Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Задачата спаѓа во лесните задачи, на колоквиум ке имаш потешки.

Работата е што цело време ни даваат ептен едноставни задачи на лабараториски и сега стварно не знам што да очекувам на колоквиум. Со напредно барем знам на што сум со лабараториските, ама ова за АПС нема смисла, затоа и сите бараме пример задачи од колоквиум.

Ти текнува на некоја задача што си ја имал на колоквиум/испит или некоја со слична тежина на тие?

Одлучите се сега, лесни се како лаб или пак позаебани :D
Како што кажа колегата, досега задачите беа онака, да се рече лесни, со исклучок на оваа рекурзијава... Што да очекуваме на колоквиум ? Задача со листи? Динамичко? Употреба на стек,ред ?

Одлучите се сега, лесни се како лаб или пак позаебани :D
Како што кажа колегата, досега задачите беа онака, да се рече лесни, со исклучок на оваа рекурзијава... Што да очекуваме на колоквиум ? Задача со листи? Динамичко? Употреба на стек,ред ?
Една со двојно/единечно поврзана листа.
Една со стек/ред.
Една динамичко.

Една со двојно/единечно поврзана листа.
Една со стек/ред.
Една динамичко.

Дали во задачите со сте/ред и листи ќе ни ги дадат структурите или ние ќе треба да ги напишеме, затоа што до сега во лабараториските ни беа дадени листите ние само ја пишувавме функцијата...

Дали во задачите со сте/ред и листи ќе ни ги дадат структурите или ние ќе треба да ги напишеме, затоа што до сега во лабараториските ни беа дадени листите ние само ја пишувавме функцијата...
Не памтам ама знам дека беше дозволено да си отвараш аудиториски на полагање. За годинава не знам како ќе биде. :)

Некој што држи часови алгоритми?
И што добро ги знае БСП и ДФД дијаграмите?

Дали некој знае како се наоѓа инверзна матрица со помош на нумерички метод?
Имаше некое менување на редици со колони, реципрочни вредности, ама не ми текнува како точно беше постапката.
Извинете ако не постирам на вистинско место, ако има тема за вакви прашања ве молам упатете ме таму.

Има ли НЕКОЈ што има испитни по Веројатност за усниот дел ?
или некој што барем се сејќава какви прашања имало ?
дали се повејќе дефиниции и докази или да препознаеш нешто како кратки задачи?
Ајде сигурно има некој што може да помогне околу ова.

Јас многу малку памтам од лани прв колоквиум ама сигурен сум дека ги имаше 6те својства на веројатност, имаше едно од оние ако А и Б се независни докажи дека и А'Б се независни од тие таквите. И памтам имаше даено случајна променлива со распределбата. И ти од тоа закон да напишеш. Овие сигурно ги имаше ама супер би било ако памти некој нешо повеќе да кажи.

Дали Финки е признаен во странство,пример германија или америка,без оглед дали е завршен факултетот со студии на 3 или 4 години,фала однапред ..

- случаен настан
- сигма алебра деф, својства, докази
- веројатност деф, својства, докази
- независност на настани
- бејесови формули, тотална веројатност
- случајна променлива
- својства на густина на распределба
- веројатност на правоаголник(за вектори) + доказ

ova mi pratija mene

Интеракција Човек-Компјутер(Невена Ацковска) или Менаџмент во ИКТ(Љупчо Антовски)

кој е полесен да го изберам? :)

На писмен дел од ПКК што влегува, само задачи како од тие на аудиториски што ги решаваме или има и некои прашања на надополнување? Има ли некој материјали од писмен дел по ПКК што се паѓало?

На писмен дел од ПКК што влегува, само задачи како од тие на аудиториски што ги решаваме или има и некои прашања на надополнување? Има ли некој материјали од писмен дел по ПКК што се паѓало?

Задачи + прашања.
Материјали немам.

Има ли НЕКОЈ што има испитни по Веројатност за усниот дел ?
или некој што барем се сејќава какви прашања имало ?
дали се повејќе дефиниции и докази или да препознаеш нешто како кратки задачи?
Ајде сигурно има некој што може да помогне околу ова.

Првиот колоквиум ви се само дефиниции, нема некоја филозофија. Вториот е малку покомплициран.
И луѓе, гледајте да си положите преку колоквиуми ВИС, пошто иначе црно ви се пише.

********************************************************​

Експертни системи/Системи на знаење некој што бил на последниве предавања/вежби да ми каже што да очекувам од колоквиумов? Да не спомнале кој тип на прашања/задачи би можело да има, кој формат би бил колоквиумот, дали одделно се полага теорија и задачи и сл. Секоја информација е добредојдена, пошто имам отидено на само едно предавање и нула вежби. Фала однапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom