Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мајсторе, од 99' до Вчера:
Arsenal Transfers signs in: £75m
Arsenal Transfers signs out: £140m

Со ова, Арсенал е еден од ретките клубови кој со трансфери е во профит.

Еве ти ги искусните трансфери од 1999година до 2002година!
Олег Лужљи- 29год
Силвињо- на 25години
Давор Шукер- 30години
Роберт Пирес- 28 некаде
Силвиан Вилторд- 26год
Гио ван Бронхорст- 26год
Сол Кембел- 26год
Паскал Сиган- 27год
Жилберто- 25год (мислам)
Леман- 29 некаде

Значи после Леман, од 2002 до 2008(!!!!!) најискусниот што го има купено е Томаш Росицки на 25години...другите под 23сите.

Никого неможеш да убедиш со тие фрази за стадионот. На Арсенал не му беше неопходен Емирати, али газдите одлучија да градат бидејки имаа(т) пари. Семејството Hill-Wood е сопственик од 1982год знаеш кој се они ?

Ливерпул почнаа со градба на стадионот, и пак си прават милионски трансфери.
ЈУВЕНТУС покрај сите кризи кој ги поминаа, беа пред банкрот! али пак одлучија да си градат стадион, и пак си прават трансфери поголеми од они на Арсенал.

АРСЕНАЛ е во топ3 најбогатите клубови во светот..

Немој да ми бидеш смешен со тие кредити жити брат!

Друго ми е ептен смешно!!!

Викаш Арсенал несакал да купува избрзано ?!
Имаше цели 2 месеци да најде замена(!!!!!) за продадените играчи, а камо ли да го засили тимот!!!
И мислиш он од медиумите разбрал дека има 30милиони фунти пазарна цена ЛОЛ! ---од почеток на трансфер пазарот знаел дека има +100мил за трансфери!
Ај сеа, иди прошетај малце. :salut:

With the transfer window closing and Arsenal boss Arsene Wenger not bringing in the quality midfielder he wanted to add to his squad at the Emirates Stadium. Stephen Appiah, who has reportedly been holding talks with West Ham United has again been linked with Arsenal, according to reports.
Ghanaian captain Appiah is a free agent after annulling his contract with Fenerbahce earlier this summer. Which leaves the 27-year-old former Juventus player able to join any club still as a free agent. Though reports are claiming that the midfielder favours a move back to La Vecchia Signora in Turin.
Wenger reportedly made a move for Appiah in 2007, with Appiah stating that Arsenal was his number one choice.
In July 2007 Appiah said: “No deal has been done yet but 50 per cent of me is coming to Arsenal.
“Clubs like AS Roma, Juventus and Marseille all want me. But I don’t want to go to Italy again.
“I prefer Arsenal — they are my No 1 choice.”
Appiah would not cost a transfer fee, but there are concerns about the midfielders physical state as he has just recovered from a long-term injury.
However, although the Hammers have held talks with Appiah, the appeal of Champions League football with Arsenal could prove to be the deciding factor that sees him move to North London and not East :vozbud:

Си имате клуб, за кој навивате? Или Арсенал вие приоритет?
За тебе секој кој ќе ја каже реалноста воедно и вистината не е навивач на Арсенал.Секој има право на искажување на своето мислеше доколку не е навредливо.Во случајот мислењето не беше навредливо за Арсенал.

Тогаш ако сте во право како може еден клуб како Арсенал да е на трето место по богатство а да нема пари за да си го плати стадионот.И по кој пат да ви се кажи дека Арсенал е клуб за правење пари. Ево ви пример го земаат Силвестре за 900.000 а го даваат Сендерос на Милан за 2.500.000 Криво ми е за оваа политика али тоа ти е,да се надеваме дека другите екипи со нивното засилување нема да бидат прерд Арсенал на табела.

И немојте да ми реплицирате со тоа дека јас не сум за Арсенал.
Арсенал е на врвот последните 2 сезони,токму поради стадионот.....
И по кој пат да ти се каже дека Арсенал не е клуб за правење пари,туку така функицонира,зашто пари се трошат од клубот(профитот),a не од џебовите на акционерите.И ако мислите дека акционерите зимаат пари,грешите.Тие работат на плата.Jaсно?
И добредојдено беше засилување,но кога не се најде,да земаме да се обесиме?Па тука се Сонг,Диаби,Денилсон.....
Ако се сеќавам и лани ни фалеше лево крило...па не дигавте галама.Лани си заминаа Арни и Фреди,па имавме далеку поуспешна сезона од претходната.

Се дига галама дека секоја година ги продаваат звездите...и тоа ме донесе до заклучокот. Еве да помине и оваа, пак ке продадат некој и ке купат некој млад. Ремси ке стане 19години, он ке игра пра постава...на 21година ке го шитнат.

Ако ги измереш парите кој Челзи и Манчестер ги даваат годишно за плати со она давање на Арсенал...ке видиш дека сумата е дупло помала. Затоа, кога Реал Мадрид ке му понуди на Денилсон дупло поголема плата, овој без размислување ке ја прифати.

Инаку, доаѓа Манчестер Сити, Тотенхем...сигурен сум дека еден од Арсенал или Ливерпул НЕМА да се квалификува за ЛШ сезонава.
Дотолку Арсенал не се квалификува, несакам да помислам што ке се деси. Фабрегас ке е прв за заминување.

Се дига галама дека секоја година ги продаваат звездите...и тоа ме донесе до заклучокот. Еве да помине и оваа, пак ке продадат некој и ке купат некој млад. Ремси ке стане 19години, он ке игра пра постава...на 21година ке го шитнат.

Ако ги измереш парите кој Челзи и Манчестер ги даваат годишно за плати со она давање на Арсенал...ке видиш дека сумата е дупло помала. Затоа, кога Реал Мадрид ке му понуди на Денилсон дупло поголема плата, овој без размислување ке ја прифати.

Инаку, доаѓа Манчестер Сити, Тотенхем...сигурен сум дека еден од Арсенал или Ливерпул НЕМА да се квалификува за ЛШ сезонава.
Дотолку Арсенал не се квалификува, несакам да помислам што ке се деси. Фабрегас ке е прв за заминување.
И покрај се Арсенал игра најдобар фудбал за гледање..:toe:

Претеруваш за местото кое ќе биде Арсенал.Се согласувам со тебе за политиката на Арсенал,но во моментов Арсенал има далеку подобар состав од Тотенхем и Манчестер Сити.За оваа година најмалку трето место ќе освоиме.

Ама баш ништо не се знае во Англиско, али сигурен сум дека Луверпул или Арсенал нема да идат во ЛШ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom