Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Ај кога сме веќе кај ОС и неинформираните... За теоретскиот дел имаме 4 предавања и последната аудиториска, така?

Да, тие се.

да така е , да не знаеш кој задачи би се паднале од аудиториската вежба ?

И мене ме занима ова.
На СС обично се паѓале оние со first, best.. fit, и таа со page number, offset и адреси.
Дали и овде (ОС) се вртат истите задачи? :D

Ете ја толку сум изгубен, шо врска немав дека и последната аудиториска е во теорија :D Арно шо пишав на темава :pos:

Ова со последнава аудиториска глупаво ми е да се паднат задачи од прв колоквиум ама ајде ...

Бизнис вториот колоквиум каков е ? Сличен на првиот? пошто тоа што учев за првиот нишо немаше, се беше како примери од реалноста нешо и сл..
Кажете бе...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кажете бе...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Првиот како што знам ви бил само точно/неточно и заокружување. А лани имаше плус case study и есејски прашања. Сега вториов каков ќе ви го даде не се знае, ама секако ќе биде сличен на првиот.

Дечки според вас да добијам мислење за Мрежни Технологии на ФИНКИ, дали да се запишам, од секогаш сум сакал да бидам сервер администратор. За компјутери ми иде се, програмирање тапа сум математика супер ми иде, лимеси изводи интеграли партали праев во средно :D

Абе ОС три пати да не прашав дали ќе ИМА од задачите на колоквиум ( пошо Невена рекла дека само за на испит ќе се задачите од раководење со меморија ) и три пати да не ми речеа да колешке, се договоривме задачите влегуваат во втор колоквиум а не во испит, нема да ми беше мака.
Вчера 3 сати изгубив на нив и денес ајдее колеги, нема да ви требаат калкулаторите. :eek:
Него од СП озбилно планираат да објават распоред на испитна или ќе се прошетаат по уште некој семинар ?

Абе ОС три пати да не прашав дали ќе ИМА од задачите на колоквиум ( пошо Невена рекла дека само за на испит ќе се задачите од раководење со меморија ) и три пати да не ми речеа да колешке, се договоривме задачите влегуваат во втор колоквиум а не во испит, нема да ми беше мака.
Вчера 3 сати изгубив на нив и денес ајдее колеги, нема да ви требаат калкулаторите. :eek:
Него од СП озбилно планираат да објават распоред на испитна или ќе се прошетаат по уште некој семинар ?

Ама признај дека не ти беше толку лошо коа виде дека немаше од глупите задачи :)

Или скицирај извршна датотека....а внатре 12 полиња.
Тотално небитна слика и во книга нема пишувано кое поле што значи туку само „For example, in Fig. 4-3(a) we see a simple executable binary file“ и тоа го ставија на колоквиум и носеше 16 поени па уште кога дојде деканот и кажа дека заклучиле дека овој ке биде много лесен колоквиум :icon_lol:

Тотално небитна слика и во книга нема пишувано кое поле што значи туку само „For example, in Fig. 4-3(a) we see a simple executable binary file“ и тоа го ставија на колоквиум и носеше 16 поени па уште кога дојде деканот и кажа дека заклучиле дека овој ке биде много лесен колоквиум :icon_lol:

Па демек ставиле такви прашања за да се издвојат 10ки. Ние не можеме да положиме тој 10ки да се издвоеле.

Да сакаа да издвојат 10ки, сигурно немаше да дадат некои забутани работи во презентациите за кои нема ниту еден збор. Си го иступев мозокот за некои ствари, за на крај да ми даде да скицирам извршна датотека и псевдо код :facepalm:

Него, се сеќава некој на прашањата од прв колоквиум? И какви задачи даваат на испит, синхронизација, шел, ...?

Да сакаа да издвојат 10ки, сигурно немаше да дадат некои забутани работи во презентациите за кои нема ниту еден збор. Си го иступев мозокот за некои ствари, за на крај да ми даде да скицирам извршна датотека и псевдо код :facepalm:

Него, се сеќава некој на прашањата од прв колоквиум? И какви задачи даваат на испит, синхронизација, шел, ...?

На прв имаше две задачи, една со банкаров алгоритам и една со тие алгоритмите за распределување процеси. Имаше да се нацрта животен век на процес, алгоритам за страничење, едно прашање на заокружување ( кои од понудените се процеси мислам ) и не ми текнува на уште едното.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom