Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Другар јас за АРСЕНАЛ живеам толку многу го сакам,и не ми кажувај ти јас за кои треба да навивам ако сакаш ти навивај за тиа педери
И пак ќе повторам фудбалот се игра за трофеи за ништо друго
И јас уште еднаш ќе повторам „Не е се во трофеите“. Ако беше се во нив, тогаш треба ли да се убијат навивачите на Њукасл, Фулам, Мидлсбро, Блут Спартанс, Кетеринг и уште илјадници клубови низ светот.

Твој избор е клубот за кој што ќе навиваш, но како што реков во овие тешки моменти низ кои што минува Арсенал се познаваат вистинските навивачи. А не да бараш некои поединци да дојдат (божем тие се спасители) и да плукаш по некои од клубот.

И јас уште еднаш ќе повторам „Не е се во трофеите“. Ако беше се во нив, тогаш треба ли да се убијат навивачите на Њукасл, Фулам, Мидлсбро, Блут Спартанс, Кетеринг и уште илјадници клубови низ светот.

Твој избор е клубот за кој што ќе навиваш, но како што реков во овие тешки моменти низ кои што минува Арсенал се познаваат вистинските навивачи. А не да бараш некои поединци да дојдат (божем тие се спасители) и да плукаш по некои од клубот.

Види споредба што ми направи АРСЕНАЛ со некои пропаднати тимови кои секоа година се борат за опстанок не очекував вакво нешто да го споредуваш АРСЕНАЛ со такви глупи тимови да ги наречам

Види споредба што ми направи АРСЕНАЛ со некои пропаднати тимови кои секоа година се борат за опстанок не очекував вакво нешто да го споредуваш АРСЕНАЛ со такви глупи тимови да ги наречам
На кој начин да ти објаснам, кога не сваќаш. Вистинскиот навивач се познава кога на тимот не му оди. А ако не го разбра значењето на мојот претходен пост, тогаш тука не можам да ти помогнам.

Значи Дистин кој има одиграно оваа сезона 21 од 21 натпревар за Портсмут во Премиер лигата и е незаменлив таму ќе сака остатокот од кариерата да си го помине на клупата?

Неговото доаѓање ќе го исфрли Туре или Галас од стартниот состав, а тука како замени се Силвестер кој има огромно искуство со Јунајтед, во Премиер лигата е една деценија и младиот Џуру. А да не го заборавам и Сендерос кој е на позајмица до крајот на сезоната во Милан и кој најверојатно ќе се врати. Значи за тој да дојде ќе треба некој да си оди.

Со оглед дека постои Волкот, значи постои и во Март ќе започне да игра ќе сака ли сега кога ја подобри својата игра да спие на клупата? Секако дека не. Ебуе еве сега ќе си го породолжи договорот. Аршавин е тотално непотребен, а за тоа постојат голем број на факти кои ти ги спомена претходно. Ретко некој русин се прилагодил во Англија, а пак да не зборувам за евентуалните шанси за успешна сезона на Аршавин кога тој во најважното натпреварување (по финансии) нема да може да игра. А плус тука е и Вилшер. Веќе од следната сезона ќе почнеме да го гледаме повеќе на терените. Како тој ќе просперира ако тука е Аршавин?

Не велам дека не ни требаат засилувања, ни требаат, но на други позиции, а тоа е дифензиф мидфилдер позицијата. Лани си заминаа тројца Жилберто, Фламини и Диара, а не дојде никој, па не е ни чудно што Дени (кој е атакинг мидфилдер) неможе да се снајде на таа позиција. Играта ни е светлосни години подалеку од онаа од минатата сезона.

Крила имаме доволно исто како и одбрамбени фудбалери. :helou:
Хехе, па сигурно ке го земеме за 2 максимум години повеќе не ни треба. Колку да имаме + пошто нема да исфрли никој ама баш буквално никој, како што тргнало веќе поминаа повеќе од половина мечеви во Премиер а ние немаме изиграно еднаш со асална одбрана. И баш тие централни ни се повредуваа, кој дистин може комплетно да ги замени. Силвестер 10 години воМанчестер играше крило, а Џуру е сеауште дете и му се дешаваат огромни грешки(како со ливерпул)
А тука не исклучувам и позајмница.

За Аршавин потпуно се слагам, незнам... Чим Венгер покажува интерес и е пред потпис со него, значи сигурно дека има нешто.
И јас сум анти овој трансфер, стварно не ни треба али ако дојде ке видиме дали ние ке испаднеме у право или Венгер ке не демантира и ке направи една добра компилации на распоредување на фудбалерите кој каде(мада ептен тешко) и дека одлично ке се адаптира на играта.

Не е се во трофеите, верувај. :toe:
А во што е? :):)
Мора да се направи шампионски тим. Неколку безвезе киксови да ги искористевме против вторлигашите сега ке бевме на прво место.
Тоа е стварно штета, а сега се мачиме и влагаме со оптимизам како ке ги стигнеме Манчестер, Ливерпул ... не викам дека неможе но тешко.. нее тоа тоа!

691.gif
660.gif

повелете на темата :
...

Хехе, па сигурно ке го земеме за 2 максимум години повеќе не ни треба. Колку да имаме + пошто нема да исфрли никој ама баш буквално никој, како што тргнало веќе поминаа повеќе од половина мечеви во Премиер а ние немаме изиграно еднаш со асална одбрана. И баш тие централни ни се повредуваа, кој дистин може комплетно да ги замени. Силвестер 10 години воМанчестер играше крило, а Џуру е сеауште дете и му се дешаваат огромни грешки(како со ливерпул)
А тука не исклучувам и позајмница.

За Аршавин потпуно се слагам, незнам... Чим Венгер покажува интерес и е пред потпис со него, значи сигурно дека има нешто.
И јас сум анти овој трансфер, стварно не ни треба али ако дојде ке видиме дали ние ке испаднеме у право или Венгер ке не демантира и ке направи една добра компилации на распоредување на фудбалерите кој каде(мада ептен тешко) и дека одлично ке се адаптира на играта.

А во што е? :):)
Мора да се направи шампионски тим. Неколку безвезе киксови да ги искористевме против вторлигашите сега ке бевме на прво место.
Тоа е стварно штета, а сега се мачиме и влагаме со оптимизам како ке ги стигнеме Манчестер, Ливерпул ... не викам дека неможе но тешко.. нее тоа тоа!
Трофејот нема да те орасположи како тоа што може да го направи убавата игра и сето тоа што го прават овие млади фудбалери „во светот на возрасните“. Чувството е поразлично од она за трофеј.

Секако дека наградата за добра игра е парче метал (или што и да е) кое што ќе стои во витрините и парична награда, но тоа не е тоа како што може да ти го понуди начинот на кој се стигнало до тоа (а и си оној кој што бил дел од тоа), а не некој дознае дека тој тим вчера зедол трофеј и веднаш ќе навива за него за да не го мачат другарите кога клубот ќе има „црни денови“.

Трофејот нема да те орасположи како тоа што може да го направи убавата игра и сето тоа што го прават овие млади фудбалери „во светот на возрасните“. Чувството е поразлично од она за трофеј.

Секако дека наградата за добра игра е парче метал (или што и да е) кое што ќе стои во витрините и парична награда, но тоа не е тоа како што може да ти го понуди начинот на кој се стигнало до тоа (а и си оној кој што бил дел од тоа), а не некој дознае дека тој тим вчера зедол трофеј и веднаш ќе навива за него за да не го мачат другарите кога клубот ќе има „црни денови“.
Епа не сме сите исти. Некој го задоволува таа убава игра, некој го задоволуваат кога играат резултатски како Манчестер и ке освајаат титули ....
Не почнувај одма сега оди навивај за Манчестер пошто јас кога почнав да гледам фудбал немаше ваков тим Арсенал. Поради тоа и бевме шампиони неколку пати, пошто беше каде каде поразличен од овој во сите аспекти.
Јас не викам дека не ми свиѓа таа игра што ја игра арсенал сега, но не резултира веќе неколку години. Тоа е најбитното, утре човек нема да ти рече као Арсенал играл убаво(а бил 4-то место), ке ти рече како Манчестер играл и како освоил титула. Примерно.
И галас пред неколку месеци изјави „ Можда и нее толку добро да играш убав фудбал “.

арсеналмартин24 .. не е све во трофеите 1 , 2 али 5 сезони... све е сега у трофеите.. за жал и нашиот тим тоа мора да го доживее... толкав периот со едно финале у ЛШ ( изгубено на беден начин) и 3тото место лани по одличната сезона :pipi:
ама еве ќе успееме да купиме некој барем дистин ... и ќе се вратат повредените..
ама многу важно е да не ни се повреди никој нов... :nenene: у никој случај тоа не смее
или пак да не биде повреда поголема од 1 меч пауза...:toe:
ајде малку по...весело пред натпреварот утре... Венгер си ја свати работата глеадаме и ќе има појаки и поистакнати играчи пак во тимот :helou:

Епа не сме сите исти. Некој го задоволува таа убава игра, некој го задоволуваат кога играат резултатски како Манчестер и ке освајаат титули ....
Не почнувај одма сега оди навивај за Манчестер пошто јас кога почнав да гледам фудбал немаше ваков тим. Поради тоа и бевме шампиони неколку пати, пошто беше каде каде поразличен од овој во сите аспекти.
Јас не викам дека не ми свиѓа таа игра што ја игра арсенал сега, но не резултира веќе неколку години. Тоа е најбитното, утре човек нема да ти рече као Арсенал играл убаво, ке ти рече како Манчестер играл и како освоил титула. Примерно.
И галас пред неколку месеци изјави „ Можда и нее толку добро да играш убав фудбал “.
Тој потекнува од Челзи, неколку години играше таму па што очекуваш да каже. Можеби досега се предомислил. :pos:

Фудбалот го следам од 8 годишна возраст и добро знам што се направи Венгер уште од неговото доаѓање. Секој си има свое мислење, и не одам преку тоа.

Како што кажа Соне, да промениме малку тема.

Прогноза за утре:

Фабијански

Сања - Туре - Галас - Гибс

Ебуе - Насри - Денилсон - Вела

Ван Перси/Адебајор - Бендтнер

Очекувам тежок натпревар и резултат 1 - 2/3.

Не е крај на светот. Побарувањата на русите се големи, или нека ја прифатат актуелната понуда од 12+3 милиони или нека си го задржат за себе, па во ноември за многу поевтина сума нека си го откупи договорот и нека оди каде сака.

Не е крај на светот. Побарувањата на русите се големи или нека ја прифатат актуелната понуда од 12+3 милиони или нека си го задржат за себе, па во ноември за многу поевтина сума нека си го откупи договорот и нека оди каде сака.
Ма не се замарам, не го постирав линкот во знак на лошо.
А во ноември ич не ни треба, нека иде кај сака.
Али сеуште не се знае.

Ма не се замарам, не го постирав линкот во знак на лошо.
А во ноември ич не ни треба, нека иде кај сака.
Али сеуште не се знае.
We live in an Arsenal world, а таму се е можно. Сагите се секојдневие за нас...

Дај боже да дојде Ричардз..Мој лично омилен одбранбен играч после Туре..
Најбољее
само нека дојде тој:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom