Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Еднаш бевме известени 1h после терминот дека нема да се полага предметот тој ден и тоа преку меил. (y)
А за веб дев. сте у право, премногу слаб кадар што cookie, sesson и oneToMany rel. им е врвот на знаењето.

И вака и така треба да сум 24/7 прилепена до мобилен/компјутер за случајно нешто да не стигне...
Да, а вообичаено во 2016 ова не се случува и е тешко изводливо.
Особено па кога си на ФИНКИ.

Да се разбереме дека не ги оправдувам за ненавремено известување.

Тоа и пробувам да ти објаснам од прееска. Како може така пола саат пред да има некое важно предавање да ме известат дека наместо утре ќе го има денес? Да, ко и секој друг со телефоните сме врзани ко со папочна врвка, ама сепак ја не можам одма све у ист момент да проверам. Тоа ми беше поентата. А не за апликациите, нив ги имам и и телефон и сегде више.

Тоа и пробувам да ти објаснам од прееска. Како може така пола саат пред да има некое важно предавање да ме известат дека наместо утре ќе го има денес? Да, ко и секој друг со телефоните сме врзани ко со папочна врвка, ама сепак ја не можам одма све у ист момент да проверам. Тоа ми беше поентата. А не за апликациите, нив ги имам и и телефон и сегде више.
Види.. од лошо има полошо секогаш. 18.август годинава се полагаше трета сесија Алгоритми и како еден од потешките предмети на факултетот, посебно за трет семестар го полагаа доста луѓе во последна сесија. Испитот си беше фино лепо месец унапред закажан за на тој датум, дојде 18ти август, прв термин беа во 8 30 часот, си почекаа до 10 сатот, никому ништо... (јас требаше да полагам во 11) и само во 10 30 стигнува mail (видете spoiler).... па имаше деца од други градови што станувале во 4 на сабајле за да тргнат во 5 и да стасаат едвај на време на испитот во Скопје и одма после него да се вратат, во случајов си направија еден солиден круг за 2 дена подоцна да се вратат на местото на злосторот.
FINKI <3

upload_2016-11-11_22-0-11.png

па имаше деца од други градови што станувале во 4 на сабајле за да тргнат во 5 и да стасаат едвај на време на испитот во Скопје и одма после него да се вратат, во случајов си направија еден солиден круг за 2 дена подоцна да се вратат на местото на злосторот.
Епа би отишол и за бакембарда со се оперативните причини низ ходници.
А кажете ми, барем ваљда веќе не се држат предавања во бараките што протекуваат? :D

Епа би отишол и за бакембарда со се оперативните причини низ ходници.
А кажете ми, барем ваљда веќе не се држат предавања во бараките што протекуваат? :D
Се држат, меѓутоа се реновираа пред година дена така да има "услови".

[ит системи] Некој да не го има приватниот телефонски број на професорот(Миле)? Чисто ме интересира дали да си направам аларм за утре.:D

Последно уредено:
[ит системи] Некој да не го има приватниот телефонски број на професорот(Миле)? Чисто ме интересира дали да си направам аларм за утре.
На распоредот за сите предмети од колоквиумска недела пишува дека ќе се полага од 16 до 18, така да мислам дека може да спиеш мирно.

Дали доколку презапишам еден предмет 2 пати (односно го слушам 3 пати) ќе ме префрлат во приватна квота?

Можеа по СП да уклучат и некоја равенка по Физика да изведеме во задачите ;)
Затоа си на ФИНКИ, математика да програмираш. Ќе ти треба за работа!
Не е проблем тоа, само дадоа задачи кои прво треба да ги знаеш од математичка природа
ЛОЛ, отишле да учат инженерство се исплашиле од математика и физика. Одете си од факултет поарно.

Го прават тоа затоа што пола од асистентите таму да не им е математичкото знаење ќе бидат exposed дека се дупки, на дело имам видено како се дупка веб програмирање двајца од нив. Да ги биваше ќе си основаа приватни фирми.
Мислам дека тие што не знаат веб-програмирање не ни го предаваат тоа, предаваат нешто друго. Не е тоа некое мерило.

ЛОЛ, отишле да учат инженерство се исплашиле од математика и физика. Одете си од факултет поарно.

Мислам дека тие што не знаат веб-програмирање не ни го предаваат тоа, предаваат нешто друго. Не е тоа некое мерило.
Samo sto ic ne bese vaka.

Овие што мислат дека во изучувањете на програмски јазик е ОК да се трупа математика и дека асистентите треба да си го знаат, само тоа што го предаваат се истите оние, што на вежби седат во прв ред и им го лижат газот на асистентите. :pipi:

Зошто не го цитира и моето подолно мислење каде објаснив зошто сметам дека не треба да се форсира најмногу во програмирањето? Преку глава ми е од вакви бистри како тебе. И фала на советот, кажи ми на кој факултет да се запишам каде нема да ја изучувам математиката(бидејќи сам ме прогласи дека не ми оди).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom