Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тогаш ако сте во право како може еден клуб како Арсенал да е на трето место по богатство а да нема пари за да си го плати стадионот.И по кој пат да ви се кажи дека Арсенал е клуб за правење пари. Ево ви пример го земаат Силвестре за 900.000 а го даваат Сендерос на Милан за 2.500.000 Криво ми е за оваа политика али тоа ти е,да се надеваме дека другите екипи со нивното засилување нема да бидат прерд Арсенал на табела.

И немојте да ми реплицирате со тоа дека јас не сум за Арсенал.

Тогаш ако сте во право како може еден клуб како Арсенал да е на трето место по богатство а да нема пари за да си го плати стадионот.И по кој пат да ви се кажи дека Арсенал е клуб за правење пари. Ево ви пример го земаат Силвестре за 900.000 а го даваат Сендерос на Милан за 2.500.000 Криво ми е за оваа политика али тоа ти е,да се надеваме дека другите екипи со нивното засилување нема да бидат прерд Арсенал на табела.

И немојте да ми реплицирате со тоа дека јас не сум за Арсенал.[/quote]

абе брат хахахахахааххахахааха зошо да ти реплицираме

сите знаеме дека е така

само единствено не се согласувам за ’’правењето’’ пари:nenene:

И јас не се согласувам со тоа али така изгелда, камо да има луѓе во Арсенал што ќе прават како новиве сопственици на Ман.Сити пари само за играчи и титули а талентите се создаваат во резерниот тим како што го има Арсенал.

И јас не се согласувам со тоа али така изгелда, камо да има луѓе во Арсенал што ќе прават како новиве сопственици на Ман.Сити пари само за играчи и титули а талентите се создаваат во резерниот тим како што го има Арсенал.

епа другар да ти кажaм повеке го сакам тимот ваков како што е моментално него ли на некој шејк од Абу Даби <==={= fuck off

тогаш нема ни да ни треба

во случајот ’’Абу Даби’’

Види да не ме разбереш погрешно требаат пари за играчи да се купат квалитетни со кој ќе може Арсенал на сите титули да атакува не само на една или само да се влезе во лига на шампиони наредната сезона, тогаш ќе го гледаме вистинскиот Арсенал кој може да освои се и сешто, а сите млади играчи кои Венгер мисли дека се талентирани може да ги купува и да ги доусовршува во вториот тим на Арсенал и после за во наредните сезони да има повеќе играчи од својата школа него да ги купува.

Види да не ме разбереш погрешно требаат пари за играчи да се купат квалитетни со кој ќе може Арсенал на сите титули да атакува не само на една или само да се влезе во лига на шампиони наредната сезона, тогаш ќе го гледаме вистинскиот Арсенал кој може да освои се и сешто, а сите млади играчи кои Венгер мисли дека се талентирани може да ги купува и да ги доусовршува во вториот тим на Арсенал и после за во наредните сезони да има повеќе играчи од својата школа него да ги купува.

ок е брат све ова
ама дали венгер покрај толку пари на рака ке мисли за вела на пр или за волкот
едноставно кога ке станат ИГРАЧИ ке ги купи и ич нема да се замара

еве ти чиста вистина од мојов пост

Real Madrid
Chelsea
Inter
Baern Munchen
и уште мн други

ајде кажи ми дали Бернд Шустер,Мурињо,Сколари и Клинсман го прават тоа што ти наведе дека ке го прави Венгер ако дојде во нивна позиција

и самиот гледаш дека воопшто не им е гајле
ако се покаже некој ке го земат и ауфидрзен

:toe:

ок е брат све ова
ама дали венгер покрај толку пари на рака ке мисли за вела на пр или за волкот
едноставно кога ке станат ИГРАЧИ ке ги купи и ич нема да се замара
еве ти чиста вистина од мојов пост
Real Madrid
Chelsea
Inter
Baern Munchen
и уште мн други
ајде кажи ми дали Бернд Шустер,Мурињо,Сколари и Клинсман го прават тоа што ти наведе дека ке го прави Венгер ако дојде во нивна позиција
и самиот гледаш дека воопшто не им е гајле
ако се покаже некој ке го земат и ауфидрзен

:toe:

Добро тоа, велиш нема да се замара а дали си заприметил колку од играчите што ги купува Венгер одма настапуваат во првиот состав или прво ја чекаат својата шанса. Денилсон Фабрегас ван Перси Волкот и други кога беа донесени во Арсенал не почнаа да играат одна некои чекаа и по 1 или 2 години.Незначи дека ако имаш талет за фудбал си професионален фудбалер мора да чекаш на ред.

И за тоа што велиш за другите менаџери, ако знаат да одберат квалитетен играч нема да седат по една две или три сезони на менаџерско место туку ќе останат како Венгер по десет и повеќе.

1.

2.

3.

Сето ова ти паѓа во вода бидејки раковотството на Арсенал му спремило 30милиони фунти за последната недела од трансфер пазарот.
Оваа сума веројатно била дупло поголема после продажбата на играчите(Хлеб, Фламини, Силва)

-Бонус
Уште пред да почне со изградбата на стадионот, истата ситуација беше и на Хајбери. Ама баш истата приказна(што ја кажав горе) само со мала разлика...тогаш се освојуваа титули.
А ако сакаш да ти кажам зошто освојуваа титули...дека имаа искусни играчи кој беа едни од најдобрите.

-Бонус 2
И незнам дали си видел што се има Емирати и колку пари Арсенал зима од издавање на под-трибинскиот простор.
Ах,ах,ах...сигурен си дека му спремале 30 мил.?
И да,Венгер рече дека ке го купи вистинскиот човек,а не само дај пари ке го биде....
Ај кажи ми кој искусни играчи ги купи Арсенал или таму го стекнуваа искуството?
5 сезони постиме...ама има причини за тоа.
Знаеш и не е толку лесно да се префрлиш на друг стадион,треба време за адаптација.Како што можеш да забележиш овие сезони се правеше ремонт на тимот,се сменија генерации....Лани,со малце повеќе среќа,да немаше толку повреди....и ке освоивме титула.Дечките стекнуваат искуство,би требало на полусезоната да се донесе уште некој,не викам не.....но верувам и во овој тим.
И пак ке ти кажам,ако мислиш дека лесно е да покриеш кредит со кој е изграден 2/3 по вредност стадион,се лажеш.Па морат да зимат пари,вложуваат во него,за да им се врати...или(твое мислење?).А мислиш газдите да имаа повеќе пари,немаше да вложуваат за да се освојат титули(нели БИГ траснферс)?Па така ке има уште поголем профит ор?

Поздрав.:smir:

Ах,ах,ах...сигурен си дека му спремале 30 мил.?
И да,Венгер рече дека ке го купи вистинскиот човек,а не само дај пари ке го биде....
Ај кажи ми кој искусни играчи ги купи Арсенал или таму го стекнуваа искуството?
5 сезони постиме...ама има причини за тоа.
Знаеш и не е толку лесно да се префрлиш на друг стадион,треба време за адаптација.Како што можеш да забележиш овие сезони се правеше ремонт на тимот,се сменија генерации....Лани,со малце повеќе среќа,да немаше толку повреди....и ке освоивме титула.Дечките стекнуваат искуство,би требало на полусезоната да се донесе уште некој,не викам не.....но верувам и во овој тим.
И пак ке ти кажам,ако мислиш дека лесно е да покриеш кредит со кој е изграден 2/3 по вредност стадион,се лажеш.Па морат да зимат пари,вложуваат во него,за да им се врати...или(твое мислење?).А мислиш газдите да имаа повеќе пари,немаше да вложуваат за да се освојат титули(нели БИГ траснферс)?Па така ке има уште поголем профит ор?

Поздрав.:smir:

Мајсторе, од 99' до Вчера:
Arsenal Transfers signs in: £75m
Arsenal Transfers signs out: £140m

Со ова, Арсенал е еден од ретките клубови кој со трансфери е во профит.

Еве ти ги искусните трансфери од 1999година до 2002година!
Олег Лужљи- 29год
Силвињо- на 25години
Давор Шукер- 30години
Роберт Пирес- 28 некаде
Силвиан Вилторд- 26год
Гио ван Бронхорст- 26год
Сол Кембел- 26год
Паскал Сиган- 27год
Жилберто- 25год (мислам)
Леман- 29 некаде

Значи после Леман, од 2002 до 2008(!!!!!) најискусниот што го има купено е Томаш Росицки на 25години...другите под 23сите.

Никого неможеш да убедиш со тие фрази за стадионот. На Арсенал не му беше неопходен Емирати, али газдите одлучија да градат бидејки имаа(т) пари. Семејството Hill-Wood е сопственик од 1982год знаеш кој се они ?

Ливерпул почнаа со градба на стадионот, и пак си прават милионски трансфери.
ЈУВЕНТУС покрај сите кризи кој ги поминаа, беа пред банкрот! али пак одлучија да си градат стадион, и пак си прават трансфери поголеми од они на Арсенал.

АРСЕНАЛ е во топ3 најбогатите клубови во светот..

Немој да ми бидеш смешен со тие кредити жити брат!

Друго ми е ептен смешно!!!

Викаш Арсенал несакал да купува избрзано ?!
Имаше цели 2 месеци да најде замена(!!!!!) за продадените играчи, а камо ли да го засили тимот!!!
И мислиш он од медиумите разбрал дека има 30милиони фунти пазарна цена ЛОЛ! ---од почеток на трансфер пазарот знаел дека има +100мил за трансфери!

Мајсторе, од 99' до Вчера:
Arsenal Transfers signs in: £75m
Arsenal Transfers signs out: £140m

Со ова, Арсенал е еден од ретките клубови кој со трансфери е во профит.

Олег Лужљи- 29год
Силвињо- на 25години
Давор Шукер- 30години
Роберт Пирес- 28 некаде
Силвиан Вилторд- 26год
Гио ван Бронхорст- 26год
Сол Кембел- 26год
Паскал Сиган- 27год
Жилберто- 25год (мислам)
Леман- 29 некаде

Значи после Леман, од 2002 до 2008(!!!!!) најискусниот што го има купено е Томаш Росицки на 25години...другите под 23сите.

Никого неможеш да убедиш со тие фрази за стадионот. На Арсенал не му беше неопходен Емирати, али газдите одлучија да градат бидејки имаа(т) пари. Семејството Hill-Wood е сопственик од 1982год знаеш кој се они ?

ЈУВЕНТУС покрај сите кризи кој ги поминаа, беа пред банкрот! али пак одлучија да си градат стадион, и пак си прават трансфери поголеми од они на Арсенал.

Имаше цели 2 месеци да најде замена(!!!!!) за продадените играчи, а камо ли да го засили тимот!!!
И мислиш он од медиумите разбрал дека има 30милиони фунти пазарна цена ЛОЛ! ---од почеток на трансфер пазарот знаел дека има +100мил за трансфери!

ehehe ddime brat ti si otkacen skorz bravo bravo ej kaj gi najde faktive ziti sve...:vozbud:
slusajte deca da vi kazam ARSENAL e fabrika za pari...zlaten rudnik on e istoto sho se AJAX I PSV... si pravi igraci gi sitka i cao prijatno... pa ne za djabe prv e vo ostvaren transfer profit
ANELKA kupen za 500 000 evra
prodaden za 22 000 000 evra vo real madrid pa sea vie videte...
a za tituli venger samo da go cuva istiov tim 2 god ima da gazat... nemora nisho drugo da kupi...aj ke vidime sezonava sho ke bide:vozbud:

abe momci dzabe se raspravate.Kako moze nekoj da rece(da ne imenuvam)deka treba da se vraka kredit za stadionot koa sopstvenicite imaat pari i pravat nov.A baska kolku pari zenaa od Emirati kompanijata so im e sponzor i na dresovite i na stadionot.Timot ni e prekrasen:)) ama dokolku bi mozele da ne bidat fer prema site a ne da se zastituva samo C.Ronaldo i Torres togas ne bi imale tolku mn povredi a ne sekoja utakmica nekoj go jade.Eduardo da ne recam pred umiranje toj kretenot kaznet edna utakmiCa.Ke bide podobro sezonava ajde malce optimizam imajte verba vo nasata "gradinka" :)))
Pozz Meggi:pipi:

E dojde i moj red da pisham...Eve vaka...kako 1. se ocekuvashe ovoj zaplet, se misli na Venger deka ne kupi zailuvanje....Vo ovoj slucaj mora da se slozam so Zokki koj rece deka Arsen know i deka imame super i vrven strateg....No i kako da ne bidi vrven koga e veke 13-ta sezona na celo....ne znam dali nekoj ima tolku opstanato na nekoja klupa vo anglija....(Sir Alex Ferguson, toj e besmrten)....hahahaha....Kako 2. mozi da se reci deka imame tim ama nema da bidi kako lani....na pr.lani nikoj ne smetashe deka Asnl ke se bori za titula....site go gledaa onaka potcenuvacki....kako da igraat protiv Bolton...go cenam misenjeto na Ferguson koj izjavi,ako dobro se sekavam...deka ne gleda drug konkurent za titulata osven vo Arsenal....znaci mnogu malce se nadevaa deka ke izigrame onaka kako izigravme....lani imashe nekoi greshki koi pretezno bea od neiskustvo.....pr.penal na Clishy vo 93' vo Birmingham...(Birmingham - Arsenal 2-2)...ali nema veze...Ni treba edna pobeda sega na Iwood Park sea kaj Poll Ince,,,,....i podobruvanje na atmosferata....

D'Artagnan, You'll never alone....

p.c. I sabota na Gradski, da ne zaboravite....Makedonija - Shkotska 2-1:tv::tv::baeh::baeh:

Олег Лужљи- 29год-1.8 мил.
Силвињо- на 25години 4 мил.
Давор Шукер- 30години-3.5 мил.
Роберт Пирес- 27 години-6 мил.
Силвиан Вилторд- 26год-13 мил.
Гио ван Бронхорст- 26год-8.5 мил
Сол Кембел- 26год-Фри транфер
Паскал Сиган- 27год-2.1 мил.
Жилберто- 25год (мислам)-4.5 мил.
Леман- 29 некаде-од 2003/2004 е.Не се сеќавам колку потрошивме.

Пресметај за искусните трасфери колку пари се потрошени и ако најдеш некој за тие цени,кажи му на Венгер,верувам дека ке го купи..
Хлеб,Алмунија,Галас...
Убаво знам кој се и што се,заедно со Дејвид Дин(вложуваше) вложува во тимот(но дали вложуваат како Арбамович,Глејзер,американците итн итн.).Можеше да се игра и на Хајбери(38419 седишта),но сега не се профитира повеќе од Емирати((60,355 седишта)затоа сме 3 најбогат клуб,овај не најбогат,туку со најголем профит...со кој се покриваат и трошоците,не оди се во џеповите на газдите,како што викаш ти).
А американците колку пари даваат од џебот а?
Јувентус мора да купува ако сака да освои титула....а ние тоа го можеме и со овој тим.
Мислиш дека знаеш повеќе од професорот?Бараше,не најде соодветна замена,но верува во Сонг,Диаби и Денилсон(убаво ке дојдеше да земаше уште некој,ама...)-за Фламини.
За Хлеб-Насри(100 пати подобар така?)
За Леман-Фабиански....
И не биди смешен,на Фудбал Менаџер Арсенал да нема +100 мил. за трансфери?Зашто во реалноста нема.
И да,Венгер има неограничен лимит на пари за трансфери.Зошто?Зашто не се расфрла со пари како некој други....
Ако мисли дека е добар,дека ке се вклопи во играта,не верувам дека не би го купил.Што Венгер не сака да освојува титули?
Поздрав.

Пресметај за искусните трасфери колку пари се потрошени и ако најдеш некој за тие цени,кажи му на Венгер,верувам дека ке го купи..
Хлеб,Алмунија,Галас...
Убаво знам кој се и што се,заедно со Дејвид Дин(вложуваше) вложува во тимот(но дали вложуваат како Арбамович,Глејзер,американците итн итн.).Можеше да се игра и на Хајбери(38419 седишта),но сега не се профитира повеќе од Емирати((60,355 седишта)затоа сме 3 најбогат клуб,овај не најбогат,туку со најголем профит...со кој се покриваат и трошоците,не оди се во џеповите на газдите,како што викаш ти).
А американците колку пари даваат од џебот а?
Јувентус мора да купува ако сака да освои титула....а ние тоа го можеме и со овој тим.
Мислиш дека знаеш повеќе од професорот?Бараше,не најде соодветна замена,но верува во Сонг,Диаби и Денилсон(убаво ке дојдеше да земаше уште некој,ама...)-за Фламини.
За Хлеб-Насри(100 пати подобар така?)
За Леман-Фабиански....
И не биди смешен,на Фудбал Менаџер Арсенал да нема +100 мил. за трансфери?Зашто во реалноста нема.
И да,Венгер има неограничен лимит на пари за трансфери.Зошто?Зашто не се расфрла со пари како некој други....
Ако мисли дека е добар,дека ке се вклопи во играта,не верувам дека не би го купил.Што Венгер не сака да освојува титули?
Поздрав.
Ajde ako saka da osvojuva tituli neka osvoi na ovoj negov nacin... 4 god nema nisto ajde sega 5ta.. ke go cekame..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom