Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За што ти е молбата? Ако ти е за предмет без исполет услов, на никого не му ги одобруваат од новата програма така да џабе ти е, инаку продеканот за настава ги разгледува молбитеЗдраво, дали некој знае до кого треба да се обратам за одбиена молба? Дали до професорот, деканататот или студентска служба?
Во тек на целото студирање имаш дозволено само 1 изборен предмет од ниво L1, 6 изборни предмети од ниво L2 и неограничено изборни предмети од ниво L3. Не е битно во кој семестар ќе ги земаш, можеш да си ги распоредиш како што сакаш. Ако до сега веќе имаш земено 6 изборни од ниво L2 значи дека понатаму можеш да земаш само изборни од ниво L3.Здраво, сакам да прашам нешто, ако добро разбрав како работи тежината на предметите (L1, L2, L3), дали во 5ти семестар треба да изберам 2 изборни од L3 ниво, затоа што веќе ќе ги имам искористено сите 6 изборни од Л2 во 3 и 4 семестар? И дали може во втор семестар да земам предмети од L2 или L3 ниво?
Не е грешка, ако сакаш можеш со 3 години да дипломираш.Сега ја запишав само дипломската работа како единствен предмет во летниот семестар (уште таа ми е останата) и гледам дека истата се води како од 6ти семестар иако јас со 4 години ќе дипломирам. Дали е некоја грешка или нема проблем со тоа што се води како од 6ти семестар?
Знам, ама мислев дека ако дипломираш со четири годишни студии треба да се води како од 8ми семестар.Не е грешка, ако сакаш можеш со 3 години да дипломираш.
ДаДали во јунска испитна сесија можам да полагам предмети од зимски семестар?