователни натпревари без примен и постигнат гол.

-Арсенал е непобеден на 13 последователни натпревари во Премиер лигата, додека ВБА нема победа на последните 5 натпревари, од кои последните 3 ги загубил.

- Арсенал последен пат загуби на Хоторнс на 15 октомври 2005 кога Дарен Картер го постигна погодокот за конечен резултат 2-1.

Дома и гости:
WBA 31 wins, Arsenal 54, Draws 26

Кај ВБА:
WBA 22 wins, Arsenal 21, Draws 12

Судија ќе биде помалку познатиот Стив Танер. Досега оваа сезона на Арсенал му нема судено, но на 9-те натпревари на коишто судел доделил 2 црвени картони и 29 жолти.

Очекувам тежок натпревар и повторно психички пад на фудбалерите на Арсенал кога се наоѓаат во заоната на шут. Се надевам дека ќе ме демантираат, бидејќи ќе биде многу лошо ако противникот паркира автобус пред голот. Да се надеваме дека Ван Перси нема да има лош ден и Аршавин ќе докаже зошто е најскапиот трансфер во историјата на Арсенал.

Proba nekolku pati da dokaze deka e najskapiot transfer so sutovi od pozicii kaj sto e tesko izvodlivo da se dade gol.

Proba nekolku pati da dokaze deka e najskapiot transfer so sutovi od pozicii kaj sto e tesko izvodlivo da se dade gol.
Добро е што и воопшто шутира за разлика од останатите во тимот.

И Насри кога дојде во првите неколку натпревари шутираше од такви позиции, но сега се претопи во арсеналов фудбалер и кога треба да се шутира се оди на дриблинг. :toe:

Arsenal (from): Almunia, Sagna, Toure, Djourou, Clichy, Arshavin, Denilson, Diaby, Nasri, Van Persie, Vela, Fabianski, Ramsey, Song, Gibbs, Eboue, Bendtner, Merida.

Составот кој ќе истрча на Хоторнс:

Almunia

Sagna - Toure - Djourou - Clichy

Eboue - Denilson - Diaby - Arshavin

Van Persie - Bendtner

Клупа: Fabianski, Ramsey, Song, Gibbs, Nasri, Vela, Merida.

Кај ВБА Џеј Симпсон нема право за настап бидејќи е фудбалер на Арсенал, а Беднар има проблеми со грбот и неговиот настап е неизвесен.

Кај Арсенал нов повреден е Галас кој се враќа за против Барнли.
Волкот и Едуардо не се целосно фит за овој натпревар и постојат шанси да ги видеме во ФА купот.

Изјавата на Венгер пред мечот:
-Во историјата на Англискиот фудбал во најсилната лига ниту еден клуб немал 5 последователни натпревари без примен и постигнат гол.

-Арсенал е непобеден на 13 последователни натпревари во Премиер лигата, додека ВБА нема победа на последните 5 натпревари, од кои последните 3 ги загубил.

- Арсенал последен пат загуби на Хоторнс на 15 октомври 2005 кога Дарен Картер го постигна погодокот за конечен резултат 2-1.

Дома и гости:
WBA 31 wins, Arsenal 54, Draws 26

Кај ВБА:
WBA 22 wins, Arsenal 21, Draws 12

Судија ќе биде помалку познатиот Стив Танер. Досега оваа сезона на Арсенал му нема судено, но на 9-те натпревари на коишто судел доделил 2 црвени картони и 29 жолти.

Очекувам тежок натпревар и повторно психички пад на фудбалерите на Арсенал кога се наоѓаат во заоната на шут
. Се надевам дека ќе ме демантираат, бидејќи ќе биде многу лошо ако противникот паркира автобус пред голот. Да се надеваме дека Ван Перси нема да има лош ден и Аршавин ќе докаже зошто е најскапиот трансфер во историјата на Арсенал.

Најбоље ќе биде ако е тоа така... да не е Бендтнер у тим...а и кај нив да го нема Симпсонс... супер игра сезонава:pipi:
2. А ја осеќам дека..конечно ќе падне гол и нема да имаме такви проблеми:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom