- Член од
- 11 април 2013
- Мислења
- 355
- Поени од реакции
- 183
Требаше навреме убаво да изберам, сега колку повеќе предмети ке имав поминато. Али подобро некогаш, него никогаш.Можеш
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Требаше навреме убаво да изберам, сега колку повеќе предмети ке имав поминато. Али подобро некогаш, него никогаш.Можеш
Јас требаше да запишам Калкулус 2 и Вештачка Интелигенција во летен семестар, а следниот зимски да се префрлам на ПЕТ и нели двата задолжителни на КНИ и автоматски ставени од десна страна. Ги тргнав лево дека не сакам да ги запишам и ставив други да пополнам кредити соодветно. Го запишав семестарот успешно и за некој ден ми стигна порака дека Калкулус 2 мора да го запишам бидејќи ми е за презапишување и немаше друго решение. За Вештачка Интелигенција не ми рекоја ништо и остана незапишан, бидејќи не ни беше слушан претходно. Исто знам други колеги кои не го запишаја Веројатност и статистика на истиот начин.Да ве прашам, наредниов семестар кога ќе запишувам семестар ќе треба да го презапишам Теорија на информации со дигитални комуникации, но сакам да го сменам смерот во септември, па дали ќе може да не го ставам Теорија на информации? Знам дека лани на некои им ги враќале од студентска служба така ако има некој тргнато предмет што го слушал а да не сака да го запише повторно зошто ќе менува смер.
Штом не ти бил запишан Вештачка немаш гајле, ама Калкулус 2 ти бил запишан предмет што значи мора да го презапишеш...Јас требаше да запишам Калкулус 2 и Вештачка Интелигенција во летен семестар, а следниот зимски да се префрлам на ПЕТ и нели двата задолжителни на КНИ и автоматски ставени од десна страна. Ги тргнав лево дека не сакам да ги запишам и ставив други да пополнам кредити соодветно. Го запишав семестарот успешно и за некој ден ми стигна порака дека Калкулус 2 мора да го запишам бидејќи ми е за презапишување и немаше друго решение. За Вештачка Интелигенција не ми рекоја ништо и остана незапишан, бидејќи не ни беше слушан претходно. Исто знам други колеги кои не го запишаја Веројатност и статистика на истиот начин.
Сума сумарум, ќе треба да си го запишеш Теорија на информации со дигитални комуникации, но не те кошта ништо, пробај си иако системот автоматски ги рачуна кредитите од предметот за презапишување, без разлика дали е на лева или десна страна од листата на предмети во текот на запишувањето.
Објавија ноќескаИмаат план да објават распоред за испити или слабо?
Објавија ноќеска![]()
Па нека пуштат објава шупаците, последно што гледам на почетна е за пријавување испитиТреба да идеш посебно у огласна табла
Фала.
Инаку имаат нешто сменето во начинот на полагање ОС? Гледам само во лаборатории се полага.
Зафатени се со приватни бизниси и проекти 90% од професорите.Мислам срамно е колку неодговорни професори и асистенти има факултетот, воопшто цела организација. Место еден факултет да те научи дека треба да бидеш секогаш навремен во извршувањето на должноста, овде важи обратното. Те учи да чекаш последен момент за да пуштиш распоред, те учи да се снаоѓаш со материјали бидејќи ги ставаат буквално ден пред испит на курсес. Има милион недостатоци, многу време ќе изгубам да ги набројам. Среќа недостигот на информатичари на пазарот ги тера студентите да студираат информатика, и со таа слава се носи факултетот дека е елитен. Да беше ФИНКИ во поразвиена држава, буквално ќе важеше за "селски" факултет.
Компјутерски компоненти, Медиуми и комуникации (сепак има замарање со проекти), Концепти на информатичко општество...Ај ако некој не го мрзи , нека пише кои од предметите што се на ФИНКИ се боза, онака како Професионални, Вовед во Интернет, Вовед во Информтика, Бизнис, Маркетинг....
Планирам покрај 2 или 3 од оние потешките, што стварно ме интересираат, да запишам 2-3 вакви , за повеќе време да посветам на другите .