Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Адебајор подобро игра кога ќе одседи пола натпревар на клупа па ќе влезе во игра. Вчера тој беше најзаслужниот што Арсенал ги зеде трите бода. :zver:
Венгер: Зошто го оставив Адебајор на клупата.

Барселона ќе го продава Јаја Туре на Арсенал во јануари

Откако во Барселона објавиле дека во јануари ќе го продаваат Јаја Туре, се јавил Арсенал и играчот од средниот ред ќе ја продолжи кариерата во Премиерлигата.
Барселона Јаја Туре го купи минатата година од Монако, но не се покажа како засилување и затоа Каталонците се решиле да го продадат. Во Арсенал веќе игра братот на Јаја, Коло, кој го одушевил интересот на неговиот клуб за Јаја. Арсенал е подготвен да плати 15 милиони евра за играчот на Барселона. Се очекува дека Каталонците ќе ја прифатат понудата.
Тоа е она што ни треба. Се надевам ке се оствари овој трансфер во јануари. :)

Најдобро ќе биде ако дојде
Венгер пробува да го откупи уште коа беше во Монако а и Олимпиакос
ај сеа од Барса се надевам после 3 год ќе дојде со брат му :)
:zver:

:pos2::pos2:
али сеа не е добро што победија баш пред наша пресметка ама ок
АРСЕНАЛ секад победува со тотенхем ;)
:helou:
Со оглед дека ги мрзите Тотенхем , да ви издвојам една реплика која ме изнасмеа од последната епизода на Сетанта со Мурињо а беше во Саботата , кога Тотенхем имаа уште 2 бода .

Моurinho : What is the difference between Tottenham and a triangle ?
Capelo : What ?
Mourinho : A triangle has three points.

Kласика . . .

Најдобро ќе биде ако дојде
Венгер пробува да го откупи уште коа беше во Монако а и Олимпиакос
ај сеа од Барса се надевам после 3 год ќе дојде со брат му :)
:zver:

Ама за 15 милиона :jaj:

Адамс ко играч беше :zver: ќе видиме како ќе се покаже ко тренер, има искуство како помошник тренер ама ова е сосем друго:wink:
Супер за Денилсон ама ја појќе го поштуем Сонг во првиот тим наместо Денилсон бидејќи со Сонг во тимот фабрегас ќе може да игра малце појќе офанзивмо а таке е мн поопасен:smir:

Eve go sega moeto viduvanje za sredbata so West Ham....kako 1.sosema zasluzena pobeda iako beshe teshko osvoena...Kako 2.Song beshe povtorno potprosecen bidejki imashe 12 greshni pasovi, a spored mene ne napravi nishto posebno...vidov deka se prepukuvate za nego, no ako mora da se bira megu Denilson i Song, bi go odbral Denilson...Ne sum ljubitel na igarata na ovie dvajca no Song mora ushet da se kalemi...a za toa ima vreme....kako 3.izigravme dobro vo odbranata iako imashe nekoi greshki i ushte ednash se dokaza deka i Silvester mozi da igra solidno na taa poziciija...kako 4.Bendtner e igrac koj mora da igra vnatre vo shesnaesetnikot ili po moznost vo peterecot...a nemashe nekoja podrshka od sredniot red vo poslednite minuti bidejki izlegoa Nasri ili Walcott...taka da ne mozi da mu se zabelezi...kako 5. Wenger rece deka ke kupi neshto vo januari i jas go podrzuvam dokolku saka da go donesi Yaya vo Arsenal...Toa e toa....

p.c. Aha...za presmetkata so Totenham...ova se istoriski natprevari i kakov i bilo rezultat neka ne ne iznenadi...pozzzzzzzzzzzzzz

I kako shto vetiv veke go imam i vtoriot del od biografijata na Wenger i toa sega...odma...vazi....i fala na site za pozitinite komentari na prviot del....\

...Enjoy....

p.c. ne go vregajte komentatorot oti mi paga nekoj tetin...???...hahahah:baeh::baeh::baeh::baeh:

Vtoriot del od biografijata ja opishuva prvata sezona na celo na Arsenal, navivacite i uprvata...Eve go vovedot i delot koj shto go vetiv...Se vika "DVOJNATA KRUNA"

[FONT=&quot]•[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]Ретко кој веруваше дека веќе во првата целосна сезона на чело на Арсенал, Венгер ќе успее да го трансформира тимот и да ја освои двојната круна. Така, Венгер стана првиот менаџер надвор од Англија кој успеал да ја освои Премиер Лигата и најценетото куп натпреварување, ФА Купот.

[FONT=&quot]•[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]НА 17 јуни 1997, непосредно пред стартот на подготовките за новата сезона, Арсен Венгер свика конференција за печатот. Ова не беше обична и редовна прес конференција. Сега, новиот менаџер на клубот во пресрет на својата прва целосна во Арсенал излезе пред јавноста да ги објасни новите принципи на работа и целите за оваа прва сезона за него. Веднаш зад Венгер во салата влезе и Дејви Дин(потпретседателот) заедно со Емануел Пети и Марк Овермарс, двајца нови супер засилувања за Арсенал.
[FONT=&quot]•[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]„ ОД денеска па натаму основен предизик на овој клуб ќе биде да се гради состав од нови фудбалери кои се помалди и подобри од оние кои ѓи имаме на располагање. Сакаме фудбалери кои се навикнати на победување. Сакаме родени победници. За некој да заигра во Арсенал ќе мора да се справи со притисокот да го носи дресот на еден голем клуб на големи натпревари и да сака да победува.

[FONT=&quot]•[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]Десетмина фудбалери си заминаа откако јас дојдов, но затоа ангажиравме нови десет. Сите овие потпишаа 4-5 годишни договори во кои нема никакви клаузули кои им и овозможиле заминување. Тоа е многу важно за клубот. Од сега па натаму ке потпишуваме само такви договори со фудбалерите, за да си ја обезбедиме иднината и да имаме еден вид на гаранција дека фудбалерите кои доаѓаат тука не го сметаат Арсенал за една попатна станица во нивната кариера, туку тим со кој ќе можат да ги остварат најголемите успеси во нивните кариери. Мислам дека доведувањето на на Пети и Овермарс се одличен пример за типот на фудбалери кои ќе ги купуваме од сега па натаму“. Ова беше воведниот говор на Венгер на средбата со новинарите, а Французинот зборуваше со таква боја на гласот која ги натера сите да замолкнат и да слушаат со најголемо внимание.
[FONT=&quot]•[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]ЦЕЛАТА прес-конференција заличе на предавање на Арсен Венгер за фудбалот во Премиер-Лигата, а никој не сакаше да го прекине некогиот шармантен говор: „ Ако сакате да имате поважна улога во првенството, ќе ви треба поголем состав на фудбалери од оној кој го имавме минатата сезона. Среќни сме бидејќи имаме многу фудбалери кои имаат повеќе од 30 години, а не се соочивме со некои посериозни повреди на некој од фудбалерите. Сепак мора да ги споменам повредите на Тони Адамс и Дејвид Симан кои мислам дека беа клучни за нашето брзо испаѓање на ФА купот и Купот на УЕФА. Да ви кажам искрено, потајно бев и среќен што не игравме на три фронта, бидејќи едноставно немав фудбалери со кои ќе можам да играм натпревар на секои три дена.
[FONT=&quot]•[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]

Ova beshe prviot del od "Dvojnata kruna"...eve go sledi i vtoriot...

....One more time....Enjoy....

[FONT=&quot]•[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]Мислам дека минатата сезона, Арсенал ги имаше најдобрите фудбалери на возраст од 28-35 години, но ни недостасуваше квалитет во фудбалери на возраст од 20-28 години, а според мене тие се најдобри години за некој фудбалер. Ваквите фудбалери играат во Манчестер Јунајтед или Ливерпул и затоа моравме да отидеме во странство и да пронајдеме фидбалери кои ќе ни одговараат. Тоа е и причината поради која и не потпишав договор со ниту еден фудбалер од Англија
[FONT=&quot]•[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]ВЕНГЕР беше запрашан и да ја објасни својата изјава: „ по квалитетни фудбалери отидовме надвор од Англија“. Тој, без да го менува тонот одговори: „ Немојте веднаш да ми се нафрлате.Немам ништо против фудбалерите од Англија,но реално сите најдобри фудбалери од 20 до 28 години се во Манчестер Јунајтед, Ливерпул или Њукасал и многу би било тешко да дојдеме до нивните услуги. Бидејќи сакаме да им бидеме конкурентни на овие тимови, ние трагаме по квалитетни фудбалери, а во моментов такви какви што нам ни одговараат има само надвор од Англија“ – заврши Венгер. Ова беше многу смела изјава за еден тренер кој не е од Англија и работи во Премиер лигата помалку од една година. Сепак, иако многумина сакаа да ги „ извртат “ неговите зборови, на сите им беше јасно која е неговата идеја – сака по секоја цена да се бори за титула против Манчестер Јунајтед. Кога ќе се собере се ова беше еден многу важен ден во историјата на Арсенал и на Арсен Венгер. Тогаш тој јавно ги постави своите принципи на работа, своите гледања на фудбалот, амбициите на клубот, а беа претставени и двата нови играчи кои ке бидат главни во освојувањето на титулата
[FONT=&quot]•[FONT=&quot] [/FONT][/FONT]ВЕШТИНАТА на Арсен Венгер најдобро се виде на дело поради фактот што успеа во еден ист тим да вконпонира тројца многу разлишни типови на фудбалери и карактери. Јан Рајт беше човекот кој во текот на сезоната рушеше рекорди и стана најдобриот стрелец во историјата на Арсенал. Човекот со големо его се претставуваше себеси каки лидер на тимот и најзалужен за сите успеси, што беше далеку од вистината. Неговото однесување беше причина за огромен број на пробели во текот на сезоната. Од друга страна, тука беше Денис Беркамп кој играше најатрактивно и постигна најмногу голови таа сезона. Тој ја добро наградата за Фудбелр на годината во Англија, но статистиката по завршувањето на сеозната велеше нешто друго. Марк Овермарс е најзаслужен за трофеите. Без него во тимот, Арсенал ги имаше најлошите резултати и падовите во текот на сезоната. Сепак, Венгер успеа во она што беше негова цел на стартот од сезоната. Кога веќе дојдоа и до финалето на ФА Купот, без разлика што тоа беше без Беркамп во тимот, сите знаеа дека самиот натпревар ќе биде само продолжување на почесниот круг кој фудбалерите на Арсенал го истрчаа по освојувањето на титлуата. Противник на Венгер беше Њукасал кој заврши на 13-то место во Премиер Лигата со 40 бодови помалку од Арсенал. Со или без Беркамп, Арсенал секако ќе победеше. Арсен Венгер се запиша во историјата на Арсенал и историјата на Англискиот фудбал. Стана првиот менаџер, па досега и единствен менаџер надвор од Велика Британија кој успеал да дојде до двојната круна – Најценетото Првенствено Натпреварување и Најценетото Куп Натпреварување, ФА Купот, Купот на Кралицата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom