Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зборам за Кваресма од Интер и неговото покажување на теренот и надвор од него, а не оној од Порто.

Ќе видиме како ќе се снајде во Челзи.
Хехе а попрво збори за трењерот кој не го пушташе во игра.
Ке видиш како подобро ке се снајде и добива повеќе шанса во Челси.
За дм да не почнувам, Венгер требаше да земе овој рок.
Со Сонг/Денилсон сме апсолутно БОТОВИ НА таа позиција.

Хехехе Кваресма? ти не знаеш што збориш.
Камо таков да имавме, остај ти интер.
Али океј ти си фан на Сонг, trust in song. од него имаме корист.

пс. не му обраќајте пажња на овој бобан, глеате дека нека две чисти.
во два поста три работи обратни кажува.
Имал респект према навивачи на арсенал, ама тие навивачи на арсенал биле глупи.
Доаѓа само да се искажува. :smir:
Што се мене тиче, бобан продолжиси :) баш ми е интересно да те читам.

Тебе ке те реплицирам...дека и јас така потајно се надевав дека Кварезма ке дојди еден ден, али после тоа дека дојде во Челзи, тешко....Кварезма е супер играч, кој едноставно не можи да игра во првенство како Италија, слично како Беркамп...Ке видите како ке игра во Челзи, бидејки тој е многу сличен како Роналдо...А плус и нив му се повреди Џо Кол....ке најди место....Поззз од мене се читаме утре...Се надевам дека ке најдете одговори...Кои мене многу ме интересираат..

A од каде ке знаеш дека Аршавин нема да игра со срце...??? Не можиш да знаеш додека не го видиш....

А Роналдињо шо требаше да напрај...да остани во Барса...Рајкард научи дека ја дупел керка му и го остај на клупа...Сеа Рајкард од лето е во Милан, и тој пак ке си оди...Тој бега од еден тренер, а не си оди од клубовите дека не ги сака...

Шевченко...напрај грешка....тоа е...од грешките се учи...Тој има играно само за 3 тима....Динамо Киев, Милан, Челзи...

Па и кај нас нашите најголеми легенди играле за повеке тимови...Беркамп играше за Интер, Ајакс и кај нас...На Шева виде дека не му оди во Челзи и се врати исто како на Беркапм...Анри играше за Монако, Јуве, Арсенал...и така натаму....

Зошто Ман. Јунајтед се во врвот 23 години а ние не...???...Дали менаџерот е виновен или самиот клуб ????

Повторно не ми одговори никој на моето прашање, погоре....Чекам....

Јас ке го одговорам ама понеделник....
Кога сум рекол дека Аршавин нема да игра со срце за Арсенал? Баш ме трогна неговото прво интервју - „Јас сум гунер“ - рече Аршавин.

Правев споредба со останатите (поранешни) ѕвезди. Еве Роналдињо секоја вечер лета во Барселона и си го живее животот и наутро се враќа во Милано на тренинг. Тоа е жив пример како не треба да се однесува некој фудбалер.

Има едноставно објаснување зашто Арсенал нема јака клупа:
WAGE BUDGET
Кој будала ке прифати да седи на клупа за минималка, било да е продукт на Арсенал или не е.И не само што немаме клупа туку секоја година оформуваме нов прв тим, ни бегаат играчите.Затоа не е само да се купат туку треба и да се задржат подолго. После ке биде зашто Лазана Дијара бил нестрплив и си отишол.Па типот прифатил помала плата отколку што добивал во Челзи само за да игра првотимски фудбал во Арсенал.
Значи добар тим може да се оформи со мал трансфер буџет, ама не и со мал буџет на плати.Така само ке може да блеснемо еднас на 3 години за после да ни се разбегаат играчите.И после јово на ново гради го тимот одново

Хехе а попрво збори за трењерот кој не го пушташе во игра.
Ке видиш како подобро ке се снајде и добива повеќе шанса во Челси.
За дм да не почнувам, Венгер требаше да земе овој рок.
Со Сонг/Денилсон сме апсолутно БОТОВИ НА таа позиција.
Мурињо не го пуштаташе во игра пошто на тренингот не го задоволил со неговата игра и докажал дека не вреди за во прв состав.

Во Челзи можеби ќе биде повторно оној стариот Кваресма.

Има едноставно објаснување зашто Арсенал нема јака клупа:
WAGE BUDGET
Кој будала ке прифати да седи на клупа за минималка, било да е продукт на Арсенал или не е.И не само што немаме клупа туку секоја година оформуваме нов прв тим, ни бегаат играчите.Затоа не е само да се купат туку треба и да се задржат подолго. После ке биде зашто Лазана Дијара бил нестрплив и си отишол.Па типот прифатил помала плата отколку што добивал во Челзи само за да игра првотимски фудбал во Арсенал.
Значи добар тим може да се оформи со мал трансфер буџет, ама не и со мал буџет на плати.
Така само ке може да блеснемо еднас на 3 години за после да ни се разбегаат играчите.И после јово на ново гради го тимот одново
Диара, хм дечкото имаше огромен квалитет, но не беше стрплив. После 5 месеци си заминаа двајца Метју и Жилберто. Мое мислење е дека ќе блескаше во Арсенал ако почекаше малку и останеше.

Тешко дека некој (на пример како Фламини минатата сезона кој ја оставаше душата на теренот) ќе ја остави душата на теренот на секој натпревар ако знае дека што и да направи на крајот на неделата џебот ќе му биде полн. Нема да има мотив за докажување.

Мурињо не го пуштаташе во игра пошто на тренингот не го задоволил со неговата игра и докажал дека не вреди за во прв состав.
Во Челзи можеби ќе биде повторно оној стариот Кваресма.

Во Интер Кварезма не играше затоа што Мурињо неможеше да ја искористи истата тактика како што ја користеше во Челзи... со 2 крила и еден класичен напаѓач. Едноставно не одат така работите во Италија каде што се игра многу позатворен фудбал. Неможеше дечкото да се снајде во Италија, тоа е факт и мислам дека во Челзи ќе се снајде многу подобро.

Во Интер Кварезма не играше затоа што Мурињо неможеше да ја искористи истата тактика како што ја користеше во Челзи... со 2 крила и еден класичен напаѓач. Едноставно не одат така работите во Италија каде што се игра многу позатворен фудбал. Неможеше дечкото да се снајде во Италија, тоа е факт и мислам дека во Челзи ќе се снајде многу подобро.
Ќе покаже времето...

Абе како и да е ќе се снајде боље него у Интер али... или нешто да го спречи или лоша форма да има против нас коа ќе играат :helou:

мислам дека мурињо не очекуваше дека ќе му буде толку тешко во италија.
во англија па и во португалија се игра фудбал во кој малку повеќе простор е потенцијална шанса за гол а таму таквите простори се користат, се игра брзо и се одвлекува вниманието на противниците со многу движења.
во италија таквите простори гледаат колку што можат повеќе да ги затворат, демонстрираат повеќе сила,играат бавно и се надеваат на нервоза и грешки во противничкиот табор
во таков фудбал офанзивно настроените играчи тешко се снаоѓаат
мурињо практикуваше сигурен фудбал, со цврста одбрана и напад кој ги користеше грешките но и сам знаеше да создава добри шанси
сега во италија му е затворен целиот простор а играчите кои тој ги сака не можат да се прилагодат на италијанскиот начин на игра, а и самиот тој станува нервозен

Аман те со тој Кварезма.
Во Барселона на успеа, во Интер уште помалку, во Португалска репрезентација не може да се избори за место. Успеа само во Порто каде имаше 4 јаки натпревари во првенството(Бенфика и Спортинг) каде и немаше баш некоја конкуренција за да се мачи да избори место.
А за сега во Челзи ке видиме.Засега има среќа што Џо кол е повреден, а Малуда е топло ладно па еве му шанса конечно да се докаже.

Аман те со тој Кварезма.
Во Барселона на успеа, во Интер уште помалку, во Португалска репрезентација не може да се избори за место. Успеа само во Порто каде имаше 4 јаки натпревари во првенството(Бенфика и Спортинг) каде и немаше баш некоја конкуренција за да се мачи да избори место.
А за сега во Челзи ке видиме.Засега има среќа што Џо кол е повреден, а Малуда е топло ладно па еве му шанса конечно да се докаже.
Тоа е тоа , и јас сакав да го кажам истото али гледам ме прејде со постот...само уште едно ке кажам дека е добар играч е добар али дечкото не е за голема екипа ...неможе да се снајде во голем тим,научен си е он во порто каде местото му беше загарантирано и немораше да се докажува толку многу а и како би се докажал коа за тие играчи у португалска лига е измислен,т.е лигата е катастрофа..Баталете го него дај нешто за нашиве да кажеме..
позззз
се сложувам со постот погоре дека треба да се појачаат платите на фудбалерите од клупата и да не ни бегаат се почесто

Arsenal eye French enforcer

До сега не сум слушнал за него :toe:
Хмм.. добар фудбалер е јохан кабаје и не е прв пат да се интересираме за него, мислам дека една година го следиме.Прикажува супер игри во лил а има само 23 години (мислам) и самиот изјавил дека сака да игра во ПЛ и му се допаѓа играта на арсенал....ништо чудно да го имаме на лето

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom