Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Помош за избор на факс.
Сега сум 4 година математичко подрачје ми оди математиката ама од мрза не им се посветив премногу на математиките во 3 година а програмирањето не ми претставуват никаков проблем и го обожавам самоук сум по тоа. Дали да се одам на Феит или па на Финки сакам ваше мислиње за факултет и смер..

Ako navistina si spremen da se posvetis na matematika togas izberi go FEIT. ALi ona bas da se posvetis. Posebno obrni sega vnimanie koga ke ucite integrali, zasto se mozebi i najbitni za FEIT. Ako sakas programiranje ti preporacuvam KTI. TUka ima programiranje. Inaku ako ne ti se uci matematika odi na FINKI vo sekoj slucaj polesno ke projdes, ne deka tamu nema. I dvata fakulteti si imaat svoja tezina, ke se izmacis vo slednite 4 godini(barem :D) ali posle bi trebalo da bide ok. E sega FEIT e priznaen i vo stranstvo, za FINKI ne sum siguren.

Jas sakam da studiram Bitola na tehnickiot fakultet isakam ili na EEC ili na Masinstvo.....Dali ima razlika Skopje i Bitola ?Koj smer e potezok EEC ili Masinstvo?i so ima razlika?

Последно уредено:
Здраво дечки :)
Некој ако може да ми помогне со решавање на оваа задча?
Задачата е од алгоритми и програмирање со хеш табели :)
Да се напише програма која ќе работи како поедноставен македонско-англиски речник. Најпрво корисникот внесува N парови на зборови (македонски и англиски, одделени со празно место). Потоа се внесува текст на македноски јазик кој треба да биде преведен на англиски.
Благодарам

Sto najcesto se pagja od teorija Fizika 1 vtor kolokvium?
кажи кои теми ги учите за да ти кажам отприлика што е највртено, мислам дека ги имаат измешано ф1 и ф2 :D

Да не знаете некој што држи часови по програмирање?

Ako moze nekoj od povisokite godini da mi kaze koj e potezok smer KSIAR ili KTI?

Znam deka prasanjeto ne e bas na mesto, ali vaka mi treba mislenje konkretno za ovie dva smera.

Znam deka prasanjeto ne e bas na mesto, ali vaka mi treba mislenje konkretno za ovie dva smera.
Во прва година имате исти предмети сите,не сте распределени по смер.Така да кој смер и да го избереш очекувај иста тежина.

Znam jas sum prva. Nego prasuvam za ponatamu.Posto moze da se smeni smerot.KTI e po za programeri, a KSIAR? I kruzat muabet deka ksiar e najtezok smer.

Здраво, дали некој може да ми кажи повеќе за магистерските студии по проектен менаџмент на ФЕИТ? Дали е задолжително да се оди на предавања(бидејќи не сум од Скопје), дали може плаќањето да се изврши на рати, ваше искуство?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom