Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Колку положени предмети се потребни за упис на втора година?

И 9 на квадрат????
Подобро префрли се на приватен :D

Препораки АОК литература?

Во септември дали ќе може да се префрлиме на старите смерови, тие што си беа до сега? Бидејќи сега има нови програми, па да не прават проблем или нема врска?

Што мислите кои се најкорисни изборни предмети за 3 семестар?

Бегај од лошковска, се друго ќе ти биде корисно. Таа го држи Интернет програмирање, има интересна содржина предметот, но женава не ти ја препорачувам. Ако не ми веруваш, слободно прашај постари колеги кои ги познаваш и ќе видиш дека истото ќе ти го кажат. И мене претходно ме предупредија за неа, но си велев дека само и се лутеле поради недавање поени на увид. Но, не е така, женава најверојатно има психички проблеми и од никаде ќе ти создаде милион проблеми.

Интерактивни апликации ти го препорачувам (и таму држи предавања горе-наведената жена), но нема влијание врз организацијата и оценувањето бидејќи е задолжена само за теоретскиот дел (е-тест). Исто така, разгледај предмети за 3та и 4та година без предуслови, има доста корисни.

Интерактивни апликации, интернет програмирање и напредно програмирање

Истиве ќе ги предложев, мислам дека имаше и некои промени поготов кај интернет програмирање од тоа што јас учев (на подобро промени), ама се секако најкорисни и најприкладни, напредно програмирање би го оставил за 3-та година

Истиве ќе ги предложев, мислам дека имаше и некои промени поготов кај интернет програмирање од тоа што јас учев (на подобро промени), ама се секако најкорисни и најприкладни, напредно програмирање би го оставил за 3-та година

Да, има промени во интернет програмирање. Мислам дека сега повеќе акцент е ставен на JavaScript.
Јас кога го слушав се учеше Java Swing и canvas во js малку.

Инаку, постојат уште предметиве? Нели од годинава нови смерови има со нови предмети.
За старите програми ќе постојат старите изборни или ќе мора да бирате од новите предмети?

Да, има промени во интернет програмирање. Мислам дека сега повеќе акцент е ставен на JavaScript.
Јас кога го слушав се учеше Java Swing и canvas во js малку.

Инаку, постојат уште предметиве? Нели од годинава нови смерови има со нови предмети.
За старите програми ќе постојат старите изборни или ќе мора да бирате од новите предмети?

Е тоа стварно не знам како ќе иде со новите смерови, веќе сум пред сам крај дипломската ја правам во моментов па не сум ни заинтересиран да се распрашам. Иначе, и јас кога учев тоа беше програмата мислам, имаше и jquery и ajax втор колоквиум ако не се лажам, само најголем проблем беше проектот што носеше многу поени ради аплетите, кинење нерви беше тоа :D

Напредно програмирање, предмет со javascript, предмет од област што најмногу те интересира.
Кога би се враќал назад, јас така би избрал. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom