Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
*ITNO Za polaganje na kolokvium treba samo da prijavime preku courses i tolku?

Да, ќе го префрлиле на 11 ноември (надвор од колоквиумска). Треба официјално известување да пуштат најкасно до утре.

Ги видов апсолвентите од 2014 и видов дека на МТ има завршено само еден студент. Зошто има толку малку, не е признаен смерот или што е работата ?
Исто така сакав да ве прашам утре полагам програмирање колоквиум а уште ми немат кажано термин. Кога и каде ке ги објават термините ?

Последно уредено:
Ги видов апсолвентите од 2014 и видов дека на МТ има завршено само еден студент. Зошто има толку малку, не е признаен смерот или што е работата ?
Исто така сакав да ве прашам утре полагам програмирање колоквиум а уште ми немат кажано термин. Кога и каде ке ги објават термините ?
Во 2014 ако имало апсолвент од МТ мора да бил на тригодишни студии. МТ е нов смер кој се воведе во 2011 со основањето на ФИНКИ, значи првите апсолвенти на четиригодишни студии се од годинава.

Нa Courses

Znae nekoj kaj se naoga lab ab?

За 200аб ако прашуваш, на ТМФ по скали прв кат, порано што беа две одделни простории 200а и 200б сега го срушиле ѕидот што ги одделуваше и се сметаат како една.

За 200аб ако прашуваш, на ТМФ по скали прв кат, порано што беа две одделни простории 200а и 200б сега го срушиле ѕидот што ги одделуваше и се сметаат како една.
Јас ко бев прва 200а,б,в беа една просторија, па ги одделија посебно, па сеа пак ги споиле? :D

Јас ко бев прва 200а,б,в беа една просторија, па ги одделија посебно, па сеа пак ги споиле? :D

Ова сега скоро ги имаат одделено, јас имав е-тест мрежи во понеделникот па кога влегов приметив. Баш се чудевме со колегиве која е просторија 200аб, мислевме печатна грешка е :D
Иначе 200в е уште одделена.

Дечки, а за колку време се полагаат ввнет и ввинфо?
Дека нели има теоретски и практичен дел... Саат време едното, саат време другото или?

ввнет пред 2-3 години прв колоквиум се полагаше 30 м на едно ливче во кои имаше прашања на заокружување, дополнување и 2 задачи со наоѓање ip адреси /subnet маски.
После се идеше во лабораторија и се решаваше ftp/telnet околу 1 саат.
ввинфо ( ОСИ по старо) се полагаше етест имаше околу 50 прашања. Ако е етест помини онлајн учење и базите на фб што ги објавуваат. Полагањето е 1 саат - 1.30 ама се завршува за 20-30м.

ввнет пред 2-3 години прв колоквиум се полагаше 30 м на едно ливче во кои имаше прашања на заокружување, дополнување и 2 задачи со наоѓање ip адреси /subnet маски.
После се идеше во лабораторија и се решаваше ftp/telnet околу 1 саат.
ввинфо ( ОСИ по старо) се полагаше етест имаше околу 50 прашања. Ако е етест помини онлајн учење и базите на фб што ги објавуваат. Полагањето е 1 саат - 1.30 ама се завршува за 20-30м.
Ввинфо нема практичен дел?
Ако ги има некој командите за SSH нека прати пп, фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom