Фамата за женскиот оргазам

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.101
Веб-сајт
www.kajgana.com
Не зборам од лично искуство, туку од општата фама која владее во денешницата дека женските оргазми се случуваат многу ретко. Пoнекогаш се обвинуваат мажите дека се лоши љубовници (читај - ебачи), лижачи, дека им е премногу мал (некои жени се жалат и на преголеми), дека не им чини аголот на закривеност и слични тракатанци кои се производ на автосугестијата.

Жените се еманципирани, а не доживуваат оргазми! Па да и се сневиди на таа еманципација без оргазми. Единственото кое таа еманципација му го донесе на оргазмот е количината на потрошени зборови во литературата, весниците, на форумите и кафе муабетите.

Да, сега жените дрндаат за тоа, пишуваат, а и мажите се вклучија - што да прават, едноставно се прилагодија. Анализираат, се обидуваат да ја запознаат својата вагина, тоа чудо на природата, си ја гледаат во огледало и имаат женско право на тоа.

И? Сега? Која е фамата на женскиот оргазам?

Ајде девојки и жени, топиков гледам дека до сега е прочитан 17 пати, а никоја од вас не се дрзнала да одговори ништо.

Срамот е во прашање или нешто друго?

мистичен отвори една ваква тема за машки да видиш шо се вика разговор, за 30 минути ке има 15 страни :D

Gizo напиша:
мистичен отвори една ваква тема за машки да видиш шо се вика разговор, за 30 минути ке има 15 страни :D
Па не би рекол, затоа што мажите немаат "проблем" со доживување оргазми како жените, нели? Напротив, токму жените треба да дискутираат на оваа тема.

Acid напиша:
Gizo напиша:
Па не би рекол, затоа што мажите немаат "проблем" со доживување оргазми како жените, нели? Напротив, токму жените треба да дискутираат на оваа тема.

неможноста да доживеат оргазам не е пречка да не дискутираат за темата.

Е па ако е за тие што имаат проблем ... нека си бараат чаре, јас немам па нема да дискутирам :lol: :P

A jas pak se mislev da si otvoram edna tema onaka ko za sefte pod naslov "Mojot Prv Orgazam"..... ke se razocarav od start izgleda.... :lol:

Eko1 напиша:
A jas pak se mislev da si otvoram edna tema onaka ko za sefte pod naslov "Mojot Prv Orgazam"..... ke se razocarav od start izgleda.... :lol:

Има милјарда теми за тие пусти оргазми ... премногу ве копкаат а? Ако, ама џабе везете ... не дека ти сугерирам да не отвараш ... само онака јас :lol: :lol: :P

Поентата на топикот не е да ми разјасните мене, туку да размислите и да си разјасните самите на себе некои работи :)

Мистичен напиша:
Поентата на топикот не е да ми разјасните мене, туку да размислите и да си разјасните самите на себе некои работи :)

На пример? Ајде наши сме ... кажи си на право :lol: :P

Аман бре Дивајнке, па читај го првиот пост од темата, убаво е образложено таму...

Мистичен напиша:
Не зборам од лично искуство, туку од општата фама која владее во денешницата дека женските оргазми се случуваат многу ретко. Пoнекогаш се обвинуваат мажите дека се лоши љубовници (читај - ебачи), лижачи, дека им е премногу мал (некои жени се жалат и на преголеми), дека не им чини аголот на закривеност и слични тракатанци кои се производ на автосугестијата.

Жените се еманципирани, а не доживуваат оргазми! Па да и се сневиди на таа еманципација без оргазми. Единственото кое таа еманципација му го донесе на оргазмот е количината на потрошени зборови во литературата, весниците, на форумите и кафе муабетите.

Да, сега жените дрндаат за тоа, пишуваат, а и мажите се вклучија - што да прават, едноставно се прилагодија. Анализираат, се обидуваат да ја запознаат својата вагина, тоа чудо на природата, си ја гледаат во огледало и имаат женско право на тоа.

И? Сега? Која е фамата на женскиот оргазам?

i citav i citav i citav i ne svativ....prv pat ova go citam zimi oci najubaj:))
Od kaj ti e ova bejb?Deka zenite ne dozivuvaat orgazmi?
Vo deneshno vreme tocno e deka eptem se zabega po tolkuvanjeto na seksot ,mazite,zenite bla bla...ama toa ne znaci deka ne dozivuvame ograzam be!pu pu skraja bilo:)

Рејџ, бејб, можеш да читаш и да се изначиташ и пак кец да ти ставам! Под итно нов оптичар да си најдеш! Кој кажа дека не доживувате? Во школо бубалица беше или ги читаше тектсовите со разбирање?:) Тука збориме за целата таа фама околу женскиот оргазам срцка, на која во денешницата и се придава толкаво значење. Плиз рид керфли аген:)

Мистичен напиша:
Zoshto mislish deka niedna ne razmislila i ne si razjasnala? :D

Мистичен напиша:
Рејџ, бејб, можеш да читаш и да се изначиташ и пак кец да ти ставам! Под итно нов оптичар да си најдеш! Кој кажа дека не доживувате? Во школо бубалица беше или ги читаше тектсовите со разбирање?:) Тука збориме за целата таа фама околу женскиот оргазам срцка, на која во денешницата и се придава толкаво значење. Плиз рид керфли аген:)
ok i was reading it again and again and again...vidi imam mana bukvalno gi svakam rabotive zato so nikogash ne pishuvam za da nekoj cita megu redovi nego sakam da e prosto i ednostavno E sega bajb ona sho go staviv vo temno go obrazloziv ama valjda i got it all wrong.Ne svakam deka na deneshno vreme samo za to deka se kreva galama neso opshto za sexot .Do sega ne sum sretnala nekade da pishuva deka zenskite orgazmi se slucuvaat poretko...bash na deneshno vreme se e orientirano samo na casual sex bez obvrska i feelings:)))sex and multiply orgazam per:))

Не реков дека ниедна, не генерализирај. Ама сведоци сме дека дури и на форумов има такви на кои што не им е нешто јасно ова, нели?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom