Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Гледам Венгер запнал за пусти Аршавин. Па на неговата позиција ги имаме Росицки, Ван Перси, Едуардо и Насри. Незнам што толку запнал со таа лева офанзивна линија.
Еве го Волкот се повреди, и нема кој достојно да го замени на таа десна офанзивна линија. Фабрегас се повреди...статичниот Диаби ке ми бил негова замена.

Некако го стаи прстот на глава и нека размисли убаво. Додека се "слободни"
Велосо, Инлер, Тимошчук и Чави Алонсо...мора да ги искористи и ке мора барем еден од нив да донесе на Емирати.
Секако и еден елитен дефанзивец е потребен. Само проблемот е тоа што нема такви, активни на пазарот моментално. Можеби Мертесакер.

Гледам Венгер запнал за пусти Аршавин. Па на неговата позиција ги имаме Росицки, Ван Перси, Едуардо и Насри. Незнам што толку запнал со таа лева офанзивна линија.
Еве го Волкот се повреди, и нема кој достојно да го замени на таа десна офанзивна линија. Фабрегас се повреди...статичниот Диаби ке ми бил негова замена.

Некако го стаи прстот на глава и нека размисли убаво. Додека се "слободни"
Велосо, Инлер, Тимошчук и Чави Алонсо...мора да ги искористи и ке мора барем еден од нив да донесе на Емирати.
Секако и еден елитен дефанзивец е потребен. Само проблемот е тоа што нема такви, активни на пазарот моментално. Можеби Мертесакер.
Види Аршавин може да игра на многу позиции може и лево крило, полу шпиц, па дури и истурен напагач.
И јас сум за да дојде е ДМ следнов месец, пошто пред некој пост реков максимум два играчи. Инлер повеќе би го отпишал, Јаја најверојатно останува во Барса, сега стварно незнам на кој ке го фрли меракот.
Добро би ни дошол Аршавин, затоа што Насри кога беше во Марсеј играче среден ред во средина, а не беше лево крило. Сега Венгер може да напраи Насри да го стави како организатор на игра на позицијата каде што е Фабрегас а Аршавин да дојде на негова позиција што би било топ според мене. Гледано реално Аршавин е поопасен гледано офанзивно од Насри(е сега зависи како ке се адаптира), така да таман ке му дојде таа позиција која играше супер во Марсеј.

Иначе, како што гледам и ти си фан на арсенал :) или грешам?

Секој кој ке дојди е добродојден....Само то ке речам...

Види Аршавин може да игра на многу позиции може и лево крило, полу шпиц, па дури и истурен напагач.
И јас сум за да дојде е ДМ следнов месец, пошто пред некој пост реков максимум два играчи. Инлер повеќе би го отпишал, Јаја најверојатно останува во Барса, сега стварно незнам на кој ке го фрли меракот.
Добро би ни дошол Аршавин, затоа што Насри кога беше во Марсеј играче среден ред во средина, а не беше лево крило. Сега Венгер може да напраи Насри да го стави како организатор на игра на позицијата каде што е Фабрегас а Аршавин да дојде на негова позиција што би било топ според мене. Гледано реално Аршавин е поопасен гледано офанзивно од Насри(е сега зависи како ке се адаптира), така да таман ке му дојде таа позиција која играше супер во Марсеј.

Росицки, Ван Песри, Едуардо и Насри можат да играат лево крило, полу шпиц и како истурени напагачи. Значи сите се речиси ист тип на играчи. Аршавин само ке ја зголеми конкуренцијата...која и така е веке голема на таа позиција...можеби тоа сега не се осеќа бидејки повредени се Едуардо и Росицки...а кога ке се вратат, и ако дојде Аршавин атмосферата во клубот ке се смени...ке има премногу конкуренција, а тоа не е добро.

Насри може секаде да игра во средината. Ситуацијата е тоа што он беше афла и омега во тимот на Марсеј. Сета игра се вртеше окулу него и како свири тој, така играат неговите соиграчи. Во Арсенал ситуацијата е поинаква. Тој нема таква улога во тимот и се гледа дека тоа тешко му паѓа т.е неможе да се адаптира. Еден меч игра добор, следни два никаде го нема. Веке од наредна сезона ке биде многу подобар.

Веке од наредна сезона ке биде многу подобар.- Многу мрзам да ја кажам оваа реченица, бидејки последниве години само тоа се изјавува во врска со Арсенал. А главната кривица за тоа ја превзема Арсен Венгер од причина што неможе да конструира еден тим и со него да изигра повеке сезони...он секоја сезона продава по 2 првотимци а купува анономци. Сакам да кажам дека тимот нема константност...игра променливо, а тоа доаѓа како резултат на недостатокот од првотимците кој веке играат во други клубови.

Росицки, Ван Песри, Едуардо и Насри можат да играат лево крило, полу шпиц и како истурени напагачи. Значи сите се речиси ист тип на играчи. Аршавин само ке ја зголеми конкуренцијата...која и така е веке голема на таа позиција...можеби тоа сега не се осеќа бидејки повредени се Едуардо и Росицки...а кога ке се вратат, и ако дојде Аршавин атмосферата во клубот ке се смени...ке има премногу конкуренција, а тоа не е добро.

Насри може секаде да игра во средината. Ситуацијата е тоа што он беше афла и омега во тимот на Марсеј. Сета игра се вртеше окулу него и како свири тој, така играат неговите соиграчи. Во Арсенал ситуацијата е поинаква. Тој нема таква улога во тимот и се гледа дека тоа тешко му паѓа т.е неможе да се адаптира. Еден меч игра добор, следни два никаде го нема. Веке од наредна сезона ке биде многу подобар.

Веке од наредна сезона ке биде многу подобар.- Многу мрзам да ја кажам оваа реченица, бидејки последниве години само тоа се изјавува во врска со Арсенал. А главната кривица за тоа ја превзема Арсен Венгер од причина што неможе да конструира еден тим и со него да изигра повеке сезони...он секоја сезона продава по 2 првотимци а купува анономци. Сакам да кажам дека тимот нема константност...игра променливо, а тоа доаѓа како резултат на недостатокот од првотимците кој веке играат во други клубови.
За Насри и Росицки не би рекол дека можат да изграат како полу шпиц и истурени напаѓачи. Росицки е Едуардо се сега повредени, кој знае што ке биде како тоа ке се прилагодат по една година не играње во првиот тим на Арсенал.Затоа мене ми изгледа сјајно ова:

Насри/Вокот-Насри-/ДМ Трансфер/Денилсон-Аршавин

Росицки е веќе готов според мене. Ке одсустува дури до март, а веќе нема време за чекање, едуардо коа ке се врати, сигурно ке седи на клупа. Тој неможе да игра поинаква позиција од напаѓач, пошто прецизноста му е на највиско ниво, али тешко поред еден Адебајор е Ван Перси(он игра само принудно на друга позиција)
Така да според мене убаво би ни дошол еден Аршавин во тимот.
Насри убаво се адаптираше, и уште во гол во првото коло за победа на Арсенал, што значи добро започна, али не игра секој меч на ниво, пошто стварно го мачат повредите, кратки али проблематични... со Манчестер даде гол и повредата му беше 2 до 3 недели, се опорави па пак се повреди... :/ инаку и мене ми е смачено тоа веќе 5/6 години го збориме сите, време е да се земе веќе нешто сериозно да има некакви измени кој ке не однесат на подобар пат од овој кој што сме сега, пошто екипите од ПЛ се повеќе и повеќе ги има како конкуренти да ја срушат првата четворка...тука има еден кривец арсен и во третиот дел од постот апсолутно се слагам со тебе!
Симпатизер на Арсенал,прв тим му е Барса.
Фала ;)

За Насри и Росицки не би рекол дека можат да изграат како полу шпиц и истурени напаѓачи. Росицки е Едуардо се сега повредени, кој знае што ке биде како тоа ке се прилагодат по една година не играње во првиот тим на Арсенал.

Фала ;)
Moжеби Насри неможе да игра полушпиц,но лани Росицки што играше?=)

прво нека дојде Аршавин па ќе се зборува за други зашто и овој не ни е сигурен :tapp:
аа иначе многу позиции игра овој играч
има свој офанзивен квалитет па добродојден ќе биде во нашиов тим :toe:
:helou:

Moжеби Насри неможе да игра полушпиц,но лани Росицки што играше?=)
Абе може да игра, али после оваа повреда? иначе повеќето играше како што Насри сега игра. Јас веќе го заборавив и дека игра за Арсенал а ако го земеме Аршавин и ако с епокаже како на Европско тогаш Росицки ке нема шанси покрај него, + со фактот дека 1 година нема стапнато на терен, тешко тешко... бар јас мислам дека тешко ке иде со него, и ваљда Венгер нема да згреши ако го земе Аршавин, еве секој ден се зголемува процентот дека ке дојде во Арсенал :)
Ај идам малце да одморам, се читаме после.

Абе може да игра, али после оваа повреда? иначе повеќето играше како што Насри сега игра. Јас веќе го заборавив и дека игра за Арсенал а ако го земеме Аршавин и ако с епокаже како на Европско тогаш Росицки ке нема шанси покрај него, + со фактот дека 1 година нема стапнато на терен, тешко тешко... бар јас мислам дека тешко ке иде со него, и ваљда Венгер нема да згреши ако го земе Аршавин, еве секој ден се зголемува процентот дека ке дојде во Арсенал :)
Ај идам малце да одморам, се читаме после.

дај боже да дојде мора да се отвори кесето и да се купуват играчи
одличен почеток е со Аршавин :pipi:

па нека дојде,а и чување пари у банки овие денови не е сигурна работа :cheeky1: а да се надеваме дека Илнер ке дојде зимава и ке ја донесе таа стабилност во средниот ред се на се сумирано за оваа година ке се бориме 2/3 место и евентуално подобар пласман во лигата на шампиони но барем да си ги решиме виталните проблеми и наредната сезона подготвени да атакуваме на домашната лига и евентуално лигата на шампиони мозда е песимитички сум настроен но сепак песимитите се луге кои предвреме си ја виделе судбината :kesa:

па нека дојде,а и чување пари у банки овие денови не е сигурна работа :cheeky1: а да се надеваме дека Илнер ке дојде зимава и ке ја донесе таа стабилност во средниот ред се на се сумирано за оваа година ке се бориме 2/3 место и евентуално подобар пласман во лигата на шампиони но барем да си ги решиме виталните проблеми и наредната сезона подготвени да атакуваме на домашната лига и евентуално лигата на шампиони мозда е песимитички сум настроен но сепак песимитите се луге кои предвреме си ја виделе судбината :kesa:

i jas brat veruem deka kje zeeme mesto dobro iako konecno po villa izgubif sampionskite ambicii :pos2:
a za Inler ne veruem deka ke doe amaa Toure kazaa od Barca kje go pustele da si odi za dobra ponuda taka da tuka ni e sansata ako daeme dovolno dobra ponuda :)
Se e vo racete na Wenger sega...:wink:

i jas brat veruem deka kje zeeme mesto dobro iako konecno po villa izgubif sampionskite ambicii :pos2:
a za Inler ne veruem deka ke doe amaa Toure kazaa od Barca kje go pustele da si odi za dobra ponuda taka da tuka ni e sansata ako daeme dovolno dobra ponuda :)
Se e vo racete na Wenger sega...:wink:
He told El Mundo Deportivo: "I know of Arsenal's interest but I insist I have no desire to seek an exit.

"The rumours will not affect my game. My head is with Barcelona. There are no doubts."

It is shaping up to be a quiet transfer window for the current Liga leaders; technical secretary Txiki Begiristain does not foresee significant dealings in the market.

He said: "We are not predicting any exits or arrivals in January."

Многу тешко за Јаја, не се глупи Барса.:smir:

“Since the Liverpool game, Xabi Alonso has called me every day,” said Fabregas ahead of the Portsmouth game. “He is very worried but I told him that he had nothing to do with it – he just tried to win the ball, the same as me, and these things happen as I say. As a footballer who is lucky to be able to play and enjoy what I do every week, you always take the risk that injuries can occur.”
хаха епа добро е бар ферски постапува и се глеа дека не било намерно сепак фудбал е :)
цела статија на
http://www.arsenal.com/news/news-archive/fabregas-alonso-has-called-me-every-day
:helou:

Хмм,дали Венгер планира да го купи Алонсо,па да не дојде до негодување од страна на фановите,бидејќи Цеск се повреди во дуел со него...затоа толку изјави од Цеск,извинување од Алонсо,Венгер изјави дека не било намерно...хмм=)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom