Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Зошо бе наплаќаат таксена марка на уверение за положени испити кога на истото уверение најдолу пишува дека таксата е платена и поништена?
Ја прашувам таа во архива ми вика така ни е речено....немав време да се расправам и си платив.

Kolegi/koleski mene strukturno programiranje malku tesko mi e bidejki vo sredno ne rabotavme mnogu programiranje se aplicirav na eden kurs i cekam uste odgovor no dali na kurs moze da se nauci i mi kazaa deka strukturno ispit bil potezok od kolokviumite a jas mislev da go ostavam na ispit bidejki tolku sto mislam za strukturno ne mozam ni na drugite predmeti da se spremam pa se plasam da ne padnam od site.Vie kako pravevte prvin lesnite gi golozivte i sto ne znaete ostavivte na ispit li?
Јас ги учев тешките, а лесните само неколку часа во денот пред колоквиумот. Познато е дека на испит се паѓаат за нијанса потешки задачи од колоквиумот, но не се плаши и јас немав многу познавање од програмирање во средно, но го положив испитот во Јануари. Јас не сум бил на курс, но сум слушал пофални зборови од колеги/колешки дека им помогнало да положат одреден испит.

Прашање до колеги/колешки што лани го слушале интерактивни апликации(бидејќи програмата е сменета), дали е подобро предметот да се полага на испит или на колоквиум? основи на Веб дизајн подобра варијанта излезе испит(за повисока оцена) па дали истото важи и за овој предмет?

Пробај се на колоквиуми, после на испит можеш да преполагаш ако сакаш одреден дел, дали практично, дали некој од двата теста (теорија). Иначе практичното мислам дека тежината горе-доле е слична на колоквиум и испит, и слични се задачите ако не се лажам. За теоријата, би ти препорачал домашните да ги правиш, може да ти покачат доста поени

Interaktivni aplikacii kako se polaga i kakvi zadaci ili prasanja davaat?

Теорија од предавањата и тестовите(ако ги имаш правено), практично нешто слично на лабараториски ( да искористиш js со веќе даен HTML и да модифицираш CSS преку истиот)

A ako polozam teorija na ispit moze samo prakticno da polagam?

Е тоа незнам, и јас овој семестар го слушам предметот. Некој од постарите колеги ако може да ти го одговори прашањево би било супер

Е тоа незнам, и јас овој семестар го слушам предметот. Некој од постарите колеги ако може да ти го одговори прашањево би било супер

Може. Можеш и да преполагаш само одреден дел ако не си задоволен, со тоа што практичното на испит мораш цел дел да го полагаш, а теоријата може да бираш дали прв дел(прв колоквиум, прв тест) или втор дел.[DOUBLEPOST=1477754227][/DOUBLEPOST]

Може. Можеш и да преполагаш само одреден дел ако не си задоволен, со тоа што практичното на испит мораш цел дел да го полагаш, а теоријата може да бираш дали прв дел(прв колоквиум, тест) или втор дел

Имам проблем со CodeBlocks, ми бара GNU GCC COMPILER, гуглав, слегнував секакви глупости али несака, до пред некој ден добро работеше. Решенија?

Имам проблем со CodeBlocks, ми бара GNU GCC COMPILER, гуглав, слегнував секакви глупости али несака, до пред некој ден добро работеше. Решенија?
ideone.com додека го решиш проблемот :D

Знае некој како да си го синхронизирам мејлот од финки во некоја апликација на Windows 10? Никако не можам да го средам.

Дали на Калкулус 1 прв колоквиум секогаш даваат да се докаже лимес по дефиниција?

voved vo informatika dovolno li e da se uci od bazata na prasanja mislam jas sakam povisoka ocenka no nemam vreme i za voved vo informatika ako ucam samo od bazata sigurno li ke polozam

voved vo informatika dovolno li e da se uci od bazata na prasanja mislam jas sakam povisoka ocenka no nemam vreme i za voved vo informatika ako ucam samo od bazata sigurno li ke polozam
Имав висока оцена и со базата, но читни и предавањата оти можно е да ти се погодат повеќе прашања што ги немаш таму. Се е до среќата овде. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom